بال کبابی زعفرانی را چطور بپزیم؟ طرز تهیه + نکات و ترفندها

بال کبابی زعفرانی را چطور بپزیم؟ طرز تهیه + نکات و ترفندها

بال کبابی پای ثابت اکثر دورهمی‌ها و به خصوص پیک‌نیک‌ ما ایرانی‌هاست. یک غذای سریع، خوشمزه، مقرون به صرفه و کامل که هم با نان و دورچین و هم با پلو سرو می‌شود. این غذای پرطرفدار چه به عنوان غذای روزمره برای اعضای خانواده و چه برای پذیرایی از مهمانان گزینه بسیار مناسبی است به شرط آن که نکات لازم در طبخ درست کباب بال مرغ را بدانید.

بال مرغ کبابی به روش‌های مختلفی آماده می‌شود اما اصلی‌ترین شیوه در تهیه آن کباب کردن گوشت روی زغال است. هرچند که روش‌های ساده‌تری مانند کباب کردن روی باربیکیو گازی، کباب کردن درون تابه و فر هم وجود دارد اما از حق نگذریم پخت بال مرغ روی ذغال طعم دیگری دارد.

اولین مرحله در طرز تهیه بال کبابی مزه دار کردن بال است. روش‌های مختلفی هم برای مزه دار کردن گوشت مرغ وجود دارد. شما می‌توانید بال زعفرانی را برای سرو در کنار پلو آماده کنید. در غیر این صورت می‌توانید به سراغ طعم‌های دیگری از این کباب بروید. برای مثال اگر بال کبابی تند دوست دارید کافیست گوشت‌ها را با سس تند گوجه یا با پودر فلفل و روغن‌زیتون طعم دار کنید.

در ادامه این مطلب از دیجی فود قرار است با یک روش ساده و بسیار کاربردی برای پختن کتف و بال کبابی در خانه آشنا شوید. با ما همراه باشید.

بال کبابی - دیجی فود

مواد لازم

  • بال مرغ ۲ کیلوگرم
  • نمک ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • کره ذوب‌شده ۳ قاشق غذاخوری

دستور سریع پخت بال کبابی

بال‌های مرغ را از دو سه ساعت قبل با مخلوط پیاز خلالی شده، فلفل و زعفران طعم دار کنید و داخل یخچال استراحت دهید.

بعد از طعم دار شدن بال‌ها، نمک را اضافه کنید و آن‌ها به سیخ بزنید.

روی بال‌ها کره ذوب‌شده بمالید و آن‌ها را روی ذغال کباب کنید.

بال کبابی - دیجی فود

آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه کتف و بال کبابی

  1. برای آماده کردن کباب بال زعفرانی ابتدا بال‌ها را به خوبی بشویید. اگر کتف و بال خریده‌اید باید به کمک یک چاقوی تیز آن‌ها را از محل اتصالشان جدا کرده و سر بال‌ها را هم جدا کرده دور بریزید.
  2. پیاز را پوست گرفته و خلالی برش بزنید.
  3. می‌توانید از پودر زعفران استفاده کنید اما برای عطر و رنگ بهتر خوب است که زعفران را از قبل با مقداری آب جوش دم کنید. مخلوط زعفران و آب جوش را ده دقیقه تا یک ربع کنار بگذارید.
  4. برای مزه دار کردن بال کبابی آن‌ها را به همراه پیاز خلال شده و زعفران دم کشیده داخل یک کاسه بزرگ بریزید. کمی فلفل سیاه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. این مرحله کاملاً سلیقه ایست و به ذائقه شما و مهمانانتان بستگی دارد. می‌توانید برای طعم دار کردن کباب بال به جای زعفران از سس تند، سیر و ریحان، روغن‌زیتون و پاپریکا و یا مخلوطی از انواع ادویه‌ها استفاده کنید.
  5. وقتی بال‌ها را به خوبی با مواد مخلوط کردید داخل یک زیپ کیپ ریخته و درون یخچال به مدت دو الی ۳ ساعت استراحت دهید. می‌توانید مواد را به این ترتیب آماده کرده و فریز کنید تا برای استفاده‌های بعدی بال طعم دار شده داشته باشید.
  6. مرحله آخر در طرز تهیه بال کبابی طبخ آن است. بال‌ها را از داخل زیپ کیپ خارج کنید و به سیخ بزنید. در این مرحله می‌توانید روی بال‌ها نمک بپاشید. اگر دوست داشتید در کنار بال کبابی چند سیخ گوجه و قارچ هم برای پخت روی ذغال آماده کنید.
  7. پیشنهاد می‌کنیم روی بال‌ها کمی کره آب شده بمالید و بعد روی حرارت زغال قرار دهید.
  8. برای درست کردن آتش، زغال را روشن کنید و باد بزنید تا زمانی که شعله‌ زغال به رنگ آبی متمایل شود. زغال‌ها که به این حالت رسید نوبت چیدن سیخ‌ها روی آتش است. برای پختن دو طرف بال کبابی سرجمع ۸ تا ده دقیقه زمان لازم است.
  9. خوب است که حین کباب شدن سیخ‌های بال را چند باری بچرخانید تا هر دو طرف به یک اندازه و هم‌زمان پخته شود.

طرز تهیه جوجه کباب به روش رستورانی

طرز تهیه بال کبابی - دیجی فود

نکات و ترفندهایی برای بهتر شدن بال کبابی

  • بهتر است بال کبابی را گرم و به همراه انواع سبزیجات گریل شده سرو کنید.
  • بال کبابی یک غذای کامل است اما اگر می‌خواهید تعداد کمتری کباب آماده کنید می‌توانید برای سرو کباب پلو زعفرانی هم درست کنید. بهتر است پلو را با برنج عطری ایرانی بپزید.
  • اگر رژیم کاهش وزن دارید بهتر است پوست بال مرغ را جدا کنید.
  • اگر می‌خواهید کباب شما نرم باشد پخت را روی حرارت ملایم انجام دهید.
  • از اضافه کردن نمک در مرحله طعم دار کردن بال کبابی خودداری کنید.
  • رومال کره در حین کباب شدن بال‌ها به خوش‌طعم شدنشان کمک می‌کند.
  • پخت کباب بال مرغ را طولانی نکنید چراکه این کار باعث خشک شدن کباب می‌شود.

راستی در کامنت‌ها برایمان بنویسید که شما ترجیح می‌دهید بال کبابی را با چه موادی طعم دار کنید؟

طرز تهیه
دستور پخت
بال کبابی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


3 2 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] بال کبابی زعفرانی را چطور بپزیم؟ طرز تهیه + نکات و ترفند… […]

trackback

[…] بال کبابی زعفرانی را چطور بپزیم؟ طرز تهیه + نکات و ترفند… […]