طرز تهیه کوفته بادمجان به‌همراه نکات و ترفند‌های ساده و کاربردی 

طرز تهیه کوفته بادمجان به‌همراه نکات و ترفند‌های ساده و کاربردی 

کوفته بادمجان خوراکی خوش‌طعم، هوس‌انگیز و مقوی است که میان دوستداران بادمجان طرفداران زیادی دارد. این غذا می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای همه افراد، حتی کسانی که رژیم غذایی گیاهی دارند، مناسب باشد؛‌ چرا‌که پخت آن به دو روش با گوشت چرخ‌کرده و بدون گوشت چرخ‌کرده، امکان‌پذیر است. در نتیجه اگر شما نیز از غذا‌های تکراری خسته شده‌اید و به‌دنبال تجربه طعمی جدید و متفاوت هستید، در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه کوفته بادمجان با گوشت چرخ‌کرده و بدون گوشت چرخ‌کرده را آموخته و لذت چشیدن آن را به خود و عزیزانتان هدیه دهید. 

کوفته بادمجان - دیجی فود

طرز تهیه کوفته بادمجان با گوشت چرخ‌کرده 

مواد لازم برای تهیه کوفته بادمجان با گوشت چرخ‌کرده

  • گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم
  • بادمجان قلمی: ۴ عدد
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • سیر: ۱ حبه
  • گردو: ۵ عدد
  • پنیر موزارلا: ۴ قاشق غذا‌خوری
  • جعفری خرد‌شده: ۲ قاشق غذا‌خوری
  • پودر سوخاری: ۱ پیمانه
  • زرد‌چوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
  • آرد سفید: به میزان لازم
  • روغن سرخ‌کردنی: به میزان لازم
  • نمک و فلفل:‌ به میزان لازم 

مراحل پخت کوفته بادمجان با گوشت چرخ‌کرده

  • مرحله اول

ابتدا بادمجان‌ها را پوست کنده، روی آن‌ها نمک بپاشید و به مدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید. این کار باعث می‌شود تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس بادمجان‌ها را بشویید و داخل سینی فر بچینید و درون فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است، قرار دهید. پس از آنکه بادمجان‌ها طلایی‌رنگ و مغز‌پخت شدند، آن‌ها را از فر خارج کرده و بگذارید خنک شوند. 

  • مرحله دوم 

در این مرحله بادمجان‌های پخته‌شده را به‌همراه پیاز رنده‌شده داخل غذا‌ساز بریزید تا ترکیبی پوره‌ای و یک‌دست حاصل شود. سپس گوشت‌چرخ کرده را به همراه ۱ پیمانه پودر سوخاری، ۱ عدد تخم مرغ، سیر له‌شده و گردو خرد‌شده، به ترکیب بادمجان و پیاز اضافه کرده و مجدد غذا‌ساز را روشن کنید تا مواد به‌خوبی با‌هم ترکیب شوند. 

  • مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه کوفته بادمجان با گوشت چرخ‌کرده ترکیب بدست آمده را از غذا‌ساز خارج کرده و پنیر موزارلا، جعفری خرد‌شده، پودر پاپریکا، زردچوبه و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و مواد را به‌خوبی ورز دهید. سپس این ترکیب را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید. 

  • مرحله چهارم

۳ ظرف آماده کرده و کنار گاز، طوری که دسترسی به آن‌ها راحت باشد، بچینید. داخل ظرف اول آرد سفید ریخته، داخل ظرف دوم پودر سوخاری بریزید و داخل ظرف سوم ۲ عدد تخم مرغ را شکسته و مقداری با چنگال هم بزنید. در ادامه داخل ماهیتابه‌ای به میزان لازم روغن سرخ‌کردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن درون آن کاملا داغ شود. سپس ترکیبی را که در مراحل قبل آماده کرده بودید، از یخچال خارج کنید. مقداری از ترکیب (به اندازه یک نارنگی کوچک) را برداشته و با دست گرد کنید؛‌ سپس آن را به ترتیب داخل آرد سفید، تخم مرغ هم‌زده و پودر سوخاری غلتانده و داخل روغن داغ‌شده سرخ کنید. 

  • مرحله آخر 

پس از آنکه کوفته‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از درون ماهیتابه خارج کرده و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها گرفته شود. در این مرحله کوفته‌های لذیذ و برشته شما، آماده سرو است. می‌توانید آن‌ها را همراه با سس مخصوصی که در ادامه آموزش داده‌ایم سرو کرده یا همراه با سس‌های آماده میل کنید. نوش جان. 

