خوراک دال عدس یک ترکیب جنوبی خوشمزه، پیش‌غذا یا وعده‌ی کامل؟

خوراک دال عدس یک ترکیب جنوبی خوشمزه، پیش‌غذا یا وعده‌ی کامل؟

حبوبات منبع بسیار غنی برای دریافت پروتئین، کربوهیدرات و انواع مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، پتاسیم و منیزیم هستند. تنوع این نوع ماده غذایی بیش از آن چیزیست که تصور می‌کنید اما متأسفانه آن‌قدرها که باید به انواع مختلف حبوبات توجه نمی‌شود. برای مثال عدس یکی از پرمصرف‌ترین نوع حبوبات است اما نوع مشابه آن با رنگ روشن‌تر به نام دال عدس آن‌قدرها طرفدار ندارد. امروز اینجاییم تا با آموزش خوراک دال عدس این نوع از انواع حبوبات را وارد برنامه غذایی شما کنیم.

خوراک دال عدس - دیجی فود

دال عدس چیست و چه خواصی دارد؟

دال عدس را با رنگ نارنجی روشن می‌شناسند، این ماده غذایی از نظر ظاهری شبیه به دانه‌های عدس اما از نظر اندازه کمی ریزتر از آن است. خواص بسیار زیادی دارد و می‌توان آن را به همان روش پخت دانه‌های عدس آماده کرد.

یکی از مهم‌ترین خواص دال عدس تقویت سیستم گوارش است. مصرف دال عدس تا حدود بسیار زیادی به عملکرد بهتر روده و معده شما کمک می‌کند و به دنبال آن اشتها را افزایش می‌دهد. به همین دلیل مصرف یک کاسه خوراک دال عدس پیش از وعده غذایی پیشنهاد می‌شود. از بهبود عملکرد دستگاه گوارش که بگذریم دال عدس باعث کارکرد بهتر دستگاه قلبی و عروقی شده و از ایجاد لخته خونی جلوگیری می‌کند.

خوراک دال عدس بهترین گزینه برای سالمندان و کودکان است چراکه علاوه بر درمان دردهای مفاصل و استخوان به رشد بهتر استخوانی هم کمک می‌کند. اگر دچار آرتروز هستید توصیه می‌کنیم خوراک یا سوپ دال عدس را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید. برای چنین افرادی دال عدس پخته‌شده علاوه بر اینکه یک وعده غذایی خوشمزه محسوب می‌شود، می‌توان از آن به عنوان یک خوراکی درمانی هم استفاده کرد.

خوراک دال عدس - دیجی فود

طرز تهیه دال عدس

شما می‌توانید دال عدس را به شکل‌های متفاوتی آماده کنید. خوراک دال عدس محبوب‌ترین شیوه برای پخت این غذاست که اصالتاً یک غذای جنوبی به حساب می‌آید. در ادامه طرز تهیه خوراک دال عدس را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه عدس پلو را اینجا بخوانید!

مواد لازم در تهیه خوراک دال عدس

  • دال عدس ۲ پیمانه
  • آب ۵ پیمانه
  • گوجه‌فرنگی ۵ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • برگ بو ۲ عدد
  • زردچوبه ۱ قاشق چایی‌خوری
  • آب‌لیموی تازه ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • گشنیز خردشده ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • ادویه بنگالی (ترکیبی از زیره، رازیانه، دانه خردل و تخم شنبلیله به نسبت مساوی) ۱ قاشق سوپ‌خوری

خوراک دال عدس - دیجی فود

طرز تهیه خوراک دال عدس

  1. برای تهیه خوراک دال عدس ابتدا از ۳ ساعت قبل از شروع پخت، دال عدس را شسته و خیس کنید.
  2. برای پخت دال عدس آن‌ها را به همراه ۵ پیمانه آب و مقداری نمک روی حرارت قرار دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه به خوبی بپزند. توصیه می‌کنیم درب قابلمه را نبندید چراکه دال عدس حین پخت و جوشیدن، کف می‌کند و احتمال سررفتن آن وجود دارد.
  3. تا زمانی که دال عدس شما برای پخت خوراک آماده شود فرصت دارید که درون یک تابه پیازی که نگینی خرد کرده‌اید را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
  4. بعد از سبک شدن پیاز و پیش از طلایی شدنش ادویه و زردچوبه را اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا به اصطلاح بوی ادویه بلند شود. شاید پیدا کردن ادویه خوراک دال عدس به صورت آماده کمی سخت باشد. شما می‌توانید ترکیبات این ادویه را به صورت جداگانه از عطاری خریداری کرده و در خانه ترکیب ادویه بنگالی را آماده کنید.
  5. حالا نوبت اضافه کردن سیر است. حبه‌های سیر را پوست گرفته و با رنده ریز بزنید. حالا سیر رنده شده را به پیاز و ادویه اضافه کنید و یک دقیقه هم بزنید. حواستان باشد که سیر زود می‌سوزد پس حرارت را کم کنید و دست از هم زدن بر ندارید.
  6. یادتان نرود که خوشمزه بودن خوراک دال عدس در گرو عطر و طعمی است که ادویه‌ها به آن می‌بخشند. پس بهتر است تا جای ممکن از حذف کردن آن‌ها خودداری کنید. دو عدد برگ بو را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.
  7. حالا دال عدس پخته‌شده را به تابه اضافه کنید. اگر دال عدس شما هنوز آب زیادی دارد بهتر است آن را آبکشی کنید و دال عدس غلیظ را با مقدار بسیار کمی آب داخل تابه بریزید.
  8. مواد رو خوب هم بزنید و اجازه بدید تا با حرارت ملایم، بپزند و ادویه‌ها طعم خود را به دال عدس بدهند.
  9. در این فاصله گوجه‌ها را پوست بگیرید، خرد کنید و درون یک تابه با یک قاشق روغن بپزید. بعد از پخت آب یک عدد لیموی تازه را به گوجه‌ها اضافه کنید.
    حالا نوبت اضافه کردن نمک به خوراک دال عدس است. نمک را به میزان کافی به همراه گوجه‌های پخته‌شده به خوراک اضافه کنید. غذاهای جنوبی تند و فلفلی هستند پس اگر با تندی فلفل مشکلی ندارید در همین مرحله به اندازه دلخواه فلفل اضافه کنید.
  10. خوراک دال عدس را به خوبی هم بزنید و زمانی که یکدست شد سبزی گشنیز خردشده را به آن اضافه کنید. بعد از ده دقیقه تا یک ربع خوراک شما آماده است. برگ بو را خارج کرده و خوراک را در ظرف موردنظرتان سرو کنید. شما می‌توانید این غذای خوشمزه را به عنوان پیش‌غذا و یا به عنوان وعده کامل با برنج یا نان نوش جان کنید.

این یکی از مرسوم‌ترین شیوه‌ها در پخت خوراک دال عدس است اما اگر شما دال عدس را به شیوه دیگری می‌پزید روش خود را در کامنت‌ها برایمان بنویسید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات