طرز تهیه نان سیمیت ترکیه طبق دستور اصلی

احتمالاً نام نان سیمیت را شنیدهاید. قدمت تاریخی پخت این نان در ترکیه به حدود ۶۰۰ سال میرسد. با این حساب سیمیت یکی از معروفترین غذاهای ترکی است که باید برای یکبار هم شده آن را امتحان کنید. طرز تهیه نان سیمیت بسیار ساده و به مواد اولیه زیادی احتیاج ندارد؛ به همین دلیل تصمیم داریم در این مقاله از دیجی فود دستور پخت این نان را به شما آموزش دهیم؛ اما بد نیست که پیش از آن مروری بر تاریخچه پخت این نان در ترکیه داشته باشیم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
چرا باید نان سیمیت بپزیم؟
طبق شواهد تاریخی نان سیمیت یکی از محبوبترین غذاهای ترکیه است که به دستور سلاطین عثمانی برای سربازانی که در طول ماه رمضان بعد از افطار در جاده میایستادند، آماده میشد. سیمیت یک غذای ارزشمند در تاریخ ترکیه است و از آن به عنوان هدیه سلطان یا هدیه کاخ یاد میشود.
در آن دوران تهیه نان سیمیت نه تنها در کاخ برای درباریان و سربازها، بلکه در بین مردم عادی نیز رواج داشت. از آنجایی که این نان کامل، مقوی و ارزان بود، تقریباً در همه جای شهر به لطف فروشندگان خیابانی ارائه میشد. ترکها معتقدند اگر همه جای دنیا را بگردید بهسختی میتوانید غذایی را پیدا کنید که توسط همه اقشار جامعه مصرف شود، ارزان باشد و بزرگ و کوچک همه آن را دوست داشته باشند. سیمیت با طعم لذیذی که دارد همان غذایی است که تمام اقشار جامعه از فقیر و غنی تا کوچک و بزرگ آن را در دست دارند. هیچکس آن را رد نمیکند و همیشه در بخشی از خاطرات مردم حضور دارد.
مواد اولیه در طرز تهیه نان سیمیت
- مخمر فوری ۲ قاشق چایخوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- شکر آسیاب شده ۱ قاشق غذاخوری
- آرد سفید ۴ پیمانه
- آب گرم یک و نیم پیمانه
- روغن یک چهارم پیمانه
- شیره انگور یک چهارم پیمانه
- آب نصف پیمانه
- کنجد خام یک و نیم پیمانه
طرز تهیه نان سیمیت مرحله به مرحله
- در طرز تهیه نان سیمیت باید ابتدا به سراغ آمادهسازی خمیر نان بروید. برای این کار شکر، مخمر، نمک و آرد را در یک کاسه بزرگ به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
- در مرحله بعد یک و نیم پیمانه آب گرم را به مواد خشک اضافه کنید. خوب هم بزنید و بعد روغن را با خمیر به دست آمده ترکیب کنید. خمیر نان سیمیت در این مرحله چسبناک است و برای هم زدن راحتتر آن میتوان از خمیر زن یا میکسر استفاده کرد. در غیر این صورت دستتان را به آرد بزنید و خمیر را به خوبی ورز دهید تا بافت آن یکدست شود. اگر خمیر همچنان چسبناک بود، میتوانید تا سه قاشق غذاخوری دیگر به آن آرد اضافه کنید.
- به این نکته توجه داشته باشید که خمیر نان سیمیت به طور کلی خمیر چسبناکی است؛ پس آن را حدود ۸ تا ده دقیقه ورز دهید و از اضافه کردن آرد یا روغن اضافی به دستور خودداری کنید. پس از آن نوبت به استراحت خمیر میرسد. در این مرحله از طرز تهیه نان سیمیت باید روی آن را با پارچه پوشانده و یک ساعت و نیم به آن زمان دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
- در این فاصله فرصت دارید کنجد خام را در ماهیتابه حرارت دهید تا بو داده شود. این کار را روی حرارت ملایم انجام دهید و توجه داشته باشید که کنجدها نباید زیاد تغییر رنگ دهند؛ چون قرار است برای بار دوم در فر حرارت ببینند.
- در ظرف دیگری شیره انگور و نصف پیمانه آب را با یکدیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- زمانی که حجم خمیر دو برابر شد، پف آن را با مشت کردن دست در وسط خمیر بگیرید و آن را به ۱۶ قسمت مساوی تقسیم کنید. با این حساب در آخر ۸ حلقه نان سیمیت خواهید داشت.
- در این مرحله از طرز تهیه نان سیمیت، برای رول کردن نانها دو تکه از خمیر را به شکل نوارهای ۶۰ سانتیمتری درآورده و بعد دور هم بپیچانید تا یک نوار مارپیچ داشته باشید. دو انتهای مارپیچ را به هم فشار دهید تا یک حلقه ایجاد شود. این کار را برای باقی خمیرها تکرار کنید.
- حالا حلقههای نان سیمیت را در ظرف شیره انگور قرار دهید تا دو طرف آن به شیره آغشته شود. سپس آن را در ظرف کنجد بزنید تا سطح نانها به طور کامل کنجدی شوند. این کار را برای تمام حلقههای نان سیمیت تکرار کنید و در سینی فر بچینید. حواستان باشد، کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید. در آخر روی حلقههای نان یک پارچه انداخته و اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه دیگر استراحت کنند.
- فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا برای ۲۰ دقیقه گرم شود.
- پس از بیست دقیقه نانهای سیمیت را داخل فر بگذارید تا برای ۱۲ الی ۱۵ دقیقه خوب بپزند. وقتی اطراف و روی نان سیمیت قهوهای رنگ شد، یعنی کاملاً پخته است.
نحوه سرو نان سیمیت
طرز تهیه نان سیمیت بسیار ساده است. شما میتوانید این نان را صبح زود برای وعده صبحانه و یا به عنوان میان وعده در طول روز آماده کنید. در ترکیه نان سیمیت را با چای یا دوغ میخورند اما شما میتوانید این نان خانگی خوشمزه را برای وعده صبحانه با پنیر سفید و برای میان وعده با موزارلا نوش جان کنید. نان سیمیت را به شکل شیرین همراه با عسل، حلوا، انواع شیره و شکلات صبحانه و نوتلا هم سرو میکنند.
اگر با استفاده از دستور بالا در طرز تهیه نان سیمیت، این خوراکی محبوب ترکی را در خانه آماده کردید حتماً نتیجه را با ما و همراهان دیجی فود به اشتراک بگذارید.






منظور از پیمانه چه اندازه (چند گرم؟) هست؟!
استفاده از پیمانه در دستور پختّا، برای نشان دادن تناسب ترکیب مواد با یکدیگر است. مثلن وقتی برای تهیه غذایی نوشته میشود دو پیمانه آرد، و یک پیمانه آب. این بدان معنیست که حجم آرد باید دو برابر حجم آب باشد. حالا مقدار این پیمانه به شما و مقدار غذایی که میخواهید در نهایت داشته باشید بستگی دارد. در این دستور خاص،میتوانید از لیوان به عنوان پیمانه استفاده کنید.