طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی با لپه به‌همراه ترفند‌های حرفه‌ای

طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی با لپه به‌همراه ترفند‌های حرفه‌ای

خورش بامیه یکی از خوش‌رنگ‌و‌لعاب‌ترین و خوش‌طعم‌ترین غذا‌های جنوب ایران است که علاوه‌بر طعم بی‌نظیر، خواص بسیاری دارد. خورش بامیه با لپه، به‌لحاظ طعم و شکل، شباهت بسیاری به خورش قیمه دارد. از‌این‌رو اگر شما نیز به خورش قیمه علاقه‌مند هستید، توصیه می‌کنیم در این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی با لپه را بیاموزید. همچنین شما می‌توانید با یادگیری ترفند‌ها و نکات حرفه‌ای که در پایان به شما آموزش داده‌ایم، اطرافیان خود را با دستپختتان حیرت‌زده کرده و از طعم بی‌نظیر این خورش لذت ببرید. 

طرز تهیه خورشت بامیه - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی با لپه 

  • گوشت خورشی یا گوشت ماهیچه گوسفندی با قلم: ۷۵۰ گرم 
  • لپه: ۸۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • سیر: ۴ تا ۵ حبه 
  • بامیه خورشی: ۱ کیلوگرم
  • رب گوجه‌فرنگی:‌ ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر فلفل قرمز: ۱ قایق چایخوری
  • زردچوبه: یک قاشق چایخوری
  • زعفران دم‌کرده: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • آبغوره یا آبلیمو: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع:‌ به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم 

نکته: این مقدار مواد اولیه برای یک جمع ۸‌نفره مناسب است. از‌این‌رو شما می‌توانید مواد اولیه را با‌توجه به تعداد نفراتی که می‌خواهید این خورش لذیذ را برایشان طبخ کنید، به یک نسبت مساوی کم یا زیاد کنید. 

طرز تهیه خورشت بامیه - دیجی فود

طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله 

  • مرحله اول

ابتدا بامیه‌ها را خوب بشوییده و ساقه آن‌ها را جدا‌ کنید. کمی روغن داخل قابله‌ای مناسب ریخته و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن درون آن داغ شود. سپس بامیه‌ها را اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید. در‌ ادامه بامیه‌ها را از قابلمه خارج کرده و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها گرفته شود. 

  • مرحله دوم

یک عدد پیاز بزرگ را ساطوری خرد کرده و به روغنی که بامیه‌ها را در آن تفت داده بودید، اضافه کنید و ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شده و کمی طلایی‌رنگ شود. سپس زرد‌چوبه، سیر رنده‌شده و گوشت خورشی یا گوشت ماهیچه گوسفندی را به پیاز‌‌داغ اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. در‌ ادامه رب گوجه‌فرنگی و فلفل قرمز را به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. در‌نهایت ۳ پیمانه آب جوش را به قابلمه خورش اضافه کرده، درب قابلمه را بگذارید و آن به مدت ۲ ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. 

  • مرحله سوم

لپه‌ها را پاک کرده و در ۳ مرحله خوب بشویید تا گرد‌و‌خاک آن گرفته شود. سپس لپه‌ها را درون قابلمه‌ای دیگر ریخته و مقداری آب جوش، نمک و زردچوبه به آن اضافه کرده و حدود ۲ ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته و نرم شوند. در نهایت لپه‌های پخته‌شده را آبکش کنید. 

  • مرحله چهارم

در این مرحله از طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی با لپه، بامیه‌های سرخ شده و لپه‌های پخته‌شده را به‌همراه نمک به قابلمه خورش که حاوی گوشت است، اضافه کنید. مجدد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ۱ ساعت دیگر روی حرارت ملایم بپزد. 

  • مرحله پنجم 

در مرحله آخر، آب لیمو‌ترش تازه یا آبغوره و زعفران دم‌کرده را به خورش اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت بردارید. خورش بامیه جنوبی خوش رنگ‌و‌لعاب شما آماده سرو است. آن را درون ظرفی مناسب ریخته و همراه با برنج نوش جان کنید. 

نکته: این خورش خوش‌‌رنگ‌و‌لعاب و لذیذ جنوبی، معمولا ‌همراه با برنج خوش‌عطر ایرانی بر سر سفره‌ها سرو می‌شود. با‌اینحال اگر انتخاب شما برای وعده‌های غذایی، نان است، می‌توانید این خورش را همراه با نان میل کنید. 

طرز تهیه خورشت بامیه - دیجی فود

نکات و ترفند‌هایی برای طبخ بهتر خورش بامیه جنوبی با لپه 

ترفند‌ها:

  1. بهتر است در خورش بامیه با لپه، از بامیه‌های ریز استفاده کنید؛‌ زیرا بامیه‌های کوچک نرم‌تر هستند، زود‌تر می‌پزند و همچنین عطر و طعم بهتری دارند. 
  2. اگر می‌خواهید خواص بامیه‌ها به‌خوبی حفظ شود و خورشی مقوی‌تر داشته باشید، می‌توانید بامیه‌ها را بخار‌پز کرده و برای سرخ کردن آن‌ها از روغن زیتون استفاده کنید. 
  3. هنگام پختن لپه، درب قابلمه را به‌صورت نیمه‌باز روی قابلمه قرار دهید؛‌ زیرا لپه‌ها در زمان پخته شدن کف می‌کنند. نیمه‌باز گذاشتن درب قابلمه، از سر‌ریز شدن کف و آب درون قابلمه، جلوگیری می‌کند. 
  4. زمانی که ساقه بامیه‌ها را جدا می‌کنید، دقت کنید که غلاف آن‌ها، سوراخ نشود. در‌غیر‌این‌صورت بامیه‌ها لعاب می‌دهند و آب خورش بامیه شما لیز می‌شود. 
  5. خورش بامیه جنوبی با لپه باید غلیظ و کم آب، یا به قول جنوبی‌ها تنگ‌آب باشد؛ از‌این‌رو اگر آب خورش شما در مراحل نهایی (پس از پخته شدن بامیه‌ها) زیاد بود، درب قابلمه را بردارید و حرارت را زیاد کنید تا آب اضافه آن بخار شود. 

نکات:

  1. نمک خورش را زمانی اضافه کنید که گوشت‌ها به‌طور کامل پخته شده باشند. اضافه کردن نمک به گوشت خام، باعث می‌شود تا گوشت شما دیر‌تر پخته شده یا به‌اصطلاح دیر‌پز شود. 
  2. برخی از لپه‌ها به‌اصطلاح دیر‌پز هستند و برخی دیگر زود‌پز؛ از‌این‌رو مدت‌زمان پخت و مقدار آب مورد‌نیاز برای پخته شدن لپه، به نوع آن بستگی دارد. در‌نتیجه بهتر است هر نیم‌ساعت یک‌بار درون قابلمه را چک کنید تا آب آن خشک نشده باشد. همچنین برای آنکه بفهمید لپه‌ها پخته شده‌اند، یک لپه را از درون قابلمه خارج کرده و با دست له کنید. اگر لپه نرم شده بود و به راحتی له شد، لپه‌های شما آماده‌اند. 
  3. اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید این خورش لذیذ و محبوب را بدون گوشت درست کرده و همراه با نان یا برنج میل کنید. 

حال که همراه با مجله آشپزی دیجی فود، طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی با لپه را آموخته و ترفند‌ها و نکاتی برای طبخ بهتر این خورش لذیذ یاد گرفتید، وقت آن رسیده تا دست به‌کار شوید و لذت چشیدن این خورش لذیذ را به خانواده، دوستان، فامیل‌ها و آشنایان خود هدیه داده و آن‌ها را بابت دستپخت بی‌نظیر خود شگفت‌زده کنید. فراموش نکنید که اگر این خورش را پختید یا ترفند‌هایی برای بهتر شدن آن بلد هستید، تجربیات و نظرات خود را با ما و مخاطبانمان به اشتراک بگذارید. 

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه خورشت بامیه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات