طرز تهیه چلو گوشت ، یک غذای اصیل و تشریفاتی

اگر مهمان عزیزی دارید و میخواهید برایش سنگ تمام بگذارید بدون شک باید به دنبال دستور طرز تهیه چلو گوشت مجلسی باشید. این غذای اصیل ایرانی که معمولاً با گوشت گردن گوسفندی و یا ماهیچه گوسفندی درست میشود یکی از غذاهای اصلی در منو تشریفاتی مجالس خاص و خصوصی است.
چلو گوشت این غذای لذیذ ایرانی که امکان درست کردن آن با گوشت گوساله هم وجود دارد در کنار پلو زعفرانی یا باقلا پلو سرو میشود؛ و چه بهتر اگر برنج استفادهشده در پخت این پلو زعفرانی برنج خوش عطر و طعم ایرانی باشد.
ما در این مطلب از دیجی فود قصد داریم تا با آموزش پخت چلو گوشت رستورانی در منزل برای میزبانی از یک دورهمی دوستانه و ویژه همراه شما باشیم. قلم و کاغذ بردارید و این دستور ساده در پخت چلو گوشت با گردن گوسفندی را از دست ندهید.
مواد لازم در طرز تهیه چلو گوشت
- گوشت گردن گوسفندی یا گوشت ماهیچه نیم کیلو
- برنج ۲ پیمانه
- آب ۲ پیمانه
- پیاز ۱ عدد متوسط
- زعفران دمکرده ۳ قاشق غذاخوری
- دارچین یک قاشق چایخوری
- برگبو ۲ عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- زرشک و خلال پسته برای تزیین
- روغن به مقدار لازم
این میزان مواد برای درست کردن یک چلو گوشت دونفره کافی است؛ پس اگر تعدادتان بیشتر است مواد را به نسبت تعداد چند برابر کنید.
دستور سریع طرز تهیه چلو گوشت
در طرز تهیه چلو گوشت ابتدا به سراغ آماده کردن و پختن گوشت میرویم. یک پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس تکههای گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که رنگ گوشت تغییر کند. ادویهها را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن اجازه دهید تا به همراه آب و برگبو به مدت ۳ تا ۴ ساعت بپزد. بعد از دو ساعت نمک و در انتهای پخت زعفران و دارچین را اضافه کنید. برنج را هم طبق روال همیشگی بجوشانید و آبکش کنید. برنج باید به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد.
دستور پخت چلو گوشت به صورت مرحله به مرحله
- طرز تهیه گردن گوسفندی مجلسی به این صورت است که ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- بعد از طلایی شدن پیازها گوشت را به پیاز اضافه کنید. تا زمان تغییر رنگ گوشت باید آن را تفت بدهید و در آخر فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. مواد را به خوبی باهم مخلوط کنید. حواستان باشد به هیچ عنوان نمک را در این مرحله به گوشت اضافه نکنید چراکه باعث سفت شدن و دیرپز شدن گوشت شما میشود.
- برگبو و آب را اضافه کنید و پس از به جوش آمدن آب درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳ تا ۴ ساعت بپزد.
- بعد از دو ساعت نمک را به گوشت اضافه کنید.
- نیم ساعت آخر پخت نصف زعفران را به همراه دارچین به گوشت اضافه کنید.
- در طرز تهیه چلو گوشت یک ساعت مانده به پخته شدن گوشت باید به فکر درست کردن برنج باشید. آب برنج را در قابلمهای به جوش بیاورید و برنج را اضافه کنید. بهتر است برنج را چند ساعتی به همراه نمک خیس کنید و بعد بپزید.
- بعد از ده تا ۱۵ دقیقه برنج آماده آبکش کردن است. برنج را آبکش کنید، ته قابلمه تهدیگ مورد علاقه خود را بگذارید و روی آن برنج بریزید. حالا اجازه دهید برنج با حرارت کم به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشد. در آخر مقداری از برنج را برای تزیین با باقیمانده زعفران مخلوط کنید.
نکاتی که بهتر است برای پخت چلو گوشت بدانید!
- اگر زمان برای آماده کردن غذا تنگ است و مهمانانتان ممکن است هر لحظه سر برسند، میتوانید چلو گوشت را به همین روشی که گفتیم داخل زودپز هم درست کنید. در این صورت ۱ ساعت و نیم برای پخت گوشت کافی است.
- معمولاً در طرز تهیه چلو گردن رستورانی از رب استفاده نمیکنند؛ اما شما اگر تمایل دارید که چلو گوشتتان خوشرنگ و لعابتر باشد، میتوانید از نصف قاشق غذاخوری رب خانگی هم در این دستور استفاده کنید.
- میتوانید در طرز تهیه چلو گوشت به جای پخت برنج سفید، شوید پلو و یا باقالی پلو بپزید.
- هرچند که بهترین نوع گوشت برای تهیه چلو گوشت مجلسی، گوشت گردن گوسفندی و یا ماهیچه گوسفندی است، اما در تهیه چلو گوشت میتوانید از گوشت گوساله هم استفاده کنید. دقت کنید که گوشت گوساله شما حتماً تازه باشد چون در غیر این صورت کیفیت غذا به نسب چلو گوشت گوسفندی به شدت افت پیدا میکند. ضمناً برای تهیه چلو گوشت با گوشت گوساله بهتر است از گوشت سردست استفاده شود.
- این غذا به ادویه زیادی احتیاج ندارد. دارچین و زعفران تنها ادویههای مورد استفاده در پخت این غذا هستند، پیشنهاد میکنیم از آنها به اندازه استفاده کنید و در استفاده از هیچکدام زیادهروی نکنید.
- چلو گوشت غذای آبکی نیست؛ پس اگر در آخر پخت هنوز گوشتها آب زیادی داشتند شعله را بیشتر کنید تا آب گوشت تبخیر شود. همچنین میتوانید گوشت را کمی زودتر بپزید و هنگام دم گذاشتن چلو تکههای گوشت را هم لایه به لایه برنج بگذارید.
- میتوانید از لیمو تازه در کنار گوشت برای مزه دار کردن بیشتر آن در هنگام سرو غذا استفاده کنید.
روش سرو چلو گوشت
بعد از اینکه تمام مراحل در طرز تهیه چلو گوشت به پایان رسید نوبت تزیین و سرو غذاست.
حواستان باشد هنگام سرو گوشت حتماً برگبو را از غذا جدا کنید و دور بریزید. ما از برگبو فقط برای عطرش استفاده میکنم و قطعاً قرار نیست آنها را در ظرف سرو گوشت سر میز بیاوریم!
حالا نوبت آماده کردن خلال پسته، زرشک و برنج زعفرانی است. در یک تابه مقدار کمی روغن بریزید خلالها را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید، حالا داخل همان تابه زرشکهای شسته شده را به همراه یک قاشق چایخوری شکر تفت دهید. میتوانید به جای روغن از کره هم استفاده کنید. مقداری از برنج به زرشکها اضافه کنید و با زعفران مخلوط کنید.
روی برنج دم کشیده کمی روغن یا کره آبشده بریزید و بعد در دیس موردنظرتان بریزید. روی برنج را با مخلوط زرشک و برنج زعفرانی و خلال پسته تزیین کنید. پیشنهاد میکنیم در کنار چلوگوشت ایرانی، به عنوان نوشیدنی دوغ ترش محلی سرو کنید.
اگر به تهیه غذا با گوشت علاقه مند هستید:
طرز تهیه کباب ترش اصیل گیلانی با دستوری ساده در منزل
طرز تهیه کباب چنجه اصیل ایرانی، خوشمزه و آبدار و حرفهای
طرز تهیه آبگوشت سنتی ایرانی +نکات مهم و ترفندهای آبگوشت پزون
ساندویچ رست بیف یک انتخاب ساده و خوشمزه برای شام
اگر نکات بیشتری در طرز تهیه چلو گوشت برای اضافه کردن به این دستور به ذهنتان میرسد برای ما در کامنتها بنویسید.

[…] مجلسی را با گوشت بپزید میتوانید نکات لازم را در مقاله طرز تهیه چلوگوشت بخوانید. راستی اگر تجربه متفاوتی در پخت این غذا دارید […]