طرز تهیه اکبر جوجه با دستور اصلی، چطور اکبر جوجه بپزیم؟

طرز تهیه اکبر جوجه با دستور اصلی، چطور اکبر جوجه بپزیم؟

اکبر جوجه یکی از انواع غذاهای پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که دستور اصلی آن متعلق به شهرستان گلوگاه استان مازندران است. اکبر جوجه را به عنوان یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی معرفی می‌کنند و از قضا طرز تهیه اکبر جوجه هم برخلاف چیزی که انتظارش را دارید بسیار ساده و سریع است. کافیست جوجه را ببا نمک مزه دار کنید، داخل روغن سرخ کنید و با سس مخصوص اکبر جوجه سرو کنید، به همین سادگی!

یکی از مهم‌ترین نکات در پخت اکبر جوجه استفاده از مرغ‌هایی با وزن کم و کوچک است. مرغ بالغ چندان مناسب پخت این غذای محلی و سنتی ایرانی نیست. علاوه بر این اگر که بتوانید از جوجه محلی برای پخت اکبر جوجه معروف مازندارنی استفاده کنید دیگر نتیجه مشابه همان اکبر جوجه‌هایی است که در اولین شعبه این رستوران، در گلوگاه مازندارن می‌خورید.  اکبر جوجه بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و طعم آن هم ترش است. حتی کسانی که گوشت مرغ دوست ندارند بی شک با خوردن این غذا جز طرفداران آن خواهند شد.

فقط همانطور که در ابتدا اشاره کردیم در طرز تهیه اکبر جوجه، مرغ داخل روغن یا کره محلی سرخ میشود. با این حساب باید گفت که کالری این غذا قدری بالاست. پس اگر در حال کالری شماری هستید و یا برای خوردن غذا محدودیت دارید باید حواستان به میزان غذا باشد. در ادامه این مقاله از دیجی فود همراه ما باشید تا این غذای خوشمزه شمالی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه اکبر جوجه - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه اکبر جوجه

  • جوجه ی مرغ یک کیلوگرم
  • رب انارشیرین یا ملس ۲ پیمانه
  • لیموترش ۱ کیلوگرم ( می‌توانید به جای لیموترش تازه از ابلیمو برای طعم دار کردن مرغ استفاده کنید.)
  • زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۳ پیمانه
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

دستور سریع پخت اکبر جوجه

در طرز تهیه اکبر جوجه ابتدا جوجه را تمیز کنید، بشویید و آن را بدون آسیب رساندن به پوست رویی به دو قسمت تقسیم کنید. سپس مرغ را با مخلوطی از ادویه‌ها، مانند نمک، فلفل و آب لیموترش مزه دار کنید.

در مرحله بعد جوجه‌ها را از سمتی که پوست دارند داخل روغن پخته و سرخ کنید. این مرحله حدود ۱ ساعت طول می‌کشد. در آخر روی آن رب انار بریزید و به همراه کته زعفرانی میل کنید.

مرحله به مرحله در طرز تهیه اکبر جوجه

  1. برای پخت اکبر جوجه واقعی طبق دستور اصلی آن ابتدا باید جوجه مرغ را تمیز کنید و از وسط به دو تکه تقسیم کنید. حواستان باشد که حین تمیزکردن و تقسیم کردن جوجه آسیبی به پوست آن نرسد. جوجه شسته شده را در مقدار مناسبی از نمک ، فلفل ، زعفران و آبلیمو بخوابانید و اجازه دهید به مدت چند ساعت در این مواد استراحت کند تا به خوبی طعم دار شود.
  2. بعد از  حدود ۲ الی ۳ ساعت می‌توانید برای پختن جوجه اقدام کنید. در این مرحله از طرز تهیه اکبر جوجه آن را در یک تابه گود با مقداری روغن بپزید. ابتدا روغن را داخل تابه ریخته و اجازه دهید گرم شود. سپس جوجه‌ها را از سمتی که به پوست چسبیده‌اند داخل روغن قرار دهید.
  3. در تابه را ببندید تا جوجه ها درون روغن با حرارت کم آب انداخته و پخته شوند. وقتی آب آن ماکلا بخار شد  اجازه دهید تا با همان حرارت کم دو طرف جوجه طلایی شود.
  4. در مرحله آخر از طرز تهیه اکبر جوجه مرغ سرخ شده را از روغن بیرون بیاورید و روی آنها رب انار رقیق شده بریزید تا طعم بهتری پیدا کنند. بهتر است برای سرو اکبر جوجه برنج کته زعفرانی هم آماده کنید و با ریختن مقداری رب انار روی پلو از خوردن این جوجه لذیذ به همراه برنج کته ایرانی لذت ببرید.

طرز تهیه اکبر جوجه - دیجی فود

فوت و فن پخت اکبر جوجه واقعی

  • بعضی‌ها به اشتباه اکبر جوجه را مانند جوجه کباب زعفرانی طعم دار می‌کنند که در نتیجه طعم آن با طعم اکبر جوجه واقعی بسیار تفاوت دارد. اکبر جوجه را با پیاز و زعفران طعم دار نمیکنند اما اگر دوست داشته باشید، می توانید زعفران و پیاز هم به آن بزنید.
  • از سس مخصوص اکبر جوجه غافل نشوید. حتما یک کاسه رب انار رقیق شده کنار دستتان بگذارید و هنگام سرو غذا از آن روی تکه‌های سرخ شده جوجه بریزید.
  • اصولا که اکبرجوجه را با پلو زعفرانی می خورند. هرچند پلو سفید هم بد نیست. اما برای درست کردن پلو زعفرانی، باید پلو را کته درست کنید. اگر چنین قصدی داشتید یادتان باشد وقتی آب برنج در حال حباب زدن است، زعفران دم کرده را اضافه کنید.
  • توجه داشته باشید که در طرز تهیه اکبر جوجه، جوجه ها باید با پوست پخته و سرخ شوند.
  • برای تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی بهتر است از جوجه مرغ یک ماهه استفاده کنید. در غیر اینصورت باید از مرغ‌های کوچک با وزن کم استفاده کنید.
  • توجه کنید جوجه ها برای خوشرنگ شدن با توجه به اندازه‌ای که دارند باید به مدت یک تا دو ساعت، در آب و روغن پخته و سرخ شوند.

آیا شما از روش دیگری در طرز تهیه اکبر جوجه استفاده می‌کنید؟ اگر اینطور است روش خودتان را در بخش کامنت‌ها برایمان بنویسید

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه اکبر جوجه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات