طرز تهیه ماهی به روش‌های مختلف

طرز تهیه ماهی به روش‌های مختلف

اگر طرفدار غذاهای دریایی باشید، احتمالا ماهی را به چند روش طبخ کرده‌اید. مهم‌ترین راز خوشمزگی طبخ ماهی، در انتخاب نوع ادویه آن است. به شما پیشنهاد می‌کنم اگر طرفدار این غذا هستید، انواع ادویه‌ها را در آشپزخانه خود داشته باشید و هر بار با ترکیب جدیدی از آن‌ها ماهی را طبخ کنید. در ادامه با طرز تهیه ماهی به روش‌های مختلفی آشنا شوید و با این حجم از تنوع در پخت برنامه غذایی خود را تغییر دهید.

طرز تهیه ماهی - دیجی فود

طرز تهیه ماهی ساده

ساده‌ترین نوع طبخ ماهی هم می‌تواند جذاب باشد. اگر در خانه شما سالمندی زندگی می‌کند، لطفا قید سوخاری کردن ماهی را بزنید. بیایید با روش‌های آسان‌تری برای طرز تهیه ماهی که سالم‌تر هم هست، آشنا شوید.

مقداری پودر سیر، کمی نمک، زعفران دم کرده، روغن زیتون و حلقه‌های پیاز را بر روی ماهی‌ها بریزید و آن را درون ظرف در بسته در یخچال به مدت ۱ ساعت قرار دهید. حالا ماهی‌ها را می‌توانید بخارپز کنید و با انواع سبزیجات به آن رنگ و لعاب دهید.

حتی می‌توانید روی ماهی‌ها را فویل بکشید و داخل فر قرار دهید. اطراف ماهی را با انواع سبزیجاتی مانند قارچ، برش‌های هویج، گوجه فرنگی، پیازچه و سبزی ترخون و جعفری پر کنید. حتی چند قطعه سیب زمینی هم می‌توانید در کنار آن قرار دهید.

برای طرز تهیه ماهی در فر میزان حرارت فر و زمان پخت به حجم ماهی‌های بستگی دارد. در طول زمان پخت به آن سر بزنید تا نقطه پایان پخت را متوجه شوید.

طرز تهیه ماهی - دیجی فود

طرز تهیه ماهی سوخاری

یکی از هیجان‌انگیزترین روش‌ها برای طرز تهیه ماهی شیوه سوخاری کردن آن است. زمانی که ترد بودن آن را زیر دندان‌هایتان حس می‌کنید، برای چند لحظه تمام فکر و ذهنتان محو سوخاری بودن آن می‌شود. اما این کافی نیست. برای طرز تهیه ماهی سرخ شده باید از ادویه‌های هیجان‌انگیزی هم استفاده کنید.

 

دستور پخت ماهی قزل آلا

ماهی قزل‌آلا یکی از محبوب‌ترین ماهی‌هاست. برای طرز تهیه ماهی قزل آلا پیشنهاد می‌کنم در ابتدا آن را مزه‌دار کنید. سپس به هر روشی که بخواهید می‌توانید آن را طبخ کنید. بعد از این که ماهی شما آماده شد، یک سبزی‌پلو خوش‌سیر هم دم کنید و حق را به حق‌دار برسانید.

 برای طرز تهیه ماهی قزل آلا رستورانی زعفران را فراموش نکنید. قسمت سر و دم ماهی را جدا کنید و ماهی را به قطعات مورد نظر تقسیم کنید. حالا باید یک سس مخصوص برای طعم‌دار کردن ماهی قزل آلا آماده کنید. آبلیمو، گلپر، فلفل سیاه، نمک، پودر سیر، روغن زیتون و کمی پودر نعناع خشک را با هم ترکیب کنید. این مواد را به همراه چند حلقه پیاز روی ماهی‌ها درون ظرفی بریزید. درب ظرف را ببندید و برای ۲ ساعت ماهی را در یخچال قرار دهید.

سپس ماهی‌ها را به سیخ بکشید و بر روی حرارت متوسط کباب کنید. بعد از کباب شدن ماهی مقداری زعفران دم‌کرده بر روی ماهی داخل ظرف سرو بریزید و اطراف آن را با خلال پیاز و جعفری خرد شده و چیپس خلالی تزیین کنید.

طرز تهیه ماهی - دیجی فود

طرز پخت ماهی سالمون

برای طرز تهیه ماهی سالمون خوشرنگ به روش متفاوت‎تری عمل کنید. این بار برای مزه‌دار کردن این ماهی از رنده پوست لیمو ترش استفاده کنید. جعفری و ترخون خرد شده، چند قاشق روغن زیتون، ۲ حبه سیر له شده، مقداری فلفل سیاه را با هم ترکیب کنید. پوست زردرنگ یک لیمو ترش بزرگ را ریز رنده کرده و به این سس اضافه کنید.

۲ طرف ماهی سالمون را به این سس آغشته کرده و بر روی آن مقداری نمک بپاشید.

ماهی‌ها را درون فر گریل کنید و از عطر آن لذت ببرید.

 

چگونه ماهی را سرخ کنیم؟

اگر ماهی شما به صورت تازه باشد، بعد از این که آن را تمیز کردید و شستید، داخل آبکش بریزید تا خشک شود. در صورتی که ماهی شما فریزری باشد، باید از چند ساعت قبل آن را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید با دمای محیط یخ آن آب شود. اگر ماکروویو شما سیستم یخ‌زدایی داشته باشد، خیلی سریع می‌توانید این کار را انجام دهید.

برای این که بدانید چگونه ماهی را سرخ کنیم که نچسبد، درون یک تابه نچسب روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود. سپس ماهی‌ها را کف تابه بچینید تا به نوبت سرخ شوند. بافت ماهی به قدری لطیف است که تنها تابه تفلون می‌تواند راه چاره برای سرخ کردن آن باشد.

برای طرز تهیه ماهی به شکل سوخاری مقداری آرد سفید را با انواع ادویه‌ها مخلوط کنید. سپس ماهی را به این مخلوط آغشته کرده و سرخ کنید. ماهی شما هم طعم بهتری می‌گیرد و هم ترد می‌شود.

چگونه ماهی را سرخ کنیم که نچسبد

طرز تهیه ماهی - دیجی فود

شیوه‌ درست پخت ماهی کبابی

چقدر جذاب! کباب کردن ماهی با ذغال حرفی برای گفتن نمی‌گذارد! اما اگر در منزل هستید و امکان راه انداختن منقل و ذغال برای کباب کردن ماهی ندارید، آن‌ها را بر روی اجاق گاز کباب کنید.

قبل از کباب کردن، ماهی را با انواع ادویه دلخواه به خصوص پودر سیر، پودر گشنیز و کمی زعفران مزه‌دار کنید. بر روی اجاق گاز یک تکه ورق آلومینیوم بیندازید. ماهی ‌ها را درون توری مخصوص کباب کردن ماهی قرار دهید و با شعله متوسط کبابی کنید.

بعد از کباب شدن ماهی، بر روی آن‌ها مقداری پودر گلپر بپاشید و برای سرو مقداری رب انار ترش و ملس در کنار ماهی قرار دهید.

 

طرز تهیه ماهی شکم پر

خب رسیدیم به یکی از خوشمزه‌ترین روش‌های طرز تهیه ماهی ! ماهی شکم پر… اگر طرز پخت ماهی شکم پر شمالی را بخواهید من یاد عطر سیر و طعم بی‌نظیر رب انار میفتم.

برای طرز تهیه ماهی به روش شکم پر به پیاز، سیر، رب انار ترش، گردو، ادویه و سبزیجات معطر نیاز داریم. ماهی سفید یا قزل‌آلا را برای این غذا انتخاب کنید. بعد از تمیز کردن ماهی و شستن آن، چند قطره آبلیمو و مقداری نمک به داخل شکم و روی پوست ماهی بزنید.

پیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید. سیرهای خرد شده هم درون پیازها تفت دهید تا عطر آن بلند شود.

حالا نوبت به سبزیجات معطر این غذاست. جعفری، گشنیز و شنبلیه و ترخون بهترین انتخاب است. اگر این سبزیجات را به صورت تازه در دسترس نداشتید، از خشک شده آن استفاده کنید. از هر کدام به میزان یک قاشق داخل پیازها بریزید و گردوهای خرد شده هم اضافه کنید.

حالا رب انار هم اضافه کنید و مواد را داخل شکم ماهی بریزید.

راستی اگر به مواد داخل شکم ماهی مقداری زرشک هم اضافه کنید، خیلی خوشمزه‌تر می‌شود.

دور شکم ماهی را به کمک خلال دندان محکم کنید.

بر روی پوست ماهی‌ها چند حلقه لیمو ترش قرار دهید و مقداری زعفران دم‌کرده بریزید.

روی ظرف ماهی‌ها فویل بکشید و آن را داخل فر بپزید. فوق‌العاده خوشمزه می‌شود!

شما چه روش دیگری برای طرز تهیه ماهی به یاد دارید؟ آن را با ما درمیان بگذارید و از تجربیاتتان بگویید تا دیگران هم از روش استادانه شما استفاده کنند.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه ماهی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات