طرز تهیه آش اسفناج خوشمزه به روش‌های مختلف برای درمان سرماخوردگی در فصل زمستان

طرز تهیه آش اسفناج خوشمزه به روش‌های مختلف برای درمان سرماخوردگی در فصل زمستان

اگر بوی نعنا داغ و کشک و پیاز داغ به وجدتان می‌آورد، شما از عاشقان آش هستید. حتما آش رشته را امتحان کردید، در قسمت‌های مختلف کشور، آش‌های مختلفی طبخ می‌شود که پیشنهاد می‌کنم طعم‌های دیگری را هم امتحان کنید. در ادامه طرز تهیه آش اسفناج را با هم بخوانیم.

کالری اسفناج پخته از کالری اسفناج خام بیشتر است. در هر ۱۰۰ گرم اسفناج خام، حدود ۲۳ کالری وجود دارد که این میزان در اسفناج پخته حدود ۴۰ کالری می‌شود. برگ‌های سبز رنگ اسفناج خواص زیادی دارد. وجود فیبر زیاد در اسفناج برای کم کردن اشتها مناسب است و از یبوست جلوگیری می‌کند.

برگ تازه اسفناج را در فصل زمستان می‌توانید در فروشگاه‌ها پیدا کنید. اگر بخواهید این آش خوشمزه را در فصل‌های دیگر سال هم آماده کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم برگ‌های اسفناج را به خوبی بشویید و بعد از شستشو خرد کنید و در ظرف در بسته‌ای گذاشته و فریز کنید.

آش اسفناج در زمستان به شما کمک می‌کند که از سرماخوردگی در امان باشید. این غذای سبک می‌تواند مقوی هم باشد. در ادامه با طرز تهیه آش اسفناج آشنا شوید.

مواد لازم برای پخت آش اسفناج خانگی

  • اسفناج تازه و خرد شده: ۱ کیلوگرم
  • برنج نیم دانه: نصف پیمانه
  • لوبیا چیتی: نصف پیمانه
  • عدس: ۱ پیمانه
  • ماش: نصف پیمانه
  • پیاز بزرگ: ۲ عدد (۱ پیاز برای داخل آش و ۱ پیاز برای تزیین روی آش اسفناج)
  • سیر: ۵ حبه (۳ حبه از آن را برای تزیین روش آش نگه دارید.)
  • آویشن: ۱ قاشق چایخوری
  • کشک: به میزان لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
  • نعنا داغ: به میزان لازم

طرز تهیه آش اسفناج - دیجی فود

دستور پخت سریع برای طرز تهیه آش اسفناج

  1. لوبیا چیتی را بپزید.
  2. ۱ عدد پیاز را خرد کرده و با روغن کمی تفت بدهید. بعد از این که مقداری طلایی شد، ۲ حبه سیر خرد شده را هم داخل پیازها تفت دهید. ادویه‌ها را به پیاز و سیر اضافه کنید و ماش و عدس را هم برای مدت ۲ دقیقه با پیازها تفت دهید.
  3. لوبیا چیتی و برنج را هم به مواد اضافه کنید.
  4. حالا حدود ۱۰ لیوان آب به آن اضافه کنید تا به خوبی بپزد.
  5. زمانی که برنج و ماش به خوبی پخت، اسفناج‌ها را اضافه کنید و درب قابلمه را ببنید تا به خوبی بپزد و تغییر رنگ دهد.

طرز تهیه آش اسفناج جا افتاده بصورت گام به گام

لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و آب آن را ۲ بار عوض کنید. آن را بپزید و کنار بگذارید.

یکی از پیازها را خرد کرده و با روغن مایع درون قابلمه تفت دهید. بعد از این که پیازها سرخ شد، ۲ حبه از سیرها را خرد کرده و با پیاز تفت دهید. عطر سیر که بلند شد ادویه‌ها را هم اضافه کنید و هم بزنید.

ماش و عدس را به پیاز و سیر اضافه و کمی تفت دهید.

حالا باید لوبیا چیتی پخته شده را با برنج به پیازها اضافه کنید.

۱۰ لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید تا به خوبی بپزد و لعابدار شود.

بعد از پخت کامل، اسفناج‌های خرد شده را به آش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به خوبی بپزد. آش اسفناج خوشمزه چند دقیقه دیگر آماده می‌شود.

طرز تهیه آش اسفناج با گوشت قلقلی

آش اسفناج مجلسی را با گوشت قلقلی آماده می‌کنند، که هم اعیانی‌تر می‌شود و هم طعم بهتری دارد. تمامی مراحل را طبق دستورات گفته شده دنبال کنید، در حین پخت آش، باید گوشت قلقلی آماده کنید.

برای تهیه گوشت قلقلی، ۱ بسته گوشت چرخکرده، ۱ پیاز کوچک رنده شده، ۲ قاشق غذاخوری آرد نودچی، نمک، فلفل و کمی زردچوبه را با هم قاطی کرده و برای چند دقیقه به خوبی ورز دهید. آب پیاز را قبل از اضافه کردن به گوشت، با فشار دست گرفته و دور بریزید. حالا گوشت‌ها را به کمک کف دست به شکل گوی‌های کوچک درآورده و برای چند دقیقه داخل یخچال قرار دهید. بعد از این که کمی خودش را گرفت، همه طرف آن را در تابه با کمی روغن سرخ کنید.

زمانی که آش اسفناج شما آماده شد، گوشت‌ها را داخل آش ریخته و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دیگر به همراه گوشت بپزد.

طرز تهیه آش آلو اسفناج

طرز تهیه آش اسفناج با آلو تفاوت چندانی با آش اسفناجی که برای شما توضیح دادیم ندارد. اما همانطور که از اسمش پیداست، در این نوع آش از آلو استفاده می‌شود. شما باید در اواخر پخت آش، چند عدد آلوی خورشتی به آش اضافه کنید. تعداد آن کاملا بستگی به ذائقه شما دارد.

به جای آلو می‌توانید از برگه‌های قیسی استفاده کنید.

طرز تهیه آش اسفناج - دیجی فود

طرز تهیه آش اسفناج با ماست

آش اسفناج را بپزید و در ۵ دقیقه آخر پخت، حدود ۵ یا ۶ قاشق غذاخوری ماست چکیده که کمی هم ترش شده باشد به آش اضافه کنید و هم بزنید. در واقع برای تهیه این آش، به جای کشک از ماست چکیده ترش استفاده می‌شود که طعم جالبی هم دارد.

می‌توانید فواید ماست را اینجا بخوانید!

آش اسفناج اردبیل

این آش در اردبیل با تفاوت‌هایی آماده می‌شود. برای درست کردن این آش مقداری دنده یا گردن گوسفند را به همراه یک پیاز و کمی زردچوبه به خوبی می‌پزند. سپس بعد از پخت، گوشت‌ها را از استخوان جدا کرده و آن‌ها را به قطعات کوچکی خرد می‌کنند. سپس گوشت‌ها را با آب گوشت به آش اضافه کرده و برای چند دقیقه بیشتر، مهلت پخت می‌دهند.

در آخر برای طعم بهتر، مقداری کره به آش اضافه می‌شود.

طرز تهیه آش اسفناج و لپه

اگر طعم لپه در آش دلخواه شماست، این بار آن را در آش اسفناج امتحان کنید. حدود نصف پیمانه لپه خیس کرده را بپزید و در موقع اضافه کردن عدس به آش اضافه کنید تا با باقی مواد آش هم بپزد.

آموزش تهیه آش اسفناج و چغندر

در فصول سرد سال، سر و کله چغندر پیدا می‌شود. می‌توان برای طرز تهیه آش اسفناج از طعم بی‌نظیر چغندر یا لبو هم استفاده کرد. چغندر را به قطعات دلخواه خرد کنید و در زمان اضافه کردن عدس به آش اضافه کنید و زمان دهید تا بپزد. ترجیحا برای

طرز تهیه آش جو با اسفناج

برای آماده کردن آش جو و اسفناج، در دستور بالا برنج را حذف کنید و به همان میزان بلغور جو بریزید. باقی مواد اولیه برای تهیه آش اسفناج تفاوتی ندارد. جو می‌تواند مانند برنج به آش شما لعاب دهد.

نکات مهم و ترفندهای تهیه آش اسفناج

  • در صورت دلخواه می‌توانید مقدار کمی زعفران در این آش بریزید تا خوشمزه‌تر شود. زعفران دم کرده با داخل آش بریزید یا برای تزیین روی آن بریزید.
  • اگر از کشک باز استفاده می‌کنید، حتما آن را حدود ۲۰ دقیقه بجوشانید. در حین جوشیدن آن را به آرامی هم بزنید تا ته کشک نسوزد.
  • آش اسفناج با بلغور هم خوشمزه می‌شود. به جای استفاده از برنج، می‌توانید از بلغور گندم استفاده کنید که به همان اندازه لعاب آش شما را می‌سازد.
  • برای طرز تهیه آش اسفناج یا هر آش دیگری که انواع حبوبات را دارد، بهتر است زمان پخت هر کدام را بدانید. معمولا لوبیا و نخود زمان بیشتری برای پخت لازم دارند. اگر هر ماه، در برنامه غذایی خودتان آش را هم قرار دادید، برای راحتی کار و صرفه جویی در زمان همیشه مقداری حبوبات خیس خورده در فریزر نگهداری کنید. حبوبات را یک روز رو آب قرار داده و ۲ یا ۳ بار آب آن را عوض کنید.سپس در بسته‌های اندازه با میزان مصرف قرار دهید و فریز کنید.
  • برای خرد کردن اسفناج، سعی کنید برگ‌های آن را بیش از حد ریز نکنید. آن را به قطعات ۲ سانتی متری خرد کنید.
  • مدت زمان پخت لوبیا چیتی، از ماش و عدس بیشتر است. بنابراین بهتر است از شب قبل آن را خیس کنید. و قبل از پخت ماش و عدس، لوبیا چیتی را بپزید. زمان پخت لوبیا چیتی متفاوت است و زمان دقیقی نمی‌توان برای آن گفت.
  • برای گرفتن نفخ حبوبات، آن‌ها را برای چند ساعت خیس و کنید و حدود ۲ بار آب آن را عوض کنید. برای پخت هم مقداری پودر زیره به حبوبات اضافه کنید تا طبع متعادلی پیدا کند.
  • تفت دادن ماش و عدس باعث می‌شود که شکل ظاهریشان بعد از پخت در آش حفظ شود.
  • برای طرز تهیه آش اسفناج به جای لوبیا چیتی، می‌توانید از لوبیا سفید استفاده کنید.
  • یک مدل خاص آش اسفناج با نخود وجود دارد که بیشتر در کشورهای اروپایی رایج است.

طرز تهیه آش اسفناج - دیجی فود

نحوه سرو آش اسفناج

برای سرو آش یک ظرف زیبا انتخاب کنید. و روی آن را با کشک یا ماست چکیده، کمی زعفران آب شده، نعنا داغ، سیر داغ و کمی پیاز سرخ شده استفاده کنید.

اگر بخواهید آش را در ظرف‌های تک نفره سرو کنید، می‌توانید تزیینات آن را هم برای هر ظرف به شکل جداگانه در نظر بگیرید.

می‌توانید مقداری مغز گردو خرد شده و تکه‌هایی از قیسی هم بر روی آش اسفناج تزیین کنید.

طرز تهیه آش اسفناج را طبق دستور گفته شده در این مطلب امتحان کنید و نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.  راستی در شهر شما، آش را با ماست چکیده سرو می‌کنند یا کشک؟

اگر به سوپ و آش علاقه دارید، مقالات زیر را دنبال کنید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] است؛ اما مرسوم است که در پذیرایی مجالس یک مدل سوپ یا آش به عنوان پیش‌غذا سرو […]