کوفته بادمجان - دیجی فود

 

طرز تهیه کوفته بادمجان بدون گوشت چرخ‌کرده (مخصوص گیاهخواران) 

مواد لازم 

  • بادمجان بزرگ: ۲ عدد (معادل ۷۰۰ گرم)
  • پودر سوخاری: ۱۰۰ گرم
  • نان خشک پودر‌شده: ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • سیر: ۱ حبه
  • پنیر پارمسان: ۵۰ گرم
  • روغن سرخ‌کردنی: به میزان لازم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

مراحل پخت کوفته بادمجان بدون گوشت چرخ‌کرده 

  • مرحله اول

ابتدا بادمجان‌ها را با پوستشان خوب بشویید و تمام سطح آن‌ها را با چنگال سوراخ کنید. سپس آن‌ها را در سینی فر چیده و درون فری که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است، به مدت ۱ ساعت قرار دهید تا بادمجان‌ها مغز‌پخت شوند. سپس بادمجان‌های پخته‌شده را از فر خارج کرده و به‌صورت طولی از وسط نصف کنید. یک قاشق برداشته و گوشت داخل بادمجان‌ها را خارج کنید. 

  • مرحله دوم

بادمجان‌های پخته شده را به همراه نان خشک خرد‌شده، سیر رنده‌شده، تخم مرغ‌ها و نمک و فلفل داخل غذاساز بریزید و خوب مخلوط کنید تا ترکیبی خمیری‌شکل و یکدست حاصل شود. 

  • مرحله سوم 

ترکیب بدست‌آمده را از غذا‌ساز خارج کرده و داخل ظرفی مناسب بریزید. سبزی ریحان خرد‌شده و پنیر پارمسان رنده‌شده را اضافه کنید و هم بزنید. ترکیب حاصل را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد. 

  • مرحله چهارم 

در این مرحله از طرز تهیه کوفته بادمجان بدون گوشت چرخ‌کرده درون تابه‌ای به میزان لازم روغن سرخ‌کردنی بریزید و بگذارید داغ شود. سپس موادی که در مراحل قبل آماده کرده  بودید را از یخچال خارج کرده و به اندازه دو قاشق غذاخوری سرخالی از آن را کف دستتان بگذارید و مانند کوفته گرد کنید. سپس آن را داخل پودر سوخاری بغلتانید و درون ماهیتابه قرار دهید تا خوب مغز‌پخت و برشته شود. 

  • مرحله آخر 

در مرحله نهایی کوفته‌های سرخ‌شده را روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها گرفته شود. سپس کوفته‌ها را درون ظرفی مناسب گذاشته و همراه با سس مخصوصی که در ادامه طرز تهیه آن را آموزش داده‌ایم، سرو کنید. کوفته بادمجان - دیجی فود

 

طرز تهیه سس مخصوص کوفته بادمجان 

مواد لازم برای تهیه سس کوفته بادمجان

  • سبزی ریحان خرد‌شده: ۵۰ گرم
  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذا‌خوری
  • گوجه‌فرنگی متوسط: ۵ عدد
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

مراحل درست کردن سس کوفته بادمجان 

  • مرحله اول

ابتدا قابله‌ای را تا نصف از آب پر کنید و بگذارید آب درون آن به جوش آید. سپس گوجه فرنگی‌ها را به ۲ یا ۴ قسمت برش داده، داخل آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شوند. پس از ۱۰ دقیقه، گوجه‌ها را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس آن‌ها را له کرده و به کمک یک توری فلزی صاف کنید تا پوره‌ای یکدست حاصل شود. 

  • مرحله دوم 

پوره گوجه‌فرنگی را داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و روغن زیتون، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید. پس از آنکه ترکیب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و مدام هم بزنید تا زمانی که آب آن گرفته شده و سسی غلیظ بدست آید. در‌‌نهایت سس را درون ظرفی مناسب ریخته و در کنار کوفته‌ها سرو کنید. نوش جان. 

 

حال که همراه با مجله آشپزی دیجی فود طرز تهیه کوفته بادمجان را یاد گرفتید، وقت آن رسیده تا این غذای ساده و لذیذ را آماده کرده و خانواده، دوستان و فامیل‌های خود را با دستپخت خود شگفت‌زده کنید. فراموش نکنید که اگر تا‌به‌حال این خوراک لذیذ را چشیده‌اید، نظر خود را راجع‌به طعم آن با ما و مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کوفته بادمجان
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات