طرز تهیه پیتزا با دو روش متفاوت، آموزش پخت پیتزا در فر و تابه

در اینکه پیتزا غذای محبوب و خوشمزه ایست هیچ جای شکی نیست؛ اما آیا طرز تهیه پیتزا هم به اندازه خوردن آن دلچسب و آسان است؟ بعضیها گمان میکنند درست کردن پیتزا در خانه کار سخت و دشواری است برای همین در طول ماه هزینه زیادی برای سفارش پیتزا از رستوران پرداخت میکنند. هرچند که همه ما نیاز داریم روزهایی از ماه را برای تفریح هم که شده در بیرون از خانه و در کنار جمع دوستان یا خانواده غذا بخوریم، اما باید این نکته را هم مدنظر قرار دهیم که همیشه نیاز نیست درست کردن غذای محبوبمان را به سرآشپزها بسپاریم!
دستور پخت پیتزا اصلاً سخت نیست. کافی است به چند نکته توجه کنید تا از آن به بعد بتوانید هر نوع پیتزایی را در خانه خودتان آماده کنید. طرز تهیه پیتزا گوشت با طرز تهیه پیتزا پپرونی تفاوت چندانی ندارد جز اینکه مواد روی خمیر پیتزا تغییر میکند. پس آن چیزی که برای درست کردن انواع پیتزا بسیار اهمیت دارد، درست کردن یک خمیر پیتزا مرغوب است. اگر خمیر پیتزای خوبی داشته باشید دیگر تفاوتی ندارد که میخواهید آن را به پیتزای کالباس تبدیل کنید یا به پیتزای مرغ و قارچ!
در ادامه این مطلب با دو دستور متفاوت در تهیه پیتزا همراه شماییم. یکی از این دو دستور برای پخت در فر و دیگری برای پخت در تابه مناسب است. دقت کنید که مواد پیتزا در این دو دستور قابل تغییر هستند و نکته اصلی در این دو دستور تفاوت در طرز تهیه خمیر آنهاست.
طرز تهیه پیتزا مخلوط در ماکروفر
مواد لازم
- قارچ ۲۰۰ گرم
- سوسیس یا کالباس ۲۰۰ گرم
- گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط ۱ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- پنیر پیتزا به اندازه کافی
- ذرت ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا
- آرد ۳ پیمانه
- تخممرغ ۱ عدد
- خمیرمایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- شیر ۱ پیمانه
- روغن مایع ولرم ۶ قاشق غذاخوری
طرز تهیه پیتزا مرحله به مرحله
- اولین مرحله در طرز تهیه پیتزا مخلوط آماده کردن خمیر پیتزا است؛ و اولین مرحله در تهیه خمیر پیتزا ابتدا عملآوری خمیرمایه است. برای این کار شیر را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی برسد که اگر انگشت کوچکتان را داخل شیر بزنید گرمای آن را حس کنید اما دستتان نسوزد. حالا ۱ قاشق از شکر دستور را درون شیر حل کنید و سپس خمیرمایه را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید. ترجیحاً آن را در محیطی گرم و تاریک مانند داخل کابینت و یا داخل فر خاموش قرار دهید تا خمیرمایه عمل بیاید.
- بعد از ده دقیقه که خمیرمایه شما پف کرد و اصطلاحاً عمل آمد آن را به همراه روغن، تخممرغ، باقی شکر و نمک داخل کاسهای بزرگتر ریخته و حسابی مخلوط کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه پیتزا باید آرد را در سه مرحله به مواد خیس خمیر اضافه کنید. بهتر است آرد را در حال الک کردن به مواد اضافه کنید. با این کار خمیر باکیفیتتری دارید.
- زمانی که دیگر احساس کردید هم زدن خمیر با قاشق امکان ندارد با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید. هر چند دقیقه یکبار صفحه کار را کمی آرد پاشی کنید و به ورز دادن خمیر ادامه دهید. حدود ۸ دقیقه برای ورز دادن کافی است و پس از آن خمیر به آن لطافت موردنظرمان میرسد.
- خمیر را داخل کاسهای که کمی چرب شده قرار دهید و روی آن را ابتدا با سلفون و بعد با یک پارچه تمیز بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جایی گرم استراحت دهید. این مرحله استراحت اولیه خمیر شماست و بسیار اهمیت دارد.
- در این فاصله فرصت دارید که مواد پیتزا را آماده کنید. پیازها را نگینی خرد کرده و در مقدار کمی روغن تفت دهید. زمانی که پیازها طلایی و سبک شدند گوشت را اضافه کنید و با ادویههای دلخواهتان تفت دهید.
- اگر میخواهید به جای کالباس از سوسیس استفاده کنید آن را نگینی خرد کرده و جداگانه تفت دهید. حالا با پیاز و گوشت ترکیب کنید و کنار بگذارید.
کالباس، قارچ و فلفل دلمهای را برش بزنید و کنار بگذارید. - حالا بعد از یک ساعت مجدد به سراغ خمیر بروید. پف خمیر را با مشت کردن دستتان بخوابانید و بعد آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
- این مرحله از طرز تهیه پیتزا برای هرکسی جذابیت دارد. شما باید دوباره هر قسمت از خمیر نرم پیتزایتان را کمی ورز دهید و بعد هر قسمت را به یک چانه گرد شده تبدیل کنید و آنها را روی سطح آرد پاشی شده به کمک وردنه باز کنید.
- روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرها را که با قطر دلخواهتان باز کردید روی سینی فر قرار دهید.
- آخرین مرحله از طرز تهیه خمیر پیتزا استراحت دوم خمیر است. روی خمیر را با پارچه بپوشانید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه در دمای آشپزخانه استراحت دهید. در این فرصت ۱۵ دقیقهای فر را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید.
- در مرحله آخر از طرز تهیه پیتزا روی خمیرها را با سس کچاپ یا سس مارینارا بپوشانید. (طرز تهیه سس مارینارا را میتوانید در مقاله انواع سس پاستا بخوانید.) کمی پنیر پیتزا بریزید. روی آن را با مخلوط گوشت و پیاز تفت داده شده بپوشانید و بعد به ترتیب لایههای کالباس خرد شده، قارچ ورقه شده، فلفل دلمهای خرد شده را اضافه کنید. در آخر ذرت را به همراه کمی آویشن روی مواد بپاشید.
- روی پیتزا را با مقدار مناسبی از پنیر پیتزا بپوشانید و آن را برای ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر بپزید. برای پخت پیتزا در فر باید پنج دقیقه آخر آن را به طبقه بالا منتقل کرده و گریل را روشن کنید تا روی پیتزای شما حسابی طلایی و خوشرنگ شود.
طرز تهیه پیتزا بدون فر
تفاوت اصلی در طرز درست کردن پیتزا در فر با پیتزای تابهای این است که شما باید خمیرتان را مناسب برای پخت در فر یا تابه آماده کنید. اگر میخواهید پیتزای شما مناسب برای پخت در تابه باشد به جای دستور بالا دستور زیر را در طرز تهیه پیتزا دنبال کنید.
میتوانید از ترکیب همان موادی که در بالا برای پخت پیتزا مخلوط آموزش دادیم برای روی خمیرتان استفاده کنید و یا به جای آن یک پیتزای مخصوص رستورانی بپزید. حتی از این خمیر میتوانید در طرز تهیه پیتزا پپرونی هم استفاده کنید.
مواد لازم
- آرد ۲ پیمانه
- ماست نصف پیمانه
- تخممرغ ۱ عدد
- بیکینگپودر ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع دو قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار کم
دستور تهیه پیتزا در تابه
- در طرز تهیه پیتزا با این خمیر ساده کافیست آرد را که به همراه نمک و بیکینگپودر ۳ بار الک کردهاید در سه مرحله به مخلوط روان و یکدست ماست، تخممرغ و روغن اضافه کنید.
- ۴ الی ۵ دقیقه خمیر را ورز دهید و بعد روی آن را با پارچه بپوشانید تا به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط استراحت کند.
- خمیر را روی سطح آرد پاشی شده با وردنه باز کنید، مواد دلخواهتان را روی آن بریزید و در تابه روی شعله کم بپزید. درب تابه را با پارچه بپوشانید تا بخار و قطرات آبی که روی درب تابه ایجاد میشود روی پیتزا را خراب نکند.
همانطور که دیدید طرز تهیه پیتزا با این خمیر بسیار آسان است زیر خمیر که طلایی و برشته شد پیتزای شما آماده سرو است و میتوانید آن را نوش جان کنید، به همین سادگی!
راستی دستور شما در طرز تهیه پیتزا چیست؟ به نظر از میان انواع پیتزاها کدام خوشمزهتر است؟
اگر به تهیه پیتزا علاقه مند هستید:
طرز تهیه خمیر پیتزا به دو روش حرفهای و فوری با دیجی فود
طرز تهیه پیتزا استیک خانگی گام به گام با دیجی فود






[…] پیتزا در خانه را امتحان کرده باشید حتما متوجه تفاوت پیتزای خانگی با پیتزاهای فست فودی شدهاید. این تفاوت حاصل عدم شناخت […]
[…] طرز تهیه پیتزا با دو روش متفاوت، آموزش پخت پیتزا در فر و… […]
[…] طرز تهیه پیتزا با دو روش متفاوت، آموزش پخت پیتزا در فر و… […]
[…] طرز تهیه پیتزا با دو روش متفاوت، آموزش پخت پیتزا در فر و… […]
خیلی بعد بود