طرز تهیه خورشت بادمجان با روشی آسان و سریع

طرز تهیه خورشت بادمجان با روشی آسان و سریع

خورشت بادمجان غذای ایرانی خوشمزه‌ای است که به جرات می‎‌توان گفت محبوب هر ایرانی است. طرز تهیه خورشت بادمجان ، دستور پخت بسیار ساده‌ای دارد به طوری که، هر فردی، چه مادر خانه‌داری که سال‌هاست آشپزی می‌کند و چه دانشجویی که تا به حال سراغ آشپزی نرفته است، می‌توانند آن را به راحتی بپزند و میل کنند. این غذا، به روش‌های مختلفی پخته می‌شود که هر کدام مواد لازم متفاوتی را نیاز دارند. از جمله انواع مختلف این خورشت می‌توان به خورشت بادمجان با مرغ و خورشت بادمجان بدون گوشت اشاره کرد. این غذا، خوراک محبوبی میان ایرانیان است و آن را می‌توان هم برای یک روز عادی خانواده و هم برای مجلسی رسمی تهیه کرد. پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا آخر بخوانید و بعد از آن این غذای لذیذ را طبخ کنید.

مواد لازم طرز تهیه خورشت بادمجان

  • گوشت گوسفندی بی‌استخوان: ۷۵۰ گرم
  • بادمجان قلمی و شیرین: ۱۰ عدد
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ یا ۲ عدد متوسط
  • غوره بی دانه: نصف پیمانه
  • رب گوجه فرنگی تازه: نصف پیمانه
  • آبغوره: نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی: ۴ یا ۵ عدد متوسط
  • فلفل، زردچوبه و نمک: به مقدار کافی
طرز تهیه خورشت بادمجان - دیجی فود

دستور پخت سریع طرز تهیه خورشت بادمجان

طرز تهیه خورش گوجه بادمجان ، مراحلی دارد که آن را به صورت خلاصه در زیر آورده‌ایم. کسانی که فقط به دنبال یادگیری اجمالی این دستورپخت هستند یا آن را بلدند و فقط بخشی از آن را از یاد برده‌اند می‌توانند این بخش را برای آشنایی سریع با طرز تهیه خورشت بادمجان مطالعه کنند. این مراحل به صورت چکیده و مفید دستور پخت خورشت بادمجان دونفره یا چند نفره را توضیح داده است.

  • گوشت ریز شده را درون تابه‌ای ریخته و با کمی روغن تفت بدهید. 
  • پیازهای سرخ شده به همراه فلفل را با ۳ لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید.
  • روی بادمجان‌ها شکاف کوچکی ایجاد کرده و حدود ۲۰ دقیقه درون یک کاسه آب نمک بخوابانید.
  • بادمجان‌ها را سرخ کنید تا به طور کامل مغز پخت شوند. 
  • پس از اینکه بادمجان ها سرخ شدند، رب گوجه فرنگی و غوره را تفت بدهید و به خورشت اضافه کنید.
  • گوشت‌های خورشت که پخته شد، بادمجان‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در کنار آن‌ها بخوابانید. آبغوره و نمک را هم اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت جا بیفتد.
  • در نهایت می‌توانید از گوجه فرنگی‌های حلقه‌ای و سرخ شده برای تزیین بادمجان‌های خود استفاده کنید.

دستور پخت مرحله به مرحله طرز تهیه خورشت بادمجان

چنانچه قصد دارید آشپزی ایرانی خود را به حد بالاتری برسانید و غذایی بپزید که باعث شود همه انگشتان خود را نیز بخورند، باید کمی حوصله به خرج دهید و دستور پخت پیشرفته‌تری را مطالعه کنید. در ادامه این مطلب، طرز تهیه خورشت بادمجان رستورانی و حرفه‌ای را به شما می‌آموزیم. پس با ما همراه باشید تا این غذا را نیز به لیست غذاهای ایرانی که در آن پخت آنها مهارت دارید، اضافه کنید.

