طرز تهیه پای اسفناج + نکات مهم و حرفه‌ای

طرز تهیه پای اسفناج + نکات مهم و حرفه‌ای

هر‌وقت اسم پای به میان می‌آید ناخودآگاه یاد شیرینی‌جات می‌افتیم؛ اما ما امروز طرز تهیه پای اسفناج را به شما یاد می‌دهیم که شیرین نبوده و طعمی متفاوت و لذیذ دارد. شما می‌توانید از پای اسفناج به عنوان پیش‌غذا یا یک وعده غذایی خوش‌طعم و کامل با ارزش غذایی بالا استفاده کنید. پای اسفناج از دو بخش لایه خمیری و مواد میانی تشکیل شده است؛‌ از‌این رو انتخابی عالی برای گیاهخواران و افرادی است که رژیم دارند. این غذا یکی از غذاهای اصیل مصری است؛ پس اگر شما نیز از چشیدن طعم‌های جدید غذاهای بین المللی لذت می‌برید، در این مطلب با ما همراه باشید تا بهترین دستور پخت پای اسفناج را به‌همراه نکات و ترفند‌هایی حرفه‌ای و ویژه به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پای اسفناج

مواد لازم در طرز تهیه پای اسفناج

  1. مواد لازم برای تهیه خمیر پای
    1. شیر یا آب: یک لیوان
    2. پودر خمیر‌مایه: یک قاشق غذاخوری سرپر
    3. شکر: یک قاشق چای‌خوری
    4. تخم مرغ: یک عدد
    5. روغن مایع: شش قاشق غذاخوری
    6. آرد سفید گندم: سه لیوان سرخالی
    7. نمک: یک قاشق مرباخوری سرپر
  2. مواد لازم برای تهیه مواد میانی
    1. اسفناج پخته شده: دو لیوان
    2. پنیر فتا: ۳۰۰ گرم
    3. خمیر پای: به اندازه لازم
    4. سیر رنده شده: یک قاشق مرباخوری
    5. نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
    6. قارچ ورقه شده: یک لیوان

طرز تهیه پای اسفناج

طرز تهیه پای اسفناج به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

مرحله اول: آماده کردن خمیر

  • برای تهیه خمیر ابتدا شیر یا آب را گرم کرده و سپس شکر را در آن حل کنید.
  • پودر خمیر‌مایه را روی سطح شیر بپاشید و سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت پانزده دقیقه به آن زمان دهید.
  • در این فاصله تخم مرغ، نمک و روغن را خوب مخلوط کنید.
  • بعد از پانزده دقیقه، ترکیب شیر و خمیرمایه را روی ترکیب تخم مرغ و روغن بریزید ولی هم نزنید.
  • بلافاصله نصف آرد را الک کرده و به این مواد اضافه کنید.
  • سپس مواد را با دست یا لیسک هم‌بزنید تا مخلوطی یک‌دست حاصل شود.
  • در ادامه بقیه آرد را اضافه کرده و مخلوط را با دست خوب ورز دهید تا خمیر منسجمی داشته باشید.
  • از این مرحله به بعد باید آرد را کم‌کم اضافه کنید و دائم ورز دهید تا جایی که خمیر به دستتان نچسبد.
  • در‌نهایت خمیر را داخل ظرفی گذاشته و روی ظرف را با حوله‌ یا پارچه‌ای تمیز بپوشانید.
  • ظرف خمیر را در محیطی گرم بگذارید و حدود یک ساعت به آن استراحت دهید تا حجم خمیر دو‌برابر شود.

مرحله دوم: آماده کردن مواد درونی

  • اسفناج‌ها را در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین‌شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. (نکته: هرگز نباید اسفناج را پس از خرد کردن بشویید زیرا در این حالت بخش عمده مواد مغذی اسفناج از آن خارج می‌شود.)
  • اسفناج را خوب بپزید تا آب آن کاملاً خشک شود. سپس آن را در یک ظرف مناسب بریزید.
  • قارچ ها را بپزید، سپس‌ در یک ظرف ریخته و با سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و پنیر فتا به‌خوبی مخلوط کنید.
  • اکنون اسفناج را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پنیر کاملا مخلوط شود و به‌صورت دانه‌دانه نباشد.

مرحله آخر: درست کردن پای

  • در این مرحله از طرز تهیه پای اسفناج مقداری از خمیر را بردارید و روی صفحه آشپزخانه یا میز بگذارید. قبل از این کار حتماً کمی آرد روی میز بپاشید تا خمیر به آن نچسبد.
  • سپس با وردنه خمیر را باز کنید. قطر خمیر پای نباید خیلی کلفت باشد. خمیر را به اندازه کف و دیواره‌های قالبی که دارید، برش بدهید. (نکته: قالب پای باید دیواره‌های کوتاهی داشته باشد.)
  • اگر قالب مخصوص پای ندارید، می‌توانید از ظرف‌های پیرکس دیواره‌دار به جای آن استفاده کنید.
  • قالب را با کره یا روغن چرب کنید و کمی آرد روی آن بریزید. راه دیگر این است که کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  • خمیر را در کف قالب پهن کنید و با انگشت لبه خمیر را برگردانده و روی دیواره قالب بچسبانید.
  • سپس مایع اسفناج را که از قبل آماده کرده بودید، روی سطح خمیر بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید.
  • لایه‌ای دیگر از خمیر را به اندازه سطح قالب برش بزنید و روی ترکیب اسفناج بگذارید. دور‌تا‌دور خمیر را به لبه قالب بچسبانید، طوری که دیگر مایع اسفناج دیده نشود.
  • سپس با چنگال چند سوراخ روی سطح خمیر ایجاد کنید.
  • قالب پای را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید. برای پخت پای در فر ۱۸۰‌درجه، ۲۰ دقیقه زمان لازم است.
  • پس از اینکه پای اسفناج پخت، آن را از فر خارج کرده و بگذارید کمی سرد شود.
  • در این مرحله پای اسفناج شما آماده سرو است. برای تزیین این پای می‌توانید از سس کچاپ، پنیر و برگ اسفناج تازه نیز استفاده کنید. نوش جان.

طرز تهیه پای اسفناج
نکات و ترفند ها در طرز تهیه پای اسفناج برای داشتن یک پای لذیذتر و حرفه ای

  • برای تهیه خمیر پای بهتر است از شیر استفاده کنید؛ زیرا بافت نرم‌تر و لطیف‌تری به خمیر شما می‌دهد.
  • خمیر پای به دو‌صورت شیرین و شور تهیه می‌شود. اگر می‌خواهید پای شیرینی تهیه کنید، کافی است نمک را از مواد تهیه خمیر حذف کنید و به‌جای آن سه تا پنج قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
  • در تهیه مواد میانی پای می‌توانید به جای پنیر فتا از پنیر‌های خامه‌ای سبک یا از پنیر پارمسان استفاده کنید. این امر کاملا اختیاری است و به ذائقه شخصی شما بستگی دارد.
  • پنیر فتا نسبتاً شور است؛ به همین دلیل توصیه می‌شود در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.
  • استفاده از قارچ در این غذا کاملا اختیاری است.

طرز تهیه پای اسفناج

در این مطلب طرز تهیه پای اسفناج به روشی حرفه‌ای، تست شده و خوش طعم در اختیار شما قرار داده شد. پای اسفناج را امتحان کنید و تجربه و نظراتتان را برای ما در بخش نظرات بنویسید.



3 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات