بورک اسفناج و پنیر غذایی سبک، سالم و مقوی با دیجی فود

بورک اسفناج و پنیر غذایی سبک، سالم و مقوی با دیجی فود

بورک یکی از محبوب‌ترین غذاهای ترکیه‌ایست که از پیچیدن چند نوع ماده غذایی در یک لایه خمیر بسیار نازک تهیه می‌شود. بورک‌ها انواع بسیار متنوعی دارند. بورک گوشت و قارچ، بورک سبزیجات، بورک سیر و استیک و … از انواع بورک‌هایی است که می‌توانید به آسانی در خانه تهیه کنید؛ اما در این میان بورک اسفناج و پنیر هم یکی از پرطرفدارترین لقمه‌های غذایی است که علاوه بر ترکیه در ایران هم حسابی طرفدار دارد.

اهالی ترکیه‌ معمولاً بورک را با خمیر خانگی آماده می‌کنند. زنان میان‌سال ترک همگی در تهیه بورک و خمیر خانگی یوفکا استاد هستند. انگار که استعداد پهن کردن چنین خمیر نازکی به صورت موروثی به آن‌ها رسیده باشد، جوری خمیر یوفکا را در کسری از ثانیه به نازکی ورقه کاغذ پهن می‌کنند و بورک‌ها را می‌پیچند که انگار ژن‌هایی اختصاصی بر روی DNA آن‌ها پیگیری این فرایند را در بدنشان عهده دارند.

البته اصلاً جای نگرانی نیست برای تهیه بورک اسفناج و پنیر نیاز نیست خودتان خمیر یوفکا را در خانه آماده کنید. حالا دیگر در هر سوپرمارکتی یک بسته خمیر یوفکای آماده پیدا می‌شود. این خمیر پایه اصلی در تهیه انواع بورک است. آن را بخرید و برای پخت این بورک سبک و سالم آماده شوید. چطور؟ ما در ادامه این مطلب از دیجی فود دستور تهیه این غذای خوشمزه را برایتان نوشته‌ایم.

بورک اسفناج - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر

  • اسفناج نیم کیلو
  • شیر نصف لیوان
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • خمیر یوفکا یک بسته
  • پنیر خامه‌ای ۲ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا ۳۰۰ گرم
  • زعفران دم‌کرده   ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
  • روغن به اندازه نیاز
  • کنجد برای تزئین

بورک اسفناج - دیجی فود

طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر مرحله به مرحله

  1. برای تهیه بورک اسفناج و پنیر ابتدا اسفناج‌ها را پاک‌کرده و با آب سرد به خوبی بشویید. وقتی اسفناج‌ها را شستید آن‌ها را به همراه مقداری آب و نمک درون قابلمه بپزید. برای پخت اسفناج نیاز نیست از آب زیادی استفاده کنید. اسفناج‌ها خودشان آب می‌اندازند و باهمان آب پخته می‌شوند. حدود ده دقیقه برای پخت اسفناج کافیست.
  2. تا اسفناج‌ها می‌پزند پیاز را نگینی خرد کنید و به همراه مقداری روغن درون تابه تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. وقتی پیازها طلایی شدند سیر رنده شده را هم به آن‌ها اضافه کنید و برای دو دقیقه روی حرارت کم تفت دهید.
  3. در این مرحله از پخت مواد میانی بورک اسفناج و پنیر نوبت اضافه کردن ادویه‌هاست. زردچوبه و فلفل را به پیاز و سیر اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه‌ها بلند شود. سپس اسفناج پخته شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و به خوبی تفت دهید.
  4. وقتی اسفناج و پیاز را برای چند دقیقه همراه با هم روی حرارت ملایم تفت دادید، پنیر خامه‌ای را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا پنیر ذوب شود.
  5. تا اینجای کار مواد میانی بورک شما آماده شده است. حالا شما می‌توانید در این مرحله از تهیه بورک اسفناج و پنیر نیمی از پنیر پیتزا را هم به همراه نمک به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پنیر پیتزا آب شود. در غیر این صورت تمام پنیر را حین رول کردن بورک‌ها روی مواد بریزید.
  6. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود.
  7. شیر، زعفران و مقدار کمی روغن مایع را باهم مخلوط کرده و کنار دستتان بگذارید.
  8. خمیر یوفکا را کمی زودتر از فریزر خارج کنید تا نرم شوند. حالا خمیرها را یکی‌یکی برای آماده کردن بورک اسفناج و پنیر از بسته خارج کنید. به کمک قلم‌مو روی سطح خمیر را با مقدار کمی از مخلوط شیر و زعفران نمدار کنید تا برای رول کردن نرم شود. مقداری از مایه اسفناج و پنیر را به همراه مقداری پنیر پیتزا به صورت خطی کمی پایین‌تر از لبه خمیر یوفکا قرار دهید. دو طرف خمیر را روی مواد برگردانید و بورک را رول کنید.
  9. وقتی تمام مواد را به همین ترتیب آماده کردید نان‌های رول شده را داخل سینی فر بچینید. بهتر است کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید. مقداری از مخلوط شیر و زعفران را روی بورک‌ها رو مال کنید و کمی کنجد روی آن‌ها بپاشید.
  10. حالا سینی چیده شده از بورک اسفناج و پنیر را در طبقه وسط فر قرار دهید تا بورک‌ها به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر بپزند. در آخر گریل را روشن کنید تا روی لقمه‌ها طلایی و خوش‌رنگ شود.
  11. پس از اتمام پخت سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید بورک‌ها خنک شوند، آن‌ها را داخل ظرف موردنظرتان بچینید و به همراه سس محبوبتان سرو کنید.

بورک اسفناج - دیجی فود

روشی دیگر برای پخت بورک اسفناج و پنیر

روشی که در بالا توضیح دادیم یک روش سالم و کم‌کالری برای پخت بورک است؛ اما اگر شما فر ندارید، می‌توانید بورک‌ها را به روشی دیگر هم آماده کنید.

برای این کار رول‌های بورک اسفناج و پنیر را به همان شیوه‌ای که در بالا توضیح دادیم، آماده کنید و پس از اتمام کار بدون رو مال کردن شیر و زعفران بورک‌ها را در مقداری روغن درون تابه‌ای که از قبل روی حرارت داغ شده، سرخ کنید. تقریباً سه دقیقه برای هر سمت بورک کافیست.

توجه کنید که نیاز نیست بورک‌ها در روغن غوطه‌ور شوند همین‌قدر که روغن کف تابه را بپوشاند کافیست.

این کار باید روی حرارت ملایم انجام شود که روغن حین سرخ کردن بورک‌ها نسوزد. اگر روغن سوخت بهتر است برای جلوگیری از ایجاد بوی ناخوشایند در بورک‌ها روغن را عوض کنید.

 

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه نان سیر با نان تست، ساده و سریع

 

اگر شیوه دیگری برای درست کردن بورک اسفناج و پنیر بلدید در کامنت‌ها برایمان بنویسید. راستی خوشحال می‌شویم تجربه خودتان را از امتحان کردن این دستور با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
بورک اسفناج و پنیر
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات