طرز تهیه آبگوشت ایرانی پسند + ترفندهایی برای خوشمزه‌تر شدن

طرز تهیه آبگوشت ایرانی پسند + ترفندهایی برای خوشمزه‌تر شدن

تابستان یا زمستان، نهار یا شام، مهمانی یا کنار خانواده، آبگوشت ظهر جمعه و تمام. با یک کاسه ترشی و نان سنگک! این غذای سنتی و مناسب ذائقه ایرانی، به غیر از دستور پخت آن چند فوت و فن هم دارد که راست کار مادربزرگ‌های این سرزمین است. چون به اندازه کافی تجربه و تبحر در پخت آن به دست آورده‌اند. این غذا اسم دیگری هم دارد؛ احتمالا نام دیزی را در منو رستوران‌ها شنیده باشید. برای طرز تهیه آبگوشت جا افتاده ادامه مطلب ما را بخوانید تا راز و رمز خوشمزه شدن آن هم به شما بگوییم.

قبل از این که به سراغ طرز تهیه آین غذا برویم، بهتر است بدانید اگر رژیم خاصی برای لاغری را دنبال می‌کنید، در هر ۱۰۰ گرم آبگوشت، حدود ۹۶ کالری وجود دارد.

طرز تهیه آبگوشت - دیجی فود

مواد لازم برای طرز تهیه آبگوشت سنتی ایرانی

این مقدار مواد اولیه برای طرز تهیه آبگوشت برای ۴ نفر مناسب است.

  • گوشت گوسفندی با استخوان (و مقداری دنبه به دلخواه): ۳۰۰ گرم
  • نخود: نصف پیمانه
  • لوبیا سفید: نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی: ۳ عدد
  • سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • دارچین: نصف قاشق غذاخوری
  • پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

دستور پخت سریع برای طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی

  1. گوشت، دنبه، فلفل و زردچوبه پیاز، سیر، نخود و لوبیا سفید خیس کرده را داخل قابلمه‌ای نسبتا بزرگ بریزید و آن را پر آب کرده و روی شعله با حرارت زیاد بگذارید تا به جوش آید. سپس شعله را ملایم کنید و اجازه دهید به خوبی بپزد.
  2. حدود ۳ ساعت بعد که گوشت پخته شده باشد، گوجه فرنگی و سیب زمینی‌ها را هم اضافه کنید.
  3. بعد از ۱ ساعت، رب گوجه فرنگی و نمک را هم اضافه کنید.
  4. پودر لیمو عمانی و دارچین را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر اجازه دهید آبگوشت شما طعم بهتری بگیرد.

طرز تهیه آبگوشت - دیجی فود

راهنمای گام به گام برای طرز تهیه دیزی

از لحظه آماده سازی تا ۵ ساعت بعد، طول می‌کشد تا یک آبگوشت خوشمزه ایرانی داشته باشید.

  1. برای شروع، باید گوشت و حبوبات به خوبی پخته شوند. پس گوشت‌ها و چربی، پیاز، سیر، فلفل و زردچوبه، نخود و لوبیای سفید که از قبل خیس کرده باشید را درون قابلمه بزرگ‌تری نسبت به حجم مواد بریزید و روی شعله با حرارت بالا قرار دهید.
  2. بعد از این که به جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه دهید به آرامی بپزد.
  3. طرز تهیه آبگوشت در این مرحله حدود ۳ ساعت طول می‌کشد تا گوشت و حبوبات به خوبی بپزد. سپس گوجه فرنگی و سیب زمینی‌ها را اضافه کنید.
  4. ۱ ساعت هم زمان برای پخت سیب زمینی و گوجه فرنگی در نظر بگیرید.
  5. بعد از این زمان، رب گوجه فرنگی و نمک را اضافه کنید. بهتر است رب گوجه فرنگی را ابتدا در ظرفی جداگانه با مقداری آبجوش حل کرده و سپس داخل آبگوشت بریزید و هم بزنید.
  6. کمی از زمان پخت باید بگذرد تا رب گوجه فرنگی داخل آبگوشت رنگ باز کند.
  7. سپس دارچین و پودر لیمو عمانی را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آبگوشت را درون ظرف سرو مورد نظر بکشید. و گوشت آن را جداگانه بکوبید.

طرز تهیه ابگوشت با زعفران

خیلی ساده‌ست! اما به قدری آبگوشت شما را خوشمزه می‌کند که حد ندارد. برای طرز تهیه آبگوشت زعفرانی، کافی‌ست در اواخر پخت، حدود ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به آبگوشت اضافه کنید. زعفران غذای شما را برای مهمانانتان دلچسب‌تر می‌کند و افرادی که با بوی گوشت و چربی میانه خوبی ندارند، با طعم زعفران، عاشق این غذا می‌شوند.

طرز تهیه ابگوشت برای ۲۰ نفر

  • گوشت گوسفندی: ۱ کیلوگرم
  • دنبه یا چربی گوسفندی: ۳۰۰ گرم
  • نخود: ۲ لیوان
  • لوبیا سفید: ۲ لیوان
  • پیاز بزرگ: ۴ عدد
  • سیر: ۱ بوته
  • سیب زمینی بزرگ: ۱۰ عدد
  • گوجه فرنگی: ۵ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ و نیم لیوان (در حدی که آبگوشت شما رنگ خوبی داشته باشد)
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
  • دارچین: ۴ قاشق غذاخوری
  • پودر لیمو عمانی:: ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: یک فنجان

تمامی مراحل پخت برای طرز تهیه آبگوشت مانند مراحل گفته شده است. اما دقت داشته باشید که قرار است برای حجم بیشتری این غذا را درست کنید؛ پس ظرف بزرگی را برای پخت انتخاب کنید.

طرز تهیه آبگوشت - دیجی فود

نکات مهم و ترفندهای آبگوشت پزون

  1. خیس کردن حبوبات را فراموش نکنید. از شب قبل، نخود و لوبیا را پاک کرده و بشویید. سپس با مقداری آب درون ظرفی خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  2. اگر نفخ حبوبات معده شما را آزار می‌دهد، مقداری زیره به آبگوشت در اوایل پخت اضافه کنید.
  3. دارچین و پودر لیمو عمانی را در اواخر پخت و ۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله گاز به آبگوشت اضافه کنید.
  4. اگر پودر لیمو عمانی در دسترس شما نبود، ۳ عدد لیمو عمانی را برای مدت ۲۰ دقیقه در آبجوش خیس کنید و سپس پوست آن را با چنگال سوراخ کرده و داخل آبگوشت بیندازید.
  5. یکی از نکات طرز تهیه آبگوشت اصیل این است که در اوایل پخت، قبل از این که ادویه‌ها را اضافه کرده باشید، منتظر بمانید که گوشت کمی بجوشد، کف روی سطح آب را با قاشق برداشته و دور بریزید. این کار باعث می‌شود آبگوشت خوشرنگ‌تری داشته باشید.
  6. اضافه کردن دنبه به آبگوشت بر اساس ذائقه شماست. اما اصل این غذا به همراه مقداری چربی است.
  7. آبگوشت هر چقدر آرام آرام بپزد، طعم بهتری و به اصطلاح جاافتاده تر هم می‌شود. البته اگر زمان کافی برای پخت آن ندارید، از زودپز هم می‌توانید استفاده کنید.
  8. برای این که یک دیزی سنگی خوش طعم داشته باشید، آبگوشت را درون ظرف مخصوص دیزی بپزید. ظروف سنگی برای این غذا وجود دارند که باعث می‌شوند دیزی شما خیلی بهتر پخته شوند.
  9. یک راز مهم! اگر مقداری جوز هندی در آبگوشت رنده کنید، خیلی خوشمزه‌تر می‌شود. یکبار امتحان کنید.

دست بجنبانید برای سرو آبگوشت خوشمزه با دستپخت خودتان!

برای سرو آبگوشت، آب غذا را از محتویات آن به کمک ملاقه جدا کنید و درون یک قابلمه دیگر بریزید. حالا باید استخوان‌ها را از گوشت جدا کنید و به کمک گوشتکوب برقی یا دستی، آن را بکوبید تا سیب زمینی، حبوبات، گوشت، گوجه فرنگی و باقی مواد به خوبی با هم ترکیب و کوبیده شوند.

ایده‌آل‌ترین حالت سرو آبگوشت کنار ترشی و سبزی خوردن و نان سنگک تازه است. اما نبود هر کدام از این خوشمزه‌ها دلیل نمی‌شود که دست از آبگوشت بکشیم.

برای تزیین این غذا می‌توانید آن را درون کاسه‌های سنتی بریزید و با مقداری دارچین تزیین کنید.

حالا که تمامی نکات طرز تهیه آبگوشت خانگی را خواندید، به یک سوال پاسخ دهید؛ شما با آبگوشت خانگی چه نوع ترشی‌ای سرو می‌کنید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه آبگوشت
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات