طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه یک غذای اصیل برای مهمانان ویژه

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه یک غذای اصیل برای مهمانان ویژه

هرچند که باقالی پلو را با مرغ و ماهی هم درست میکنند اما دستور اصلی باقالی پلو طبخ ان با گوشت ماهیچه گوسفندی است. از آنجایی که درست کردن باقالی پلو با ماهیچه کمی گران تمام میشود معمولا آن را برای مهمانان ویزه و درجه یک تدارک میبینند. حالا اگر شما هم قصد دارید در پذیرایی از مهمانان خود یک میزبان حرفه ای به نظر برسید پیشنهاد میکنم این دستور بینظیر در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه را از دست ندهید.

ما در مطالب قدیمی دیجی فود طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی را هم به شما آموزش داده‌ایم پس اگر تعداد مهمانان زیاد است و یا احساس میکنید تدارک باقالی پلو با ماهیچه برایتان گران تمام میشود کافیست به سراغ دستور تهیه این غذا با گوشت مرغ بروید. ما تمام نکات لازم برای درست کردن یک باقالی پلو با مرغ خوشمزه را به شما اموزش داده ایم. باقالی پلو با ماهیچه یک غذای همه پسند و اصیل ایرانی است که در دوران قدیم جز غذاهای اصلی در دربار شاهان ایرانی بود و مردم عادی به راحتی توان تهیه آن را نداشتند.

قطعا پذیرایی به سبک دربار شاه فوت و فن های مخصوص خود را دارد که بدون اموزش قبلی ممکن نیست. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در ادامه این مطلب یک روش بسیار عالی و ساده در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه را به شما اموزش دهیم تا خیالتان بابت شام و یا ناهار روز مهمانی‌ها راست باشد. با ما همراه باشید تا به شما ثابت کنیم یک میزبان حرفه ای در پذیرایی از مهمانانتان هستید.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه

  • برنج ۳ پیمانه
  • باقلا ۱.۵ پیمانه
  • شوید تازه یا خشک ۱ پیمانه
  • گوشت گردن گوسفندی یا گوشت ماهیچه نیم کیلو
  • آب ۲ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین یک تکه
  • برگ‌بو ۲ عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به مقدار لازم

این میزان از مواد در طرز تهیه باقالی پلو برای ۴ نفر کافی است پس اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است مواد را به همان نسبت کم‌وزیاد کنید.

دستور سریع پخت باقالی پلو با ماهیچه

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه از دو مرحله اصلی تشکیل شده است. یک مرحله درست کردن پلو با شوید و باقلا است و یک مرحله آماده کردن و پخت ماهیچه است  که معمولا آن را با آماده کردن گوشت شروع میکنند. برای اینکار ابتدا یک پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس تکه‌های گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که رنگ گوشت تغییر کند. ادویه‌ها را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن اجازه دهید تا به همراه آب و برگ‌بو به مدت ۳ تا ۴ ساعت بپزد. بعد از دو ساعت نمک و در انتهای پخت زعفران و دارچین را اضافه کنید.

برای درست کردن پلو، برنج و باقلا را به همراه هم بجوشانید و پس از آبکش کردن به صورت لایه لایه از باقلا پلو و شوید داخل قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید تا به مدت ۱ ساعت دم بکشد.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه - دیجی فود

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مرحله به مرحله

  1. برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  2. بعد از طلایی شدن پیازها گوشت ماهیچه گوسفندی یا گوشت گردن گوسفندی را به پیاز اضافه کنید. حواستان باشد که تا زمان تغییر رنگ گوشت باید آن را تفت بدهید و در آخر فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. به هیچ عنوان نمک را در این مرحله به گوشت اضافه نکنید چراکه باعث سفت شدن و دیرپز شدن گوشت شما می‌شود.
  3. برگ‌بو و آب را اضافه کنید و پس از به جوش آمدن آب درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳ تا ۴ ساعت بپزد.
  4. بعد از دو ساعت نمک را به گوشت اضافه کنید.
  5. در نهایت نیم ساعت آخر پخت نصف زعفران را به همراه دارچین به گوشت اضافه کنید. حواستان باشد که هنگام سرو ماهیچه بر روی پلو برگ بو و چ.ب دارچین را جدا کرده و دور بریزید.
  6. در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه یک ساعت مانده به اتمام پخت گوشت باید به فکر درست کردن پلو باشید. برای تهیه باقالی پلو ابتدا آب را درون قابلمه‌ای به جوش بیاورید و برنج و باقلا را اضافه کنید. بهتر است برنج را از شب قبل خیس کرده باشید. اگر به برنجتان نمک‌ نزده‌اید یک قاشق غذاخوری نمک در زمان جوشاندن به آن اضافه کنید. بعضی ها باقالا را کمی زودتر به اب جوش اضافه میکنند اما در بعضی مواقع جوشیدن بیش از حد باقالا باعث خرد شدن آن در پلو میشود. اگر مهمان دارید بهتر است چنین ریسکی نکنید. همینکه باقلا تا زمان آماده شدن برنج همراه با دانه های برنج بجوشد، کافیست.
  7. وقتی دانه های برنج کمی نرم شدند و قد کشیدند آن را آبکش کنید و ته دیگ محبوبتان را در ته قابلمه بچینید. می‌توانید از قطعات سیب‌زمینی و کمی کنجد استفاده کنید.
  8. حالا یک لایه برنج روی ته‌دیگ بریزید و مقداری شوید روی آن بپاشید. این دستور مربوط به طرز تهیه باقالی پلو با شوید تازه است؛ اما می‌توانید از شوید خشک‌شده هم استفاده کنید. تنها تفاوت در استفاده از شوید خشک به جای شوید تازه، عطر کمتر پلو بعد از آماده شدن است. لایه‌های برنج و شوید را تا آخر ادامه دهید و درب قابلمه را ببندید. پلو باید به مدت ۴۰ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت کم دم بکشد.
  9. در انتها مقداری برنج دم کشیده را با زعفران مخلوط کرده و از این پلو زعفرانی برای تزئین روی دیس استفاده کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه - دیجی فود

چطور یک باقالی پلو مجلسی بپزیم؟

  • اگر می‌خواهید باقالی پلو با ماهیچه شما کیفیت و طعم بهتری داشته باشد از باقلا‌ تازه برای تهیه ان استفاده کنید. باقالا فریز شده از نظر کیفیت .و طعم افت پیدا کرده و این افت کیفیت در نتیجه کار تاثیرگذار است. علاوه بر این پیشنهاد میکنیم برای داشتن باقالی پلو مجلسی از باقلا با پوستی به رنگ سبز تیره استفاده کنید.
  • اگر فصل باقلا تازه تمام شده میتوانید از باقلا خشک شده استفاده کنید. باقلا خسک شده به مراتب کیفیت و. طعم بهتری نسبت به باقلا فریز شده دارد.
  • ۵ الی ۶ دقیقه جوشیدن برای باقالی کافیست. اگر بیش از این باقالی را بجوشانید احتمال له شدن آن در مرحله پخت و دم کشیدن وجود دارد.
  • و اما یک ترفند دیگر که باعث میشود باقالی پلو خوش عطر تری داشته باشید استفاده از سیر تازه یا برگ سیر تازه در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه است/ اگر می‌خواهید عطروطعم باقالا پلو شما بهتر شود، می‌توانید هنگام دم گذاشتن پلو یک شاخه برگ سیر تازه روی برنج بگذارید.
  • خوب است که برای سرو غذا بسته به ذائقه‌تان از ماست و خیار با نعناع، سالاد شیرازی و یا ترشی مخلوط در کنار این غذا استفاده کنید. دوغ سنتی یا دوغ محلی هم بهترین نوشیدنی برای سرو در کنار باقالی پلو با ماهیچه است.

ما سعی کردیم تمام نکات مربوط به طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی را در این مقاله اموزشی بگنجانیم، حالا به ما بگویید که شما از چه ترفندی برای بهتر شده این غذا کمک می‌گیرید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات