طرز تهیه آب دوغ خیار یک غذای ساده و خوشمزه تابستانی

طرز تهیه آب دوغ خیار یک غذای ساده و خوشمزه تابستانی

اگر تا به حال آب دوغ خیار نخورده باشید احتمالاً به سختی بپذیرید آن را به عنوان وعده ناهار امتحان کنید، باور عموم بر این است که آب دوغ خیار انتخاب خوبی به عنوان یک پیش‌غذای خنک است اما نمی‌تواند جایگزین وعده اصلی باشد، اگر شما هم بر این باورید در ادامه این مقاله از دیجی فود با دستور طرز تهیه آب دوغ خیار همراه ما باشید تا به شما ثابت کنیم این غذا، کامل، مقوی و حسابی سیرکننده است.
در روزهای تابستان، وقتی از گرمای هوا به تنگ آمده‌اید آب دوغ خیار یک انتخاب بسیار لذیذ به عنوان ناهار است که شما را حسابی خنک می‌کند. هرچند که این غذا دستور تهیه خاصی ندارد و بسیار ساده و سریع آماده می‌شود اما با رعایت چند نکته و افزودن چند ماده غذایی می‌توان نتیجه بهتری از آن گرفت. به همین دلیل تصمیم گرفتیم این مقاله از دیجی فود را به آموزش طرز تهیه آب دوغ خیار اختصاص دهیم.

طرز تهیه آب دوغ خیار - دیجی فود

مواد اولیه

  • ماست ترش ۲ پیمانه
  • دوغ ۲ پیمانه
  • آب ۱ پیمانه
  • یخ به مقدار لازم
  • سبزی آب دوغ خیار شامل ریحان، جعفری، تره، ترخون و مرزه
  • نعنا خشک یک قاشق چای خوری
  • کشمش ۳ قاشق غذاخوری
  • گردو نیم کوب شده به مقدار لازم
  • خیار ۶ عدد
  • نمک، فلفل و گلبرگ گل محمدی خشک به مقدار لازم
  • نان سنتی خشک

این میزان از مواد اولیه در طرز تهیه آب دوغ خیار برای ۵ تا ۶ نفر کافیست. اگر تعدادتان کمتر و یا بیشتر است مواد اولیه را نصف و یا به نسبت تعداد چند برابر کنید.

طرز تهیه آب دوغ خیار - دیجی فود

طرز تهیه آب دوغ خیار مرحله‌به‌مرحله

  1. طرز تهیه آب دوغ خیار بسیار ساده است، کافیست تمام مواد را با هم ترکیب کنید و در نهایت با نون خشک میل کنید. برای شروع خیارها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید.
  2. سبزی‌ها را شسته و بعد خرد کنید، بهتر است سبزی آب دوغ خیار را خیلی له نکنید، هرچه سبزی درشت‌تر باشد عطروطعم بهتری به آب دوغ خیار شما می‌دهد.
  3. ماست، دوغ و آب را با هم ترکیب کنید به خوبی هم بزنید تا یکدست شود، نمک، فلفل، نعناع و پودر گلبرگ گل محدودی را به ترکیب ماست و دوغ اضافه کنید و هم بزنید.
  4. در مرحله بعد از طرز تهیه آب دوغ خیار گردوها را با چاقو یا به کمک هاون نیم کوب کنید، گردو آسیاب شده طعم خوبی ایجاد نمی‌کند، گردوها باید زیر دندان حس شوند. حالا خیار، گردو خرد شده، کشمش و سبزی را به ترکیب ماست و دوغ اضافه کنید. کمی هم بزنید و اگر احساس کردید سفت شده است کمی دوغ یا آب اضافه کنید.
  5. در آخر یخ‌های قالبی را به ترکیب آب دوغ خیار اضافه کنید و به همراه نان خشک خرد شده میل کنید.
  6. برای تزئین می‌توانید مقداری گلبرگ گل محمدی، گردو و کشمش روی آب دوغ خیار بریزید.

طرز تهیه آب دوغ خیار - دیجی فود

چند فوت کوزه گردی در تهیه آب دوغ خیار حرفه‌ای

  • برای درست کردن آب دوغ خیار بهتر است کشمکش‌ها را از قبل خیس کنید تا نرم شوند.
  • اگر سبزی تازه ندارید بهترین کار استفاده از سبزی خشک است، اما استفاده از سبزی فریز شده را اصلاً توصیه نمی‌کنیم.
  • شما می‌توانید برای بهتر شدن بافت و طعم آب دوغ خیار از مقداری خامه صبحانه استفاده کنید. برای این کار خامه را هم زده و به ترکیب آب، دوغ و ماست اضافه کنید.
  • طراضافه کردن پیاز، پیازچه و تربچه سلیقه ایست اما طعم بهتری به آب دوغ خیار شما می‌دهد.
  • در طرز تهیه آب دوغ خیار بهتر است که از ماست محلی ترش استفاده کنید اما اگر به ماست محلی دسترسی ندارید بهترین انتخاب ماست ترش کفیر است.
  • و اما آخرین نکته اضافه کردن نان در لحظه آخر است. بهتر است نان را در آخرین لحظه و هنگام سرو به آب دوغ خیار اضافه کنید تا له نشود.

مواد مختلفی وجود دارد که استفاده از آن در طرز تهیه آب دوغ خیار توصیه می‌شود. خوشحال می‌شویم شما هم تجربه خودتان را در تهیه این غذا با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه آب دوغ خیار
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات