طرز تهیه دمی گوجه ، طعمی نوستالژی و لذتبخش

طرز تهیه دمی گوجه ، طعمی نوستالژی و لذتبخش

برنج و کته به عنوان یکی از غذاهای اصلی ایرانیان محسوب می شود. برنج به دو صورت آبکش و کته پخته می شود. در روش آبکش، برنج در آب جوش، جوشانده شده و آبکش می شود. سپس در قابلمه دم می شود. در روش کت و دمی، برنج با آب درون قابلمه ریخته شده و پخته و در آخر دم کشیده می شود. در این حالت تمام خواص برنج درون آن باقی می ماند. دمی ها معمولا از ترکیب سبزیجات و گوشت و برنج تهیه می شود. دمی گوجه فرنگی یکی از این نوع دمی ها است که طعم فوق العاده ای دارد؛ دستور آن ساده است و سریع آماده می‌شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمی گوجه فرنگی برای ۴ نفر در ادامه با دیجی فود همراه باشید.

طرز تهیه دمی - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه دمی گوجه

  • برنج دو و نیم پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب زمینی ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
  • زردچوبه، نمک و فلفل

طرز تهیه دمی گوجه فرنگی با دستوری ساده

مرحله اول

برای تهیه دمی گوجه فرنگی خوشمزه در ابتدای کار، برنج را شسته و با کمی آب و نمک حدود ۳۰ دقیقه تا چند ساعت خیس می کنیم. توجه داشته باشید که برنج هر چقدر کهنه تر باشد، باید مدت بیشتری خیسانده شود. پیاز را شسته و پوست می کنیم و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. یک قابلمه را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله دوم

سپس اجازه می دهیم تا روغن داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. سپس زردچوبه و نمک و فلفل را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. سیب زمینی ها را شسته و پوست می کنیم و به صورت نگینی خرد می کنیم.

مرحله سوم

دو سوم آن را درون پیاز ها می ریزیم و بقیه را برای ته دیگ نگه می داریم. سیب زمینی ها را تفت می دهیم تا سرخ و پخته شود. سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. گوجه ها را می شوییم

مرحله چهارم

سپس درون غذا ساز پوره می کنیم. سپس به مواد اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا بجوشد و خامی گوجه گرفته شود. سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه کرده و هم می زنیم. آب آن را چک می کنیم.

مرحله پنجم

اگر آب آن کافی نبود، کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم و می گذاریم برنج پخته شود و آب آن کشیده شود. یک قابلمه دیگر برداشته و کف آن را روغن و زردچوبه و نمک می ریزیم. سیب زمینی هایی که نگه داشته بودیم را کف قابلمه پهن می کنیم.

مرحله ششم

سپس برنج را روی سیب زمینی ها می ریزیم و سطح آن را صاف می کنیم. سپس دم کنی می گذاریم و حدود یک ساعت روی حرارت ملایم می گذاریم تا دم بکشد. اگر برنج خشک بود می توان به آن کمی آب اضافه کرد.

طرز تهیه دمی - دیجی فود

طرز تهیه دمی گوجه با گوشت چرخ کرده

برای مقدار مواد بالا حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را پس از اینکه پیاز را به همراه ادویه ها تفت دادیم اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و باقی مراحل را مانند بالا ادامه می دهیم.

فقط قبل از اینکه بخواهیم سیب زمینی را به تابه اضافه کنیم، بعد از اضافه کردن رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی نصف فنجان آب به تابه اضافه می کنیم و درب تابه را ۳۰ دقیقه می گذاریم تا آب کشیده شود و گوشت به طور کامل بپزد.

نحوه سرو دمی گوجه

دمی غذایی ساده و بسیار سریع از لیست غذاهای ایرانیست. اگر می‌خواهید این غذا را کمی متفاوت سرو کنید پیشنهاد می‌کنیم آن را همراه با یک کاسه سالاد شیرازی و یا یه کاسه ماست و خیار و نعناع سر سفره بیاورید. دوغ سنتی هم نوشیدنی مناسبی برای سرو به همراه دمی گوجه است.

طرز تهیه دمی - دیجی فود

نکات بیشتر در طرز تهیه دمی گوجه

  • اگر می‌خواهید دمی گوجه شما قالبی دربیاید آن را تا زمان سرو از روی شعله برندارید تا ته دیگ کاملا برشته و طلایی شود.
  • بهتر است برای تهیه برنج دمی از برنج ایرانی استفاده کنید.
  • اگر بیشتر از یک بنده انگشت آب بریزید احتمال شفته شدن برنج زیاد است.
  • در طرز تهیه دمی گوجه با برنج‌های دانه بلند باید برنج را مقداری بیشتری خیس کنید.

اگر پیشنهادی برای اضافه شدن به مقاله طرز تهیه دمی گوج دارید در کامنت ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه دمی گوجه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات