طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج ، یک انتخاب مجلسی و متفاوت!

وقتی مهمان عزیزی داریم غذا یا چلو گوشت است یا قورمه سبزی جاافتاده و خوشرنگ و لعاب، حالا اگر قرار باشد کمی خلاقیت به خرج دهید و مهمانتان را شگفتزده کنید به سراغ چه دستوری میروید؟ پیشنهاد ما برای چنین شرایطی دستور طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج است، یک غذای مجلسی، آسان و بیدردسر که هم خوشمزه است، هم ظاهر خوبی دارد و تقریباً با هر ذائقهای جور درمیآید.
این غذای اصیل ایرانی را معمولاً با گوشت گردن گوسفندی و یا ماهیچه گوسفندی درست میکنند اما میتوان آن را با مغر ران گوساله هم پخت و در کنار دو نوع پلو زعفرانی و باقلا پلو سرو کرد. اگر نظر ما را بخواهید که میگوییم همین حالا نامش را در لیست غذاهای تشریفاتی و مجلسی بنویسید و در اولین فرصت برای عزیزترین مهمانتان آماده کنید.
پیش از این طرز تهیه چلو گوشت را برایتان نوشتیم و حالا نوبت به این رسیده که با کمی تفاوت به سراغ دستور معرکه طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج برویم. آمادهاید؟
مواد لازم در طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج
- گوشت گردن گوسفندی یا گوشت ماهیچه نیم کیلو
- پیاز متوسط ۱ عدد
- برگ کرفس ۱ پیمانه
- سیر ۲ حبه
- زعفران دمکرده ۳ قاشق غذاخوری
- آبنارنج ۶ قاشق غذاخوری
- بادمجان ۲ عدد
- کره ۵۰ گرم
- رب نارنج ۳ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین یک قاشق چایخوری
- برگبو ۲ عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- زرشک و خلال پسته و پرتقال برای تزیین
- روغن به مقدار لازم
این میزان مواد در دستور طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج برای دو نفر کافی است؛ پس اگر تعدادتان بیشتر است مواد را به نسبت تعداد چند برابر کنید.
دستور سریع طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج
در طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج ابتدا به سراغ آماده کردن و پختن گوشت میرویم. برای شروع تکههای گوشت را به همراه حبههای سیر در چهار قاشق روغن تفت دهید تا رنگشان عوض شود. هفت دقیقه کافیست. گوشت را خارج کنید و پیاز و کرفس را در آن بریزید و به همراه زردچوبه تفت دهید.
پس از دو دقیقه گوشت را به تابه برگردانید و به همراه یک پیمانه آبجوش اضافه کنید به مدت ۲ تا سه ساعت بپزید. بعد از دو ساعت آبنارنج را اضافه کنید.
کره، خلال پرتقال، شکر و رب نارنج را تفت دهید، نمک و فلفل اضافه کنید. سس نارنج آماده است. این سس را هنگام سرو روی گوشتها بریزید.
طرز تهیه چلو گوشت و سس نارنج مرحله به مرحله
- ابتدا گوشتها را خرد کرده و به همراه ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع و دو حبه سیر که با پشت چاقو کمی له شدهاند درون قابلمه بپزید. قرار نیست گوشتها سرخ و یا برشته شوند. همینکه ظاهرشان تغییر کند کافیست.
- بعد از هفت دقیقه گوشتها را از قابلمه خارج کنید و پیاز نگینی شده را به همراه برگ کرفس خرد شده و زردچوبه تفت دهید. در این مرحله میتوانید کمی روغن به چلو گوشتتان اضافه کنید. وقتی پیازها سبک شدند مجدد گوشت را به قابلمه برگردانید، برگبوها را به همراه یک پیمانه آب را اضافه کنید و پس از به جوش آمدن آب درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزد.
- در مرحله بعد از طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج بعد از گذشت دو ساعت آبنارنج را به همراه مقداری نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید؛ و اجازه دهید تا پخته شدن گوشتها روی حرارت باقی بماند.
- نیم ساعت آخر پخت نصف زعفران را به همراه دارچین به گوشت اضافه کنید.
- تا پخته شدن گوشت فرصت دارید سس نارنج را آماده کنید. برای سس لازم است که کره را حرارت داده و خلال پرتقال را در آن تفت دهید. سپس شکر و رب نارنج را به همراه مقداری نمک و فلفل به خلال پرتقال و کره اضافه کنید. اجازه دهید مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
- زرشک را جداگانه به همراه مقداری روغن، شکر و زعفران تفت دهید.
- بادمجان را سرخ کنید و کنار بگذارید.
- زمانی که گوشتتان در حال پخت است پلو را هم به شیوه دلخواهتان بپزید. میتوانید پلو را ساده، زعفرانی و یا به صورت باقلا پلو برای سرو با چلو گوشت آماده کنید.
آخرین مرحله از طرز تهیه چلو گوشت و سس نارنج کشیدن آن در ظرف سرو است.
روش سرو چلو گوشت و سس نارنج
- گوشت را به همراه آبنارنج در ظرف بریزد، روی آن را با زرشک تزئین کنید، بادمجانها را در کنارش بچینید و در آخر سس نارنج را روی آن بریزید.
- حواستان باشد هنگام سرو گوشت حتماً برگبو را از غذا جدا کنید و دور بریزید. ما از برگبو در طرز تهیه چلو گوشت و سس نارنج فقط برای عطرش استفاده میکنم و قطعاً قرار نیست آنها را در ظرف سرو گوشت سر میز بیاوریم!
- اگر میخواهید از خلال پسته و زرشک برای تزئین پلو استفاده کنید کافیست در یک تابه مقدار کمی روغن بریزید خلالها را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید، حالا داخل همان تابه زرشکهای شسته شده را به همراه یک قاشق چایخوری شکر تفت دهید. میتوانید به جای روغن از کره هم استفاده کنید. مقداری از برنج به زرشکها اضافه کنید و با زعفران مخلوط کنید.
- روی برنج دم کشیده کمی روغن یا کره آبشده بریزید و بعد در دیس موردنظرتان بریزید. روی برنج را با مخلوط زرشک و برنج زعفرانی و خلال پسته تزیین کنید.
- پیشنهاد میکنیم در کنار چلو گوشت ایرانی، به عنوان نوشیدنی دوغ ترش محلی سرو کنید.
به نظر شما در طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج از چه مخلفات دیگری میتوان برای سرو استفاده کرد؟
