طرز تهیه مرغ اسپایسی سوخاری، تند و تیز اما خوشمزه!

پیش از اینکه به سراغ طرز تهیه مرغ اسپایسی برویم بد نیست که ابتدا توضیحی در مورد این نوع غذاها بدهیم. در مطالب قبلی دیجی فود طرز تهیه میگو اسپایسی را برایتان نوشتیم و حالا در این مقاله قرار است به همان روش یک مرغ سوخاری خوشمزه و متفاوت آماده کنیم. بعضیها اسپایسی را با مرغ تند اشتباه میگیرند اما باید بگوییم که معنای اسپایسی تنها تند بودن نیست!
درست است که مرغ اسپایسی طعم تندی دارد اما این واژه تنها برای نشان دادن تندی مرغ به کار نمیرود. به طور کلی اسپایسی کردن نوعی طعم دار کردن مواد غذایی با ادویهجات مختلف است و از قضا فلفل در این ترکیب جایگاه ویژهای دارد.
وقتی مرغ به روش معمول سوخاری میشود تنها آن را در ترکیبی از آرد، نمک و فلفل سیاه میغلتانند. اما در طرز تهیه اسپایسی ادویه جات بیشتری به ترکیب آرد و نمک اضافه میشوند که در نتیجه طعم سوخاری را دگرگون میکنند. با ما در ادامه این مقاله از دیجی فود همراه باشید تا به شما بگوییم چطور یک مرغ اسپایسی خوشمزه بپزید.
مواد لازم در طرز تهیه مرغ اسپایسی
- بازو، بال یا سینه مرغ ۱۰ عدد
- شیر ۲ پیمانه
- سرکه سفید ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- سس تند ۲-۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، آویشن، پودر آویشن، پودر سیر، پودر زنجبیل و پاپریکا به مقدار لازم( استفاده از هر نوع ادویه در طرز تهیه مرغ اسپایسی آزاد است)
- تخم مرغ ۳ عدد
- آرد سفید نصف پیمانه
- نشاسته ذرت نصف پیمانه
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
چطور مرغ اسپایسی بپزیم؟
رکن اصلی در طرز تهیه غذاهای اسپایسی استفاده از ادویه و فلفل است. طرز تهیه مرغ سوخاری اسپایسی هم از این قاعده مستثنا نیست. برای تهیه این غذا باید ابتدا سسی اسپایسی را از ترکیب شیر، سرکه، سس تند و مخلوط ادویهها آماده کنید. مرغ ها را با استفاده از این سس طعمدار کرده و سپس به روش سوخاری در روغن سرخ کنید. البته ناگفته نماند که این غذا را هم درون تابه و هم در فر میپزند.
طرز تهیه مرغ اسپایسی مرحله به مرحله
- در طرز تهیه مرغ اسپایسی اولین مرحله آماده کردن سس است. برای اینکار ابتدا شیر و سرکه را داخل ظرفی بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا شیر ببرد. البته میتوانید به جای استفاده از ترکیب شیر و سرکه از یک پیمانه ماست استفاده کنید.
- بعد از بریده شده شیر پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و به مخلوط شیر و سرکه اضافه کنید. سپس با توجه به ذائقه خودتان مقداری سس تند به این ترکیب اضافه کرده و با همزن به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.
- نمک، فلفل و آویشن را به میزان دلخواه به ترکیب شیر و سرکه اضافه کنید و مجدد هم بزنید. سس اسپایسی آماده است. حالا آن را کنار بگذارید و به سراغ باقی مراحل در طرز تهیه مرغ اسپایسی بروید.
- تکههای مرغ را بشویید و اجازه دهید آب اضافیشان خشک شود. بهتر است سینه یا ران مرغ را به چند تکه تقسیم کرده و بعد از آن برای پخت مرغ اسپایسی استفاده کنید.
- تکههای مرغ را در سسی که آماده کردهاید قرار داده و هم بزنید تا مواد به خوبی به خورد مرغ برود. مرغ شما برای طعمدار شدن باید به مدت ۴ تا ۸ ساعت داخل سس استراحت کند. روی ظرف را بپوشانید و آن را برای استراحت داخل یخچال قرار دهید. اگر قصد پخت مرغ اسپایسی را دارید توصیه میکنیم از شب قبل برای طعمدار کردن مرغها اقدام کنید.
- پس از گذشت مدت زمان استراحت مرغها آن را از داخل سس خارج کنید و داخل آبکش بگذارید. حواستان باشد تکههای سیر یا پیاز را از روی مرغها جدا کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه مرغ اسپایسی به سوخاری کردن مرغها رسیدهایم. تخم مرغها شکسته و داخل کاسه بریزید. با همزن دستی کمی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود. بهتر است چند قاشق از سس اسپایسی داخل تخم مرغها بریزد تا کمی رقیق شود.
- در یک ظرف گود آرد سفید، نشاسته ذرت و بیکینگ پودر . ترکیبی از ادویههای دستور رابا هم مخلوط کنید. به خوبی هم بزنید تا مخلوط آرد و ادویهها کاملا یکدست شود.
- تکههای مرغ اسپایسی را ابتدا به آرد، سپس به تخم مرغ و در آخر مجدداً به آرد آغشته کرده و داخل روغن داغ سرخ کنید.
- توجه داشته باشید که اگر تکههای مرغ در طرز تهیه مرغ اسپایسی را بزرگ خرد کردهاید، بهتر است آنها را یکی یکی داخل روغن داغ سرخ کنید تا به هم نچسبند. هر چند دقیقه یکبار تکههای مرغ را زیرورو کنید تا تمام قسمتها به خوبی بپزند. در آخر مرغهای سوخاری شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
پیشنهاد میکنیم مرغ اسپایسی را به همراه قارچ سوخاری یا سیب زمینی سرخ کرده نوش جان کنید. سس قارچ هم گزینه جالب و هیجان انگیزی برای سرو به همراه مرغ اسپایسی است.
شما میتوانید در تهیه این غذا تکههای مرغ را داخل فر هم بپزید. البته پخت مرغ اسپایسی درون فر کمی طولانیتر است. همچنین باید از قبل فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس تکههای مرغ را درون یک ظرف پیرکس یا سرامیک چیده و داخل فر بپزید. میتوانید به همراه مرغ سبزیجات دیگری مانند قارچ، کلم بروکلی، هویج و سیبزمینی را هم با روغنزیتون، نمک و فلفل طعمدار کرده و داخل فر قرار دهید.
اگر میخواهید مرغ اسپایسی را برای وعده ناهار و کمی سنگینتر سرو کنید، میتوانید از خوردن این مرغ خوشمزه به عنوان خوراک در کنار پلو لذت ببرید. البته این شیوه سرو مرغ اسپایسی چندان مرسوم نیست.
کلام آخر
ما در دستور طرز تهیه مرغ اسپایسی ادویه های مرسوم برای پخت این غذا را به شما معرفی کردیم اما انتخاب ادویه برای پخت این غذا کاملاً سلیقه ایست. شما میتوانید از ادویههای دیگری مانند پودر پیاز، پول بیبر، ادویه ایتالیایی و … در تهیه این غذا استفاده کنید؛ اما توصیه ما این است که ادویههای اصلی یعنی پاپریکا، فلفل را از این دستور حذف نکنید.
اگر پخت مرغ با این روش در طرز تهیه مرغ اسپایسی را امتحان کردید حتما نتیجه را در کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.





