طرز تهیه پیتزا مخصوص یک طعم ویژه و به یادماندنی از پیتزای خانگی

طرز تهیه پیتزا مخصوص یک طعم ویژه و به یادماندنی از پیتزای خانگی

پیتزا در اصل یک غذای ایتالیایی است، ترکیبی از یک خمیر نازک که روی آن را با پنیر و مواد مختلفی میپوشانند. اما از آنجایی که این غذای خوشمزه ایتالیایی به یکی از محبوب‌ترین غذاهای فست فودی در تمام جهان تبدیل شده است حالا شما میتوانید دستورهای بسیار متنوعی را در پخت پیتزا شاهد باشید که همگی تا حدودی حاصل ذوق آشپزی و البته ذائقه مردم آن منطقه هستند. یکی از انواع دستورها در تهیه پیتزا که حسابی میان مردم کشورمان محبوبیت دارد طرز تهیه پیتزا مخصوص است. این پیتزای خوشمزه در هر اغذیه فروشی با روش ویژه سرآشپز آماده شده و مانند نامش طعم مخصوص به خود را دارد.

امروز قرار است در این مقاله از دیجی فود یک دستور حرفه ای و بسیار خوشمزه در تهیه پیتزا مخصوص را به شما آموزش دهیم. طرز تهیه این پیتزا اصلا کار سختی نیست البته اگر قرار باشد از خمیر نیمه آماده استفاده کنید. در غیر اینصورت باید زحمت آماده کردن خمیر را هم به دستور طرز تهیه پیتزا مخصوص اضافه کنید. چطور؟ ما به شما میگوییم. اجازه دهید با دستور تهیه یک خمیر خانگی شروع کنیم. آماده اید؟

طرز تهیه پیتزا مخصوص - دیجی فود

مواد لازم در تهیه خمیر پیتزا مخصوص خانگی

  • آرد ۳ پیمانه
  • تخم‌ مرغ ۱ عدد
  • خمیرمایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ قاشق غذاخوری
  • شیر ۱ پیمانه
  • روغن مایع ولرم ۶ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خمیر

  1. برای تهیه خمیر خانگی در طرز تهیه پیتزا مخصوص ابتدا شیر را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی برسد که اگر انگشت کوچکتان را داخل شیر بزنید گرمای آن را حس کنید اما دستتان نسوزد. حالا ۱ قاشق از شکر دستور را درون شیر حل کنید و سپس خمیرمایه را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید. ترجیحاً آن را در محیطی گرم و تاریک مانند داخل کابینت و یا داخل فر خاموش قرار دهید تا خمیرمایه عمل بیاید.
  2. بعد از ده دقیقه که خمیرمایه شما پف کرد و اصطلاحاً عمل آمد آن را به همراه روغن، تخم مرغ، باقی شکر و نمک داخل کاسه‌ای بزرگ‌تر ریخته و حسابی مخلوط کنید.
  3. حالا آرد را در سه مرحله به مواد خیس خمیر اضافه کنید. بهتر است آرد را در حال الک کردن به مواد اضافه کنید. با این کار خمیر باکیفیت‌تری دارید.
  4. زمانی که دیگر احساس کردید هم زدن خمیر با قاشق امکان ندارد با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید. هرچند دقیقه یک‌بار صفحه کار را کمی آرد پاشی کنید و به ورز دادن خمیر ادامه دهید. حدود ۸ دقیقه برای ورز دادن کافی است و پس از آن خمیر به آن لطافت موردنظرمان می‌رسد.
  5. خمیر را داخل کاسه‌ای که کمی چرب شده قرار دهید و روی آن را ابتدا با سلفون و بعد با یک پارچه تمیز بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جایی گرم استراحت دهید. این مرحله استراحت اولیه خمیر شما در طرز تهیه پیتزا مخصوص است و بسیار اهمیت دارد.

مواد لازم در طرز تهیه پیتزا مخصوص

  • خمیر پیتزا آماده شده در مرحله قبل
  • پیاز بزرگ (خرد شده) یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای سبز، قرمز و زرد خرد شده هر کدام یک عدد
  • قارچ خرد شده ۵۰۰ گرم
  • ذرت ۲۰۰ گرم
  • سوسیس ورقه شده شده
  • ژامبون خرد شده
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • مرغ پخته تکه شده
  • پنیر موزارلا رنده شده دو فنجان
  • پنیر پارمسان ریز رنده شده یک فنجان
  • سس گوجه به میزان لازم
  • رب گوجه نصف پیمانه
  • آب یک سوم پیمانه
  • روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
  • پودر سیر نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل یک هشتم قاشق چای‌خوری
  • آویشن نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پیتزا مخصوص - دیجی فود

طرز تهیه پیتزا مخصوص

  1. ابتدا همه مواد لازم برای پیتزا را آماده کنید. تعدادشان زیاد است ولی اگر می‌خواهید پیتزا مخصوص و حرفه‌ای درست کنید به همه این مواد احتیاج دارید.
  2. فر را روشن کنید و روی دمای ۲۴۵ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و بگذارید حداقل برای ۳۰ دقیقه قبل از شروع پخت پیتزا در فر، داغ شود.
  3. پیازها را داخل تابه‌ای با روغن زیتون تفت بدهید تا سبک شوند. سپس گوشت یا مرغ را اضافه کنید و تفت بدهید. نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر را برای طعم دار شدن به آن‌ها اضافه کنید.
  4. رب گوجه، کمی سس گوجه و آب را در تابه‌ای دیگر با هم مخلوط کنید و حدود ده دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید تا غلیظ شود.
  5. بعد از یک ساعت مجدد به سراغ خمیر بروید. پف خمیر را با مشت کردن دستتان بخوابانید و بعد آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. از هر قسمت یک چانه گرد بگیرید و آن‌ها را روی سطح آرد پاشی شده به کمک وردنه باز کنید.سعی کنید ضخامت خمیر از سه سانتی‌متر بیشتر نشود.
  6. پنج دقیقه به خمیر استراحت بدهید و مجدد کمی خمیر را پهن کنید تا قطر آن به حدود ۳۰ سانتی‌متر برسد. اگر می‌خواهید شکل خمیرها کاملاً دایره‌ای شود یک بشقاب روی خمیر بگذارید و اضافه‌های بیرون زده از لبه‌های خمیر را با چاقو جدا کنید.
  7. داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید دو خمیر پیتزا را روی آن قرار دهید. روی خمیرها با فرچه روغن زیتون بمالید. مجدد ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
  8. سسی که درست کردید به طور مساوی روی خمیر پیتزا بمالید. از پشت قاشق استفاده کنید و سس را کاملاً روی خمیر پخش کنید. فقط حدود یک سانتی‌متر از اطراف لبه خمیر را خالی بگذارید. لازم نیست سس زیادی بزنید. حدود دو قاشق غذاخوری سس برای هر خمیر کافی است. نگران سس اضافه نباشید. می‌توانید برای پیتزاهای بعدی از آن استفاده کنید.
  9. گوشت، سوسیس، ژامبون، قارچ، فلفل دلمه‌ای و ذرت را هم روی خمیر پخش کنید و بقیه پنیر موزارلا و پنیر پارمسان را به طور مساوی روی مواد پیتزا بریزید. گوشت چرخکرده، گوشت مرغ و سوسیس‌ها را از قبل بپزید. بهتر است گوشت چرخکرده را با مقداری روغن تفت دهید، مرغ را آبپز کنید و سپس با کمی کره تفت دهید و سوسیس‌ها را درون تابه با مقدار بسیار کمی روغن سرخ کنید البته سوسیس ها نباید خیلی سرخ و ترد شوند همینکه کمی بپزند کافیست.
  10. پیتزا‌ها را برای حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای ۲۴۵ درجه سانتی‌گراد یا حدود ۱۵ تا ۲۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ بپزید. وقتی پنیر‌های روی پیتزا کاملاً طلایی شدند، آن‌ها را از فر خارج کنید. کمی فرصت دهید تا سرد شود سپس برش بزنید و برای سرو آماده کنید.

آیا شما از دستور متفاوتی برای تهیه پیتزا مخصوص کمک می‌گیرید؟ اگر پاسختان مثبت است خوشحال می‌شویم روش شما را در طرز تهیه پیتزا مخصوص خانگی بدانیم.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه پیتزا مخصوص
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات