طرز تهیه باقلا پلو با مرغ ، تجربه یک میزبانی بی‌عیب و نقص+ ۵ نکته کاربردی

طرز تهیه باقلا پلو با مرغ ، تجربه یک میزبانی بی‌عیب و نقص+ ۵ نکته کاربردی

شاید تصورتان از یک باقالا پلو مجلسی این باشد که حتماً باید آن را با گوشت ماهیچه درست کنید! اما اگر نکات کامل را در طرز تهیه باقلا پلو با مرغ رعایت کنید به شما ثابت می‌کنیم که این غذا هم می‌توانید یک غذای مجلسی بی‌نظیر در میزبانی از مهمانان تان باشد.

تهیه این غذا را با گوشت ماهیچه خصوصاً برای پذیرایی در میهمانی که تعداد نفرات زیاد است برایتان گران تمام خواهد شد. باقالی پلو با ماهی هم که همه‌کس پسند نیست. شک نداریم که همه شما حداقل یک نفر را در اطرافتان دارید که تمایلی به مصرف گوشت ماهی نداشته باشد. پس اگر می‌خواهید یک غذای مجلسی به صرفه و همه‌کس پسند درست کنید، قطعاً به طرز تهیه باقلا پلو با مرغ نیاز خواهید داشت.

در ادامه این مطلب قرار است با هم یک روش بسیار عالی و ساده در پخت باقالی پلو را آموزش ببینیم که خیالتان را بابت شام و یا ناهار میهمانی‌ها راحت می‌کند. آماده‌اید؟

طرز تهیه باقلا پلو با مرغ - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه باقلا پلو با مرغ

  • برنج ۴ پیمانه
  • باقلا ۲ پیمانه
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • ران یا سینه مرغ ۴ تکه
  • شوید تازه یا خشک ۱ و نیم پیمانه
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده نصف استکان

این میزان از مواد در طرز تهیه باقلا پلو برای ۴ نفر کافی است پس اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است مواد را به همان نسبت کم‌وزیاد کنید.

دستور سریع طرز تهیه باقلا پلو با مرغ

بعد از زرشک پلو با مرغ این غذا می‌تواند با دستور پخت ساده‌ای که دارد برای برگزاری میهمانی‌ها مناسب باشد. دو مرحله در طرز تهیه باقالی پلو با مرغ وجود دارد. یک مرحله درست کردن پلو با شوید و باقلا است و یک مرحله آماده کردن مرغ است. فرقی نمی‌کند کدام مرحله را اول انجام دهید. برای درست کردن پلو برنج و باقلا را به همراه هم بجوشانید و پس از آبکش کردن به صورت لایه لایه از باقلا پلو و شوید داخل قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید تا به مدت ۱ ساعت دم بکشد.

در طرز تهیه باقلا پلو با مرغ برای درست کردن گوشت مرغ پیاز داغ را آماده کنید و کنار بگذارید، سپس تکه‌های مرغ را به خوبی با کمی روغن سرخ کنید و با پیاز داغ، سیرهای نصف شده، نمک، فلفل و یک لیوان آب بگذارید تا به خوبی بپزد. در آخر روی مرغ‌ها دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده بریزید.

طرز تهیه باقلا پلو با مرغ - دیجی فود

توضیح مرحله به مرحله پخت باقلا پلو با مرغ

  1. درون یک تابه مقداری روغن بریزید و اجازه دهید روغن گرم شود. پیاز را روی تخته کار نگینی و یا خلالی خرد کنید و به همراه روغن تفت دهید تا کاملاً طلایی شود. (اگر نمی‌خواهید پیاز در آب مرغ مشخص باشد آن را به جای خرد کردن رنده درشت بزنید.)
  2. بعد از طلایی شدن پیاز آن را کنار گذاشته و در همان تابه با مقدار کمی روغن تکه‌های مرغ را به خوبی سرخ کنید. دو طرف مرغ‌ها باید کاملاً سرخ شوند تا در انتها ظاهر خوبی داشته باشند.
  3. سیرها را از وسط نصف کرده و به همراه پیاز داغ به مرغ‌های سرخ‌شده اضافه کنید. حواستان باشد ما از سیر فقط برای طعم دادن به غذا استفاده می‌کنیم پس در آخر پخت تکه‌های سیر را از داخل خورش خارج کنید.
  4. نمک، فلفل و یک لیوان آب به مرغ‌ها اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت کم تا زمان آماده شدن پلو بپزد.
  5. حالا نوبت پختن شوید باقلا است. آب را درون قابلمه‌ای به جوش بیاورید و برنج و باقلا را اضافه کنید. بهتر است برنج را از شب قبل خیس کرده باشید. اگر به برنجتان نمک‌ نزده‌اید یک قاشق غذاخوری نمک در زمان جوشاندن به آن اضافه کنید.
  6. تا زمان آماده شدن برنج باقلا هم باید به همراه آن بجوشد. آبکش کنید و در ته قابلمه ته‌دیگ محبوبتان را بچینید. می‌توانید از قطعات سیب‌زمینی و کمی کنجد استفاده کنید.
  7. حالا یک لایه برنج روی ته‌دیگ بریزید و مقداری شوید روی آن بپاشید. این دستور مربوط به طرز تهیه باقالی پلو با شوید تازه است؛ اما می‌توانید از شوید خشک‌شده هم استفاده کنید. تنها تفاوت در استفاده از شوید خشک به جای شوید تازه، عطر کمتر پلو بعد از آماده شدن است. لایه‌های برنج و شوید را تا آخر ادامه دهید و درب قابلمه را ببندید. پلو باید به مدت ۴۰ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت کم دم بکشد.
  8. در آخر مراحل پخت مرغ به آن دو قاشق غذاخوری از زعفران دم‌کرده اضافه کنید و باقی زعفران را برای اضافه کردن به مقداری از برنج کنار بگذارید. در طرز تهیه باقلا پلو با مرغ برای مهمانی می‌توانید از این برنج زعفرانی برای تزیین غذا در مرحله سرو آن استفاده کنید.

طرز تهیه باقلا پلو با مرغ - دیجی فود

۵ نکته کاربردی برای پختن یک باقالی پلو ناب و مجلسی

  • اگر می‌خواهید باقلا پلو شما کیفیت و طعم بهتری داشته باشد از باقلا‌ با پوستی به رنگ سبز تیره استفاده کنید. این باقلاها تازه‌تر هستند و طعم و کیفیت بهتری دارند.
  • باقلا را برای مدت طولانی فریز نکنید. اگر دسترسی به باقالی تازه ندارید بهتر است به جای استفاده از باقالی فریز شده، طرز تهیه باقالی پلو با باقالی خشک‌شده را امتحان کنید.
  • اگر برنج شما مرحله جوشیدن طولانی دارد باقالی را کمی دیرتر به آن اضافه کنید. باقالی برای اینکه در مراحل پخت له نشود باید نهایتاً ۵ تا ۶ دقیقه در آب بجوشد نه بیشتر!
  • اگر می‌خواهید در انتها رنگ باقلا پلو شما کدر و تیره نشود هنگام جوشیدن باقلا در برنج کفی که روی آب ایجاد می‌شود را با کف گیر بردارید.
  • در طرز تهیه باقلا پلو با مرغ اگر می‌خواهید عطروطعم باقالا پلو شما بهتر شود، می‌توانید هنگام دم گذاشتن پلو یک شاخه برگ سیر روی برنج بگذارید.

روش سرو باقلا پلو با مرغ

برای سرو باقالی پلو ابتدا برنج را با شوید به خوبی مخلوط‌کنید. می‌توانید برای براق شدن پلو کمی کره آب‌شده روی آب بریزید و به خوبی هم بزنید. مراقب باشید حین مخلوط کرده دانه‌های برنج را له نکنید.

برنج را داخل دیس موردنظر بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی شده تزئین کنید. می‌توانید مرغ‌ها را هم روی دیس برنج بچینید و به همراه ته‌دیگ سیب‌زمینی اطرافش را تزئین کنید. اگر تمایلی به این کار ندارید مرغ را جداگانه در یک ‌ظرف مناسب سرو کنید.

در کنار این غذا خوب است که بسته به ذائقه‌تان سالاد شیرازی و یا ترشی هم سرو شود. هر سه شربت بهارنارنج، شربت عرق نعنا و شربت گلاب هم می‌توانند نوشیدنی‌های مناسبی در کنار این غذا باشند.

ما تمام نکات مربوط به طرز تهیه باقلا پلو با مرغ را اینجا توضیح دادیم، حالا اگر تمایل دارید باقلا پلو مجلسی را با گوشت بپزید می‌توانید نکات لازم را در مقاله طرز تهیه چلوگوشت بخوانید. راستی اگر تجربه متفاوتی در پخت این غذا دارید که نتیجه را رضایت‌بخش‌تر می‌کند حتماً در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه باقلا پلو با مرغ
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


3.3 3 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
3 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] آن با گوشت گوساله هم وجود دارد در کنار پلو زعفرانی یا باقلا پلو سرو می‌شود؛ و چه بهتر اگر برنج استفاده‌شده در پخت این […]