آماده سازی گوشت و لپه‌های خورشت

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت بادمجان قبل از هر چیز باید لپه‌ها را در مقداری آب خیس کنید. بهتر است در طول این مدت، آب آن را چندین بار عوض کنید. با این کار از نفخ شکم پیشگیری می‌شود و علاوه بر آن، لپه‌های شما نیز، سریع‌ و راحت پخته خواهند شد. در نهایت لپه‌ها را شسته و در قابلمه‌ای بریزید و به آن، دو پیمانه آب اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا با حرارتی ملایم پخته شوند.
  2. در این مرحله پیاز‌ها را بشویید و پوست آن را بگیرید. سپس، آنها را به صورت نگینی ریز کنید. در قابلمه‌ای که قرار است در آن خورشت بادمجان خود را تهیه کنید، مقداری کمی روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. پس از آن پیازها را به آن اضافه کرده و تفت بدهید تا کمی طلایی رنگ شوند.
  3. گوشت‌ها را به خوبی بشویید و به صورت لقمه لقمه ریز کنید. سپس آنها را در قابلمه بریزید و تا زمانی که رنگ آنها تغییر کند، تفت دهید. بر خلاف سایر غذاها نمک را در این مرحله اضافه نکنید، چون باعث می‌شود گوشت، دیرتر پخته شود. حالا ۴ پیمانه آب به ظرف اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و صبر کنید تا گوشت‌ها به آرامی پخته شوند.
  4. گوجه فرنگی‌ها را شسته و ریز کنید. سپس آنها را با رب، درون تابه‌ای که حاوی روغن داغ است، تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند و بوی زهم آن گرفته شود.
  5. گوجه فرنگی و رب آماده شده در مرحله قبل را به گوشت اضافه کنید. پس از آن، لپه‌های پخته شده را با زعفران به گوشت‌های خود اضافه کنید. کمی صبر کنید تا خورشت جا بیفتد. در صورتی که آب درون قابلمه کم بود، به آن، مقداری آب جوش اضافه کنید.
طرز تهیه خورشت بادمجان - دیجی فود

آماده‌سازی بادمجان‌ها و شیوه سرخ کردن آنها

  1. ابتدا بادمجان‌ها را شسته و پوست بگیرید، سپس آنها را از طول برش دهید. پس از آن، روی آنها نمک بپاشید تا هم آب تلخ بادمجان‌ها گرفته شود و هم در زمان سرخ شدن روغن کمتری مصرف شود. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا تلخی و رطوبت بادمجان‌ها بیرون کشیده شود.
  2. نمک روی بادمجان‌ها بشویید و اجازه دهید خشک شوند. 
  3. در تابه‌ای روغن بریزید و بگذارید داغ شود، سپس بادمجان‌ها را در آن سرخ کنید.
  4. گوشت‌ها که پخته شد و خورشت جا افتاد؛ بادمجان‌ها را به آن اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه آن را روی اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید تا مواد آن مخلوط شود و جا بیفتد.

نکاتی مهم و فوت و فن حرفه‌ای‌ها

  • پیشنهاد می‌کنیم خورشت بادمجان را با گوشت سردست گوسفند یا مغز ران گوساله تهیه کنید. هر چند خورشت بادمجان با گوشت چرخ کرده نیز تهیه می‌شود.
  • سعی کنید بادمجان‌هایی را در غذا به کار ببرید که پوستی کاملا تیره و کلاهکی کشیده‌تر داشته باشند. اینها نشانه‌های یک بادمجان شیرین است.
  • طرز تهیه خورشت بادمجان شمالی و طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان تفاوت‌هایی با هم دارند. در برخی جاها از لپه استفاده نمی‌شود. اما پیشنهاد می‌کنیم از لپه استفاده کنید چون هم خاصیت دارد، هم به غذا طعم خوبی می‌دهد و هم باعث می‌شود خورشت شما جلوه بهتری داشته باشد.
  • اگر تمایل دارید می‌توانید به جای استفاده از آبغوره، از نصف فنجان آب انار استفاده کنید که باعث می‌شود طعم متفاوتی از این غذای ایرانی را تجربه کنید.
طرز تهیه خورشت بادمجان - دیجی فود

سرو خورشت بادمجان

علاوه بر طرز تهیه خورشت بادمجان نحوه سرو و ظاهر آن نیز خیلی مهم است و می‌تواند در اشتهای افراد برای خوردن این غذا تاثیر زیادی داشته باشد. خورشت بادمجان را در شهرهای مختلف به روش‌های متفاوتی سرو می‌کنند. یکی از رایج‌ترین آنها به این شکل است:

پلوی دم کشیده خود را در ظرفی جدا می‌کشیم و خورشت را نیز در ظرف خورشت‌خوری سرو می‌کنیم. در کاسه یا ظرف‌های کوچکی نیز، سالاد شیرازی و ترشی می‌ریزیم. از دوغ هم می‌توانید به عنوان نوشیدنی همراه این غذا استفاده کنید. 

بهترین ظرف برای سرو این خورشت ظروف سفالی لعاب‌دار یا ظروف چینی است. سرو خورشت بادمجان در ظرف فیروزه‌ای جلوه خاصی به سفره شما می‌بخشد.

علاوه بر همه‌ی این‌ها می‌توانید غذای خود را با سیب زمینی سرخ کرده و گوجه تزیین کنید که هم به زیبایی آن می‌افزاید و هم آن اشتهاآورتر می‌کند. برای تزیین پلو هم می‌توانید از زعفران استفاده کنید.

نظر شما درباره‌ی طرز تهیه خورشت بادمجان چیست؟ تجربه‌ی شما در پخت‌و‌پز این غذای ایرانی چیست؟ آیا شما روش مخصوص به خود را برای طبخ این غذا دارید؟ فراموش نکنید که تجربیات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورشت بادمجان
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات