طرز تهیه چلو ماهیچه یک غذای مجلسی و همه‌پسند ایرانی

طرز تهیه چلو ماهیچه یک غذای مجلسی و همه‌پسند ایرانی

اگر مهمان عزیزی دارید و می‌خواهید برایش سنگ تمام بگذارید بدون شک باید به دنبال دستور طرز تهیه چلو ماهیچه مجلسی باشید. این غذای اصیل ایرانی که معمولاً با گوشت ماهیچه گوسفندی درست می‌شود یکی از غذاهای اصلی در منو تشریفاتی مجالس خاص و خصوصی است.

چلو ماهیچه این غذای لذیذ ایرانی که امکان درست کردن آن با گوشت گوساله هم وجود دارد در کنار پلو زعفرانی یا باقلا پلو سرو می‌شود؛ و چه بهتر اگر برنج استفاده‌شده در پخت این پلو زعفرانی برنج خوش عطر و طعم ایرانی باشد.

ما در این مطلب از دیجی فود قصد داریم تا با آموزش پخت چلو ماهیچه رستورانی در منزل برای میزبانی از یک دورهمی دوستانه و ویژه همراه شما باشیم. قلم و کاغذ بردارید و این دستور ساده در پخت چلو ماهیچه با گوشت گوسفندی را از دست ندهید.

طرز تهیه چلو گوشت - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه چلو ماهیچه

  • گوشت ماهیچه نیم کیلو
  • برنج ۲ پیمانه
  • آب ۲ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • دارچین یک قاشق چای‌خوری
  • برگ‌بو ۲ عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • زرشک و خلال پسته برای تزیین
  • روغن به مقدار لازم

این میزان مواد برای درست کردن یک چلو ماهیچه دونفره کافی است؛ پس اگر تعدادتان بیشتر است مواد را به نسبت تعداد چند برابر کنید.

دستور سریع طرز تهیه چلو ماهیچه

در طرز تهیه چلو ماهیچه ابتدا به سراغ آماده کردن و پختن گوشت می‌رویم. یک پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس تکه‌های گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که رنگ گوشت تغییر کند. ادویه‌ها را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن اجازه دهید تا به همراه آب و برگ‌بو به مدت ۳ تا ۴ ساعت بپزد. بعد از دو ساعت نمک و در انتهای پخت زعفران و دارچین را اضافه کنید. برنج را هم طبق روال همیشگی بجوشانید و آبکش کنید. برنج باید به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد.

چلو گوشت با سس نارنج - دیجی فود

دستور پخت چلو ماهیچه به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه ماهیچه گوسفندی مجلسی به این صورت است که ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

بعد از طلایی شدن پیازها گوشت را به پیاز اضافه کنید. تا زمان تغییر رنگ گوشت باید آن را تفت بدهید و در آخر فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. مواد را به خوبی باهم مخلوط کنید. حواستان باشد به هیچ عنوان نمک را در این مرحله به گوشت اضافه نکنید چراکه باعث سفت شدن و دیرپز شدن گوشت شما می‌شود.

برگ‌بو و آب را اضافه کنید و پس از به جوش آمدن آب درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳ تا ۴ ساعت بپزد.

بعد از دو ساعت نمک را به گوشت اضافه کنید.

نیم ساعت آخر پخت نصف زعفران را به همراه دارچین به گوشت اضافه کنید.

در طرز تهیه چلو ماهیچه یک ساعت مانده به پخته شدن گوشت باید به فکر درست کردن برنج باشید. آب برنج را در قابلمه‌ای به جوش بیاورید و برنج را اضافه کنید. بهتر است برنج را چند ساعتی به همراه نمک خیس کنید و بعد بپزید.

بعد از ده تا ۱۵ دقیقه برنج آماده آبکش کردن است. برنج را آبکش کنید، ته قابلمه ته‌دیگ مورد علاقه خود را بگذارید و روی آن برنج بریزید. حالا اجازه دهید برنج با حرارت کم به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشد. در آخر مقداری از برنج را برای تزیین با باقی‌مانده زعفران مخلوط کنید.

نکاتی که بهتر است برای پخت چلو ماهیچه بدانید!

اگر زمان برای آماده کردن غذا تنگ است و مهمانان‌تان ممکن است هر لحظه سر برسند، می‌توانید چلو ماهیچه را به همین روشی که گفتیم داخل زودپز هم درست کنید. در این صورت ۱ ساعت و نیم برای پخت گوشت کافی است.

معمولاً در طرز تهیه چلو ماهیچه رستورانی از رب استفاده نمی‌کنند؛ اما شما اگر تمایل دارید که چلو ماهیچهتان خوش‌رنگ و لعاب‌تر باشد، می‌توانید از نصف قاشق غذاخوری رب خانگی هم در این دستور استفاده کنید.

می‌توانید در طرز تهیه چلو ماهیچه به جای پخت برنج سفید، شوید پلو و یا باقالی پلو بپزید.

این غذا به ادویه زیادی احتیاج ندارد. دارچین و زعفران تنها ادویه‌های مورد استفاده در پخت این غذا هستند، پیشنهاد می‌کنیم از آن‌ها به اندازه استفاده کنید و در استفاده از هیچ‌کدام زیاده‌روی نکنید.

چلو ماهیچه غذای آبکی نیست؛ پس اگر در آخر پخت هنوز گوشت‌ها آب زیادی داشتند شعله را بیشتر کنید تا آب ‌گوشت تبخیر شود. همچنین می‌توانید گوشت را کمی زودتر بپزید و هنگام دم گذاشتن چلو تکه‌های گوشت را هم لایه به لایه برنج بگذارید.

می‌توانید از لیمو تازه در کنار گوشت برای مزه دار کردن بیشتر آن در هنگام سرو غذا استفاده کنید.

طرز تهیه چلو گوشت - دیجی فود
طرز تهیه چلو گوشت – دیجی فود

روش سرو چلو ماهیچه

بعد از اینکه تمام مراحل در طرز تهیه چلو ماهیچه به پایان رسید نوبت تزیین و سرو غذاست.

حواستان باشد هنگام سرو گوشت حتماً برگ‌بو را از غذا جدا کنید و دور بریزید. ما از برگ‌بو فقط برای عطرش استفاده می‌کنم و قطعاً قرار نیست آن‌ها را در ظرف سرو گوشت سر میز بیاوریم!

حالا نوبت آماده کردن خلال پسته، زرشک و برنج زعفرانی است. در یک تابه مقدار کمی روغن بریزید خلال‌ها را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید، حالا داخل همان تابه زرشک‌های شسته شده را به همراه یک قاشق چای‌خوری شکر تفت دهید. می‌توانید به جای روغن از کره هم استفاده کنید. مقداری از برنج به زرشک‌ها اضافه کنید و با زعفران مخلوط کنید.

روی برنج دم کشیده کمی روغن یا کره آب‌شده بریزید و بعد در دیس موردنظرتان بریزید. روی برنج را با مخلوط زرشک و برنج زعفرانی و خلال پسته تزیین کنید. پیشنهاد می‌کنیم در کنار چلوگوشت ایرانی، به عنوان نوشیدنی دوغ ترش محلی سرو کنید.

اگر نکات بیشتری در طرز تهیه چلو ماهیچه برای اضافه کردن به این دستور به ذهنتان می‌رسد برای ما در کامنت‌ها بنویسید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات