طرز تهیه ته چین مرغ یک غذای اصیل ایرانی مرحله به مرحله +نکات طلایی

اگر در تدارکات یک مهمانی هستید و میخواهید به بهترین شکل از مهمانانتان پذیرایی کنید چاره کارتان پختن یک ته چین مرغ مجلسی است! طوری که از شواهد برمیآید تاریخ پخت ته چین مرغ با آن ته دیگ زعفرانی خوشرنگش به دوران قاجار برمیگردد. این غذا که آن زمان از محبوبترین غذاها در آشپزخانه دربار قاجار بود حالا بر سر سفرههای ما برای پذیرایی از مهمانان ویژه خودنمایی میکند. نگران طرز تهیه ته چین مرغ هم نباشید ما در این مطلب آن را به طور کامل به شما آموزش میدهیم.
ته چین یک غذای خوشمزه و خوشرنگولعاب ایرانی است که معمولاً آن را با گوشت مرغ و گاهی هم با گوشت گوسفندی میپزند. البته تنوع در پخت ته چین خیلی زیاد است. این غذا حتی با منو گیاهخواری هم سازگار شده است و میتوان آن را بدون گوشت با بادمجان و قارچ آماده کرد. راستی تا فراموش نکردیم این را هم بگوییم که کالری ته چین مرغ به ازای هر ۱۰۰ گرم حدود ۲۰۰ کیلو کالری است.
بعد از طرز تهیه مرغ مجلسی با عطر زعفران، طرز تهیه ته چین جز سادهترین دستور غذاهای ایرانی برای پذیرایی در مهمانیهاست، از طرفی طعم عالی و فرم قالبی این غذا آن را برای پذیرایی در جشنها و مهمانیها مناسبتر میکند. آماده کردن ته چین به صورت تکنفره در قالبهای مافین بسیار ساده است و همین باعث میشود که گزینه مناسبی برای پذیرایی در مجالس باشد.
طرز تهیه ته چین مرغ نکات و ترفندهایی دارد که اگر به آنها عمل کنید نتیجه کارتان عالی خواهد بود. ما اینجاییم که در این مقاله آموزشی از دیجی فود تمام نکات و ترفندها در پخت این غذا را برای شما بنویسیم. پس در ادامه با آموزش ته چین مرغ همراه ما باشید.
مواد لازم در طرز تهیه ته چین مرغ
- سینه مرغ ۱ عدد
- برنج ۳ پیمانه
- ماست چکیده ۱ پیمانه
- کره ۵۰ گرم
- زرده تخممرغ ۲ عدد
- پیاز متوسط ۱ عدد
- گلاب ۱ فنجان
- زرشک ۱۰۰ گرم
- پودر قند یا شکر ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع به میزان لازم
- زعفران آب کرده ۱ قاشق چایخوری
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- خلال پسته به میزان لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
این میزان از مواد در طرز تهیه ته چین مرغ برای ۴ نفر کافیست. اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است میتوانید مواد را به همان نسبت نصف یا چند برابر کنید. مثلاً در پخت ته چین برای ۸ نفر کافی است مواد دستور را دو برابر کنید. حتی میتوانید ته چین را به صورت تکنفره درون قالبهای مخصوص پای یا مافین بپزید.
مرحله به مرحله در تهیه ته چین مرغ در فر
- اولین مرحله در طرز تهیه ته چین مرغ آماده کردن گوشت است. برای این کار سینه مرغ را با پیاز خرد شده و سه پیمانه آب روی گاز قرار دهید تا آبپز شود. میتوانید مقداری زردچوبه و نمک هم به آن اضافه کنید. بعد از پخته شدن مرغ آن را ریشریش کنید و کنار بگذارید.
- حالا نوبت آبکش کردن برنج است. بهتر است برای پخت ته چین از برنج ایرانی استفاده کنید و آن را حداقل برای سه ساعت در آب خیس کنید. حالا در قابلمهای مقداری آب و نمک بریزید و برنج را به آن اضافه کنید. برنج شما باید آنقدر بجوشد که اطراف برنج پخته و مغز آن کمی سفت باشد. در این مرحله برنج را آبکشی کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه ته چین باید مواد میانی را آماده کنید. میتوانید این کار را همزمان با جوشیدن برنج آغاز کنید تا با آبکش کردن برنج مواد ته چین هم آماده شده باشند. درون یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و سینه مرغ ریشریش شده را به همراه ادویهها درون تابه تفت دهید. اگر در زمان آبپز شدن به مرغها نمک اضافه نکردهاید الآن وقت اضافه کردن نمک به آن است.
- زمانی که مرغها به خوبی تفت داده شدند آنها را در یک طرف تابه جمع کنید و در طرف دیگر زرشک شسته شده را به همراه پودر قند یا شکر تفت دهید. حواستان باشد که این کار را روی حرارت کم انجام دهید تا زرشکها نسوزند.
- در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی تخممرغها را به همراه مقدار کمی گلاب و مقداری زعفران دمکرده درون یک کاسه گود هم بزنید. وقتی تخممرغها از حالت لختگی خارج شدند ماست را به آن اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا به ترکیب یکدستی از ماست و تخممرغ برسید. حالا برنج آبکش شده را اضافه و به آرامی مخلوط کنید.
- در طرز تهیه ته چین مرغ ساده میتوانید از هر ظرفی برای پخت استفاده کنید، اما به این نکته توجه داشته باشید که ظرف شما باید قابلیت پخت در فر را داشته باشد. مثلاً اگر قرار است از قابلمه تفلون برای پخت ته چین در فر استفاده کنید باید حواستان به دستههای قابلمه باشد. اگر جنس دستهها نسوز نیست نباید از آن برای پخت در فر استفاده کرد.
- کف قالب را با قلمو و مقداری روغن چرب کنید. بهتر است برای پخت ته چین در فر از ظرف پیرکس استفاده شود اما هیچ اجباری وجود ندارد. قالبهای مختلف کیک هم میتوانند گزینه مناسبی برای پخت یک ته چین مجلسی باشند.
- آخرین مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ مربوط به ریختن مواد در قالب و پخت آن است. برای این کار ابتدا نصف مواد را کف قالب موردنظرتان بریزید و آن را با پشت قاشق به خوبی فشار دهید. روی آن مرغ و زرشک بریزید و مجدد لایهها فشرده کنید. لایه آخر هم نصف باقی مانده از مخلوط برنجی است. آن را روی لایه مرغ و زرشک ریخته و به خوبی فشرده کنید. در آخر کره را به قسمتهای کوچک تقسیم کرده و روی سطح برنج بریزید.
- روی ظرف را با یک لایه فویل نازک بپوشانید و آن را داخل فر ۱۸۰ درجه برای یک ساعت بپزید. حواستان باشد که فر را از بیست دقیقه قبل گرم کنید.
سرو و تزئین
بعد از اتمام مراحل پخت در طرز تهیه ته چین مرغ نوبت به سرو و تزئین میرسد. وقتی پخت ته چین شما کامل شد اجازه دهید کمی خنک شود. سپس قالب را روی یک دیس یا بشقاب بزرگ برگردانید. حالا میتوانید برای تزئین ته چین مرغ از ترکیب پیازداغ، زرشک و خلال پسته روی آن استفاده کنید.
در کنار ته چین رامعمولا ماست و خیار یا سالاد شیرازی سرو میشود.
نکاتی در طرز تهیه ته چین مرغ برای بهتر شدن
- اگر میخواهید ته چین مرغ شما مجلسیتر باشد، میتوانید میزان زعفران را در لایه اول یعنی ته دیگ کمی بیشتر کنید. همچنین برای زیباتر شدن میتوانید ته چین دو رنگ آماده کنید، یعنی یک لایه را با زعفران و لایه دیگر را با رنگهای خوراکی یا رنگهای طبیعی مانند آب لبو رنگی کنید.
- اگر میخواهید مرغ ته چین شما خوشمزهتر باشد میتوانید آن را از روز قبل با مواد دلخواهتان مزه دار کنید و به جای آبپز کردن، آن را صورت مکعبهای کوچک برش زده و درون مقداری روغن تفت دهید تا مغزپخت شود.
- در طرز تهیه ته چین مرغ برای داشتن ته چینی برشتهتر میتوانید به جای قابلمه یا ظرف گود از تابهای با ارتفاع کمتر ولی سطح بیشتر استفاده کنید.
- در تهیه ته چین به هیچ عنوان گلاب را از دستور حذف نکنید. گلاب نقش مهمی در گرفتن بوی خامی تخممرغ دارد و حذف آن باعث بوی ناخوشایند در غذای شما میشود.
- اگر ماست چکیده ندارید میتوانید از ماست معمولی و پرچرب استفاده کنید، اما این نکته را به خاطر بسپارید که نوع ماست تأثیر بسیار زیادی در عطروطعم نهایی غذای شما دارد.
- اگر فر ندارید جای نگرانی نیست. طرز تهیه ته چین مرغ روی گاز تفاوتی با دستور بالا ندارد فقط برای پخت آن کافیست از قابلمه نچسب استفاده کنید و آن را به مدت یک ساعت و نیم روی شعله ملایم گاز بپزید. به نظر شما پخت ته چین در فر یا روی گاز تأثیری در طعم نهایی آن دارد؟
اگر به تهیه غذا با مرغ علاقه مند هستید:
طرز تهیه مرغ مجلسی با عطر زعفران
طرز تهیه مرغ شکم پر با دو روش متفاوت، در قابلمه و فر
طرز تهیه مرغ با ۵ روش مختلف
طرز تهیه باقلا پلو با مرغ ، تجربه یک میزبانی بیعیب و نقص+ ۵ نکته کاربردی

[…] برای این که سنگ تمام بگذارید، برنج را به صورت تهچین آماده کنید. تهچینها به همراه خورشت طعم اعجابانگیزی […]