طرز تهیه پیراشکی با دو روش متفاوت، پیراشکی غذایی و پیراشکی کرم دار

در زبان و فرهنگ روسی به نانهای قایقی شکلی که با مواد مختلف پر شده و در روغن سرخ میشوند پیراشکی میگویند. پیراشکی در حقیقت یک غذای خیابانی روسی است که ما ایرانیها هم علاقه زیادی به پخت آن داریم. طرز تهیه پیراشکی انواع گوناگونی دارد و میتوان آن را به دو روش شور و شیرین آماده کرد. البته خمیر پیراشکی به تنهایی بیمزه است و مواد میانی آن هستند که به پیراشکی شما مزه میدهند. بعضیها پیراشکی را با مواد غذایی و بعضی هم با یک کرم مخصوص پر میکنند. این کاملاً به ذائقه و خواست شما بستگی دارد که هوس یک پیراشکی غذایی کردهاید یا قصد دارید یک شیرینی برای چای عصرانه آماده کنید.
ما قصد داریم در این مطلب طرز تهیه پیراشکی گوشت و پیراشکی کرم دار را به شما آموزش دهیم. هرچند که این نوع غذا تنوع بسیار زیادی دارد و میتوان آن را در انواع متفاوتی مانند پیراشکی کاکائویی، پیراشکی مرغ، پیراشکی پیتزایی و پیراشکی پرشده با سیبزمینی و قارچ آماده کرد.
طرز تهیه این غذا به دو مرحله تقسیم میشود. مرحله اول مربوط به تهیه خمیر و مرحله دوم مربوط به تهیه مواد میانی است. با توجه به اینکه قصد دارید چه نوع پیراشکی بپزید دستور خمیر هم تغییر میکند. طریقه آماده کردن مواد میانی کاملاً سلیقه ایست و راز درست کردن یک پیراشکی خوشمزه به خمیر آن مربوط است. اگر میخواهید یک خمیر بسیار آسان اما خارقالعاده برای طرز تهیه پیراشکی خانگی یاد بگیرید حتماً در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
طرز تهیه پیراشکی گوشت با خمیر فوری
مواد لازم برای تهیه خمیر
- آرد ۳ پیمانه
- بیکینگپودر ۲ قاشق چایخوری
- شیر ۲۸۰ میلیلیتر
- روغن ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
مواد میانی در طرز تهیه پیراشکی با گوشت
- گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
- قارچ ۲۰۰ گرم
- پیاز بزرگ یک عدد
- فلفل دلمهای یک عدد
- سس کچاپ دو قاشق غذاخوری
- جعفری تازه یا خشک به مقدار لازم
- پنیر پیتزا به مقدار لازم (اختیاری)
- ادویههای دلخواه پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا و آویشن به میزان لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
این میزان از مواد در طرز تهیه پیراشکی برای ۵ نفر کافیست.
مرحله اول: طرز تهیه خمیر پیراشکی
- برای تهیه خمیر در طرز تهیه پیراشکی گوشت ابتدا آرد، بیکینگپودر و نمک را به خوبی باهم مخلوط کرده و سه بار الک کنید.
- بهتر است در تهیه این خمیر از روغنزیتون استفاده کنید، اما اگر نداشتید، میتوان به جای آن از روغن مایع پختوپز هم استفاده کرد. روغن را بریزید کمی هم بزنید و بعد شیر را در سه مرحله به آرد اضافه کنید.
- خمیر را ابتدا با قاشق هم بزنید و بعد آن را روی سطح صافی به مدت هشت دقیقه ورز دهید. در این حین از اضافه کردن آرد و یا چرب کردن دستتان با روغن خودداری کنید. این خمیر بسیار نرم و لطیف است و پس از کمی ورز دادن دیگر هیچ چسبندگی نخواهد داشت.
- خمیری که در طرز تهیه پیراشکی به شما آموزش دادیم خمیر فوری است و نیازی به استراحت دادن ندارد.
مرحله دو: تهیه مواد میانی
- برای آماده کردن مواد میانی در طرز تهیه پیراشکی ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و با میزان بسیار کمی روغن تفت دهید. سعی کنید از حداقل روغن برای تهیه مایه میانی استفاده کنید چون چرب بودن مواد میانی از کیفیت خمیر و پیراشکی شما کم میکند.
- وقتی پیاز طلایی شد فلفل دلمهای خرد شده را به آن اضافه کنید. کمی تفت دهید و گوشت چرخکرده را داخل تابه بریزید تا با پیاز و فلفل دلمهای بپزد.
- در این فرصت قارچها را بشویید و به شکل ورقهای برش بزنید. اگر قارچها خیلی بزرگ هستند ابتدا آنها از وسط به نیم تقسیم کرده و بعد برش بزنید. حالا آنها را داخل تابه دیگری با مقداری آبلیمو و نمک بپزید. آبلیمو کمک میکند تا قارچ شما تیره نشود. هر زمان آب قارچها تبخیر شد آن را به تابه گوشت و پیاز اضافه کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی با اضافه کردن قارچها ادویههای دلخواهتان را هم به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید و تفت دهید. در هر مرحله که احساس کردید احتمال ته گرفتن مواد وجود دارد یکی دو قاشق آب به تابه اضافه کنید تا پیاز کاراملی شده و گوشت بهتر بپزد.
- در آخر جعفری خرد شده و سس کچاپ را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. در این دستور جعفری تأثیری بسیار زیادی در طعم نهایی پیراشکی شما دارد.
مرحله سوم: باز کردن خمیر و پیچیدن پیراشکیها
- از این مقدار خمیر میتوان ۲۰ عدد پیراشکی متوسط تهیه کرد. پس ابتدا خمیر را کمی ورز دهید و بعد آن را به کمک یک کاردک یا چاقو به ۲۰ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت از خمیر را به شکل یک گلوله درآورده و به کمک وردنه به اندازه کف دستتان باز کنید.
- مقداری از مواد را یکطرف خمیر بریزید، روی آن کمی پنیر پیتزا اضافه کنید و دو لبه خمیر را به هم بچسبانید. میتوانید این مرحله از طرز تهیه پیراشکی را به شکل پیچیدن شیرینی قطاب انجام دهید تا پیراشکی هنگام سرخ شدن باز نشود.
- اگر پیچیدن خمیر به فرم قطاب برایتان سخت است. دو لبه خمیر را به هم بچسبانید و بعد با فشار چنگال شیارهایی روی لبه پیراشکی ایجاد کنید.
مرحله چهارم: پخت پیراشکی
درون یک ظرف گود مقداری روغن بریزید و اجاره دهید به خوبی داغ شود. پیراشکیها را یکی یکی داخل روغن سرخ کنید. هنگام سرخ شدن چندین بار پیراشکی را زیرورو کنید. پیراشکیها باید در روغن غوطهور باشند.
نکته: هر پیراشکی دیگری جز پیراشکی کرم دار را میتوانید با دستور بالا آماده کنید. این خمیر در تهیه انواع پیراشکی کاربرد دارد و تنها تفاوت در طرز تهیه پیراشکی پیتزایی، پیراشکی گوشت یا مرغ، پیراشکی سیبزمینی و… در تهیه مواد میانی آن است.
طرز تهیه پیراشکی کرم دار
مواد لازم در تهیه کرم پیراشکی
- شیر ۲.۵ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- وانیل ۱ پنس
- زرده تخممرغ ۳ عدد
- نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ پنس
مواد لازم برای خمیر در طرز تهیه پیراشکی شیرین
- آرد سفید ۳ تا ۴ لیوان
- خمیرمایه فوری ۲ قاشق غذاخوری
- آب ولرم نصف لیوان
- تخممرغ ۲ عدد
- کره یکسوم لیوان
- شیر گرم نصف لیوان
- شکر نصف لیوان
- وانیل ۱ پنس
- نمک ۱ پنس
طرز تهیه خمیر پیراشکی کرم دار
- برای تهیه این خمیر در طرز تهیه پیراشکی شیرین ابتدا پودر خمیرمایه فوری را به همراه یک قاشق چایخوری شکر به شیر ولرم اضافه کنید. درب ظرف را گذاشته و در محیطی تاریک مانند داخل کابینت قرار دهید تا خمیرمایه عمل بیاید.
- حالا داخل یک ظرف گود تخممرغها، کره نرم شده، شکر، وانیل و نمک را به خوبی با هم مخلوط کنید. آب ولرم را به همراه خمیرمایه عملآمده به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
- آرد را دو بار الک کنید و در نهایت آن را کمک الک کم کم به مواد خیس اضافه کنید. خمیر را تا جای ممکن با قاشق هم بزنید و بعد شروع به ورز دادن با دست کنید.
- حین ورز دادن خمیر میتوانید برای کم کردن چسبندگی آن به میزان خیلی کم آرد اضافه کنید. به ورز دادن ادامه دهید تا جایی که خمیر شما صاف و یکدست شود و دیگر چسبندگی نداشته باشد.
- حالا خمیر را داخل ظرف گودی قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید. خمیر این پیراشکی برخلاف دستور خمیر در طرز تهیه پیراشکی گوشت به استراحت نیاز دارد و باید آن را برای یک ساعت در جای گرمی مثل داخل کابینت با درون فر خاموش استراحت داد تا حجم آن دو برابر شود.
- پس از گذشت یک ساعت خمیر را کمی ورز دهید تا هوای داخل آن خارج شود. حالا خمیر را روی یک سطح صاف به کمک وردنه باز کنید و روی خمیر قالبهایی به اندازه دهنه لیوان بزنید. قطر خمیر پیراشکی باید حدود نیم سانتیمتر باشد.
- روی خمیرهای قالبزده شده را با یک دستمال نمدار بپوشانید و اجازه دهید نیم ساعت دیگر استراحت کنند.
- داخل یک ظرف گود روغن بریزید تا داغ شود. سپس پیراشکیها را داخل روغن سرخ کنید. اگر روغن داغ نباشد ممکن است پیراشکیها به خوبی پف نکنند.
- حواستان باشد در حین سرخ شدن چندین بار پیراشکی را زیرورو کنید. پیراشکی باید در روغن غوطهور باشد.
- آخرین مرحله در طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی بسیار خوشمزه پر کردن آن با کرم است. وقتی پیراشکیهای سرخ شده خنک شدند یک سمت آنها را به کمک یک کارد تیز مقداری باز کنید و داخل آن را با کرم پیراشکی پرکنید.
طرز تهیه کرم پیراشکی
- برای تهیه کرم در طرز تهیه پیراشکی ابتدا زردههای تخممرغ را کمی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. سپس شیر و شکر را به تخممرغها اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
- مواد را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت برای پخت این کرم باید متوسط باشد.
- حالا نشاسته ذرت را به همراه وانیل و نمک اضافه کنید و بدون مکث هم بزنید تا کرم پیراشکی شکل بگیرد و به غلظت کافی برسد. از کرم خنک شده در طرز تهیه پیراشکی استفاده کنید.
آیا تا به حال تجربه پخت انواع پیراشکی در خانه را داشتهاید؟ اگر پاسختان مثبت است خوشحال میشویم دستور شما را برای تهیه این شیرینی یا غذای محبوب بدانیم. چنانچه به درست کردن انواع پیراشکی در خانه علاقه دارید پیشنهاد میکنیم مطلب مربوط به طرز تهیه دونات خانگی را هم بخوانید.
