طرز تهیه کباب نگینی در خانه، ترکیبی دل‌پذیر از کوبیده و جوجه زعفرانی

طرز تهیه کباب نگینی در خانه، ترکیبی دل‌پذیر از کوبیده و جوجه زعفرانی

همان‌طور که میدانید کوبیده یکی از قدیمی‌ترین کباب‌های ایرانی است که به جرئت می‌توان گفت همه ما ایرانی‌ها برای یک‌بار هم که شده طعم آن را چشیده‌ایم، در مقابل جوجه کباب هم طرفداران کمی ندارد. به همین خاطر کباب وزیری که ترکیبی از یک سیخ کوبیده و یک سیخ جوجه است به عاشقان این دو کباب پیشنهاد می‌شود. حالا اگر هردو این کباب‌ها را بر روی یک سیخ بیاوریم، نتیجه چیزی نیست جز کباب نگینی خوشمزه و پرطرفدار! در این مقاله طرز تهیه کباب نگینی را می‌خوانید.

کوبیده و جوجه سال‌هاست که پای ثابت تمامی مجالس ما ایرانی‌ها هستند. کباب کوبیده دستور پخت ساده‌ای دارد، ترکیبی از گوشت چرخ‌کرده مخلوط، پیاز رنده شده و ادویه است که روی آتش کباب می‌شود و طعم آن بسیار دل‌چسب و بی‌نظیر است. جوجه هم که همان فیله مزه دار شده مرغ است که در طعم دلخواه آماده و روی زغال کباب می‌شود. بیایید این بار ترکیب کوبیده و جوجه زعفرانی را بر روی یک سیخ امتحان کنیم! نظرتان درباره چلو کباب نگینی چیست؟

با ما همراه باشید تا شما را با روش پخت و نکات مهم در تهیه این کباب پرطرفدار ایرانی آشنا کنیم.

طرز تهیه کباب نگینی - دیجی فود

مواد لازم برای طرز تهیه کباب نگینی

  • گوشت چرخ‌کرده یک کیلوگرم
  • فیله مرغ ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۵ عدد
  • زعفران دم کرده نصف استکان
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • سماق به مقدار لازم

طرز تهیه کباب نگینی خانگی مرحله به مرحله

  1. در طرز تهیه کباب نگینی نیاز داریم به کوبیده و تکه‌های فیله مزه دار شده از مرغ، برای این کار ابتدا فیله مرغ شسته شده را به اندازه پهنای سیخ کوبیده خرد کنید. بهتر است تکه‌های مرغ به صورت مکعب‌های ۲ سانتی‌متری باشد تا خوب روی کباب کوبیده فیکس شود.
  2. قبل از شروع پخت کباب نگینی باید از شب قبل فیله‌های مرغ را با مخلوط پیاز و ادویه مزه دار کنید. در این مرحله زعفران غلیظ، پیاز خرد شده، نمک و فلفل را به مرغ اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید. در آخر آب لیموترش را اضافه کنید. حالا جوجه‌ها را درون یک ظرف در بسته داخل یخچال به مدت چند ساعت استراحت دهید.
  3. مرحله بعد در طرز تهیه کباب نگینی آماده کردن مایه کوبیده است. پیش از این در طرز تهیه کوبیده به شما گفتیم که انتخاب گوشت مناسب چقدر برای پخت کوبیده اهمیت دارد. این نکته درباره کباب نگینی هم صادق است. گوشت چرخ‌کرده مخلوط که ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوشت سردست و قلوه‌گاه گوساله باشد بهترین گزینه برای پخت کباب نگینی است.
  4. برای آماده کردن مایه کوبیده در کباب نگینی پیازها را رنده کنید. آب آن را به خوبی جدا کنید و دور بریزید. این مرحله را به دقت انجام دهید چراکه کیفیت بافت و انسجام کباب کوبیده شما تا حد زیادی وابسته به این مرحله است. گوشت‌ها را حدود ۳ بار چرخ کنید تا برای ورز دادن آماده شوند. سپس ادویه‌های دلخواه، زعفران و پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید و به خوبی با دست ورز دهید. هرچه بیشتر و بهتر ورز دهید کباب باکیفیت‌تری خواهید داشت. بعد از ورز دادن باید گوشت را برای دو ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا کاملاً خنک شود.
  5. و اما آخرین بخش در طرز تهیه کباب نگینی مربوط به سیخ زدن کباب است. اگر پیش از این تجربه پخت کوبیده را داشته باشید سیخ زدن کباب نگینی هم کار سختی نخواهد بود. اما کسانی که قرار است برای اولین بار نگینی بپزند از این بخش می‌ترسند؛ اما با کمی دقت دیگر جای ترسیدن نیست. حتماً میدانید که اگر مایه گوشتی کباب نگینی خوب به سیخ زده نشود از آن جدا شده و روی آتش می‌ریزد و پس برای سیخ شدن آن دستتان را کمی خیس کنید و مقداری از گوشت بردارید. آن را با دقت بر روی سیخ فرم دهید. سروته کباب را چک کنید و با فشار دست به سیخ بