طرز تهیه پیتزا سبزیجات با سس پستو، غذایی سالم و خوشمزه

طرز تهیه پیتزا سبزیجات با سس پستو، غذایی سالم و خوشمزه

چه کسی با شنیدن نام پیتزا هوس سفارش غذا به سرش نمیزند؟ پیتزا جز معدود غذاهایی است که تنها با یکبار امتحان کردنش تا ابد به لیست غذاهای محبوبتان اضافه میشود. راستی پیتزا در ذهن شما با چه طعمی یادآوری میشود؟ پاسخ نود درصد افراد به این سوال دو کلمه است؛ سوسیس و کالباس! اما ما قصد داریم در این مقاله آموزشی از دیجی فود شما را با طعم جدیدی از این غذای پرطرفدار اشنا کنیم که هم بسیار خوشمزه است هم از مواد سالم‌تری برای پخت آن استفاده میشود. طرز تهیه پیتزا سبزیجات موضوع این مطلب از دیجی فود است.

وقتی پیشنهاد پخت یا سفارش یک پیتزا سبزیجات مطرح می‌شود پاسخ اکثر مردم به این پیشنهاد منفی است. توصیه میکنیم اگر جز آن دسته از افرادی هستید که برای امتحان کردن پیتزا سبزیجات مقاومت می‌کنند در ادامه این مقاله همراه ما باشید. امروز قرار است با آموزش پخت یکی از خوشمزه‌ترین انواع پیتزا سبزیجات به تمام باورهای غلط ذهنی شما در مورد این غذا پایان دهیم.

طرز تهیه پیتزا سبزیجات - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه پیتزا سبزیجات

  • کدو سبز یک عدد
  • بادمجان یک عدد
  • قارچ خرد شده دو پیمانه
  • ذرت یک پیمانه
  • سس پستو یک پیمانه
  • کره 50 گرم
  • سیر رنده شده یک قاشق مرباخوری
  • ادویه به مقدار لازم
  • پنیر پیتزا به میزان لازم
  • خمیر پیتزای خانگی یا دو عدد نان نیمه آماده پیتزا

این میزان مواد اولیه در طرز تهیه پیتزا سبزیجات برای درست کردن دو عدد پیتزا کافیست.

مرحله اول: خمیر پیتزا طرز تهیه پیتزا سبزیجات

مواد لازم

  • آرد 3 پیمانه
  • تخم‌ مرغ 1 عدد
  • خمیرمایه فوری 1 قاشق غذاخوری
  • شکر 4 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق غذاخوری
  • شیر 1 پیمانه
  • روغن مایع ولرم 6 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خمیر

  1. برای تهیه خمیر خانگی در طرز تهیه پیتزا مخصوص ابتدا شیر را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی برسد که اگر انگشت کوچکتان را داخل شیر بزنید گرمای آن را حس کنید اما دستتان نسوزد. حالا 1 قاشق از شکر دستور را درون شیر حل کنید و سپس خمیرمایه را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید و روی ظرف را
  2. بپوشانید. ترجیحاً آن را در محیطی گرم و تاریک مانند داخل کابینت و یا داخل فر خاموش قرار دهید تا خمیرمایه عمل بیاید.
  3. بعد از ده دقیقه که خمیرمایه شما پف کرد و اصطلاحاً عمل آمد آن را به همراه روغن، تخم مرغ، باقی شکر و نمک داخل کاسه‌ای بزرگ‌تر ریخته و حسابی مخلوط کنید.
  4. حالا آرد را در سه مرحله به مواد خیس خمیر اضافه کنید. بهتر است آرد را در حال الک کردن به مواد اضافه کنید. با این کار خمیر باکیفیت‌تری دارید.
  5. زمانی که دیگر احساس کردید هم زدن خمیر با قاشق امکان ندارد با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید. هرچند دقیقه یک‌بار صفحه کار را کمی آرد پاشی کنید و به ورز دادن خمیر ادامه دهید. حدود 8 دقیقه برای ورز دادن کافی است و پس از آن خمیر به آن لطافت موردنظرمان می‌رسد.
  6. خمیر را داخل کاسه‌ای که کمی چرب شده قرار دهید و روی آن را ابتدا با سلفون و بعد با یک پارچه تمیز بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جایی گرم استراحت دهید. این مرحله استراحت اولیه خمیر شما در طرز تهیه پیتزا مخصوص است و بسیار اهمیت دارد.

طرز تهیه پیتزا سبزیجات - دیجی فود

مرحله دوم: سس پستو طرز تهیه پیتزا سبزیجات

مواد لازم

  • دانه کاج نصف پیمانه (امکان استفاده از بادام زمینی پوست کنده هم وجود دارد)
  • برگ ریحان تازه دو پیمانه
  • روغن زیتون یک سوم پیمانه و دو قاشق غذاخوری
  • سیر تازه 4 حبه
  • پنیر پارمزان یک سوم پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه سس پستو

برای تهیه این سس که قرار است در طرز تهیه پیتزا سبزیجات  به جای سس گوجه بر روی خمیر پیتزا مورد استفاده قرارگیرد ابتدا دانه‌های کاج یا مغز بادام زمینی پوست کنده را به مدت دو تا سه دقیقه داخل تابه داغ شده تفت بدهید تا به اصطلاح بوداده شوند و بعد از خنک شدن، آن‌ها را آسیاب کرده و به همراه ریحان تازه و باقی مواد داخل میکسر حسابی میکس کنید. حواستان باشد که روغن زیتون را باید در چند مرحله به مواد داخل میکسر اضافه کنید. سس پستو شما آماده است.

طرز تهیه پیتزا سبزیجات - دیجی فود

مرحله سوم: آماده کردن سبزیجات برای پخت پیتزا

  1. برای پخت مواد در طرز تهیه پیتزا سبزیجات ابتدا سیر و کره را داخل یک تابه با هم تفت دهید اما مواظب باشید، کره خیلی داغ نشود. فقط در حدی که طعم سیر بگیرد، کافی است.
  2. پیاز داغ را به مخلوط کره و سیر اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
  3. کدو‌ها را به صورت نازک حلقه‌حلقه‌ای کرده و کمی نمک بزنید سپس داخل یک تابه نچسب و بدون روغن روی حرارت ملایم بگذارید تا دو طرف آن سرخ شود. بادمجان‌ها را نیز به همان صورت حلقه‌ای کرده، نمک بزنید و داخل کمی روغن سرخ کنید.
  4. قارچ‌ها را خرد کنید و با کمی کره و نمک تفت دهید تا آب آن کاملا تبخیر شود. بعد از این که آب قارچ‌ها کاملا تبخیر شد، آن را از تابه خارج کنید و داخل همان تابه ذرت‌ها را کمی تفت دهید تا هنگام پخت پیتزا درون فر ذرت‌ها آب نیندازند.
  5. وقتی تمام مواد لازم در طرز تهیه پیتزا سبزیجات را طبق توضیحات بالا آماده کردید مجددا به سراغ خمیر پیتزا بروید. پف خمیر را با مشت کردن دستتان بخوابانید و بعد آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. از هر قسمت یک چانه گرد بگیرید و آن‌ها را روی سطح آرد پاشی شده به کمک وردنه باز کنید.سعی کنید ضخامت خمیر از سه سانتی‌متر بیشتر نشود.
  6. پنج دقیقه به خمیر استراحت بدهید و مجدد کمی خمیر را پهن کنید تا قطر آن به حدود ۳۰ سانتی‌متر برسد.  داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید دو خمیر پیتزا را روی آن قرار دهید. از سسی که درست کردید به طور مساوی روی خمیر پیتزا بمالید. از پشت قاشق استفاده کنید و سس را کاملاً روی خمیر پخش کنید. فقط حدود یک سانتی‌متر از اطراف لبه خمیر را خالی بگذارید. لازم نیست سس زیادی بزنید. حدود دو الی سه قاشق غذاخوری سس برای هر خمیر کافی است.
  7. تمامی سبزیجات پخته شده را روی خمیرها بچینید و به اندازه‌ای که دوست دارید از پنیر پیتزا روی موادتان بریزید. فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و پیتزا را به مدت نیم ساعت داخل فر قرار دهید. بهتر است فر از نیم ساعت قبل با همین درجه حرارت گرم شده باشد.

راستی شما تا به حال از دستور متفاوتی در طرز تهیه پیتزا سبزیجات استفاده کرده‌اید؟ اگر پاسختان مثبت است خوشحال می‌شویم تجربه خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *