طرز تهیه کباب قفقازی مطابق با اصلی‌ترین دستور پخت این غذا!

طرز تهیه کباب قفقازی مطابق با اصلی‌ترین دستور پخت این غذا!

کباب قفقازی به دو دلیل یکی از محبوب‌ترین کباب‌هاست. اولاً به دلیل استفاده از دو نوع گوشت مرغ و گوشت قرمز در پخت کباب قفقازی این غذای خوشمزه باب دل همه است، حتی کسانی که یکی از این دو نوع گوشت را دوست ندارند. همچنین دستور ساده و سریع این غذا هم تا حدودی باعث محبوب‌تر شدن آن شده است. کباب قفقازی در کمتر از یک ساعت آماده می‌شود و مناسب زمان‌هایی است که هوس غذای خانگی کرده‌اید اما وقتتان کم است!

شاید وقتی مواد اولیه در پخت کباب قفقازی را ببینید فکر کنید این کباب نسخه دیگری از همان کباب سلطانی خودمان است اما لازم به ذکر است که این دو کباب با دستور کاملاً متفاوت از یکدیگر آماده می‌شوند و طعم آن‌ها اصلاً شبیه به هم نیست.

امروز قصد داریم در این مقاله از مجله دیجی فود دستور ساده‌ای را برای پخت کباب قفقازی به شما آموزش دهیم. اگر به پخت غذاهای جدید علاقه‌مندید حتماً تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

کباب قفقازی - دیجی فود

مواد لازم

  • گوشت قرمز (گوسفندی یا گوساله) 200 گرم
  • گوشت فیله مرغ 200 گرم
  • پیاز 4 عدد
  • فلفل دلمه سبز یا رنگی 2 عدد متوسط
  • ماست چکیده 4 قاشق غذاخوری
  • روغن‌زیتون 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده 2 قاشق غذاخوری

کباب قفقازی - دیجی فود

طرز تهیه کباب قفقازی مرحله به مرحله

  1. برای پخت کباب قفقازی بهتر است ابتدا به سراغ گوشت‌ها بروید. هر دو گوشت، هم گوشت قرمز و هم فیله مرغ را با آب سرد بشویید و داخل آبکش بگذارید. اجازه دهید آب اضافه آن‌ها خارج شود. سپس به کمک یک چاقو گوشت‌ها را به صورت مکعبی با ابعاد کاملاً یکسانی برش بزنید.
  2. هرچه تکه‌های گوشت و مرغ از نظر اندازه به هم شبیه‌تر باشند نتیجه کار هم ظاهر بهتری دارد و هم از نظر کیفیت پخت مطلوب‌تر است. فقط توجه داشته باشید که نباید تکه‌های گوشت را خیلی کوچک برش بزنید. تقریباً ابعاد هر تکه گوشت باید کمی بزرگ‌تر از قوطی کبریت باشد.
  3. طعم اصلی این غذا به سس آن است. سس کباب قفقازی است که باعث می‌شود میان این غذا و کباب سلطانی تفاوت قائل شویم. در این مرحله به سراغ آماده‌سازی سس کباب بروید و خودتان را برای یک غذای خوشمزه آماده کنید.
  4. آماده‌سازی سس کباب بسیار ساده است و در کمتر از ده دقیقه آماده می‌شود اما توصیه ما این است که برای پخت عجله نکنید و اجازه دهید گوشت‌ها چندساعتی داخل سس استراحت کنند. البته می‌توانید گوشت‌ها را با سس مخلوط کرده و پس از طعم دار شدن داخل فریزر قرار دهید تا همیشه کباب قفقازی آماده پخت داشته باشید.
  5. برای تهیه سس کباب قفقازی ابتدا یک عدد پیاز متوسط را خلالی برش بزنید و به همراه گوشت‌ها داخل یک ظرف گود بریزید. حالا ماست چکیده، روغن‌زیتون، فلفل و زعفران غلیظ را به آن اضافه کنید. تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و بعد با درب بسته داخل یخچال استراحت دهید.
  6. این استراحت می‌تواند از 40 دقیقه تا 6 ساعت باشد. این بسته به صبوری شما دارد؛ اما توصیه ما این است که اجازه دهید گوشت‌ها حداقل به مدت 3 الی 4 ساعت درون سس استراحت کنند.
  7. در این فاصله تا زمانی که گوشت‌ها طعم دار شوند به سراغ فلفل دلمه‌ای و باقی پیازها بروید. آن‌ها را با ابعادی تقریباً برابر با ابعاد گوشت برش بزنید و کنار بگذارید. اگر می‌خواهید سفره زیباتری بچینید از ترکیب فلفل دلمه‌ای‌های رنگی استفاده کنید تا سیخ‌های کباب قفقازی شما ظاهر بهتری داشته باشد.
  8. مطابق دستور اصلی هنگام سیخ زدن کباب ابتدا یک تکه از گوشت قرمز، یک برش فلفل دلمه‌ای، یک تکه گوشت مرغ و یک برش پیاز را به سیخ بزنید این روند را تا پر شدن سیخ ادامه دهید تا جایی که آخرین تکه گوشت قرمز باشد.
  9. تا پیش از این مرحله نباید هیچ نمکی به کباب قفقازی اضافه کنید؛ اما حالا که کباب‌ها را سیخ زدید به اندازه لازم نمک روی آن‌ها بپاشید و بعد برای کباب کردن روی منقل ببرید.
  10. پخت کباب قفقازی شما روی ذغال کامل می‌شود. البته می‌توانید آن را روی کباب‌پز گازی هم بپزید. فقط حواستان باشد این کار را روی حرارت ملایم انجام دهید تا کباب شما خشک نشود. همچنین باید سیخ‌ها را چند باری بچرخانید تا حرارت به صورت یکنواخت به همه قسمت‌های کباب برسد و هر دو طرف قبل از خشک شدن کباب کامل بپزد.

کباب قفقازی - دیجی فود

نحوه سرو کباب قفقازی

گزینه‌های مختلفی برای سرو کباب وجود دارد شما می‌توانید آن را به تنهایی و یا با نان و برنج سرو کنید؛ اما اگر قرار است کباب را برای وعده ناهار نوش جان کنید بهتر است با پخت برنج ایرانی آن را به یک پرس چلوکباب قفقازی مخصوص تبدیل کنید. چلو کره یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرو در کنار این کباب است. البته این غذا با نان داغ تازه به همراه سبزی‌خوردن و دوغ محلی هم سرو می‌شود.

اگر مهمان دارید پیشنهاد می‌کنیم برای سرو کباب قفقازی با برنج به تعداد نفرات چلو کره قالبی با ته‌دیگ زعفرانی آماده کنید. حالا کافی است برای هر نفر یک قالب برنج در بشقاب بگذارید و در کنارش یک سیخ کباب قفقازی قرار دهید. اگر سمت دیگر بشقاب را هم با گوجه کبابی، لیموترش یا نارنج، مقداری ترشی کلم و کمی ریحان تازه تزئین کنید که دیگر حرف ندارد.

اگر کباب قفقازی را طبق این دستور در خانه آماده کردید حتماً نتیجه را برای ما هم بنویسید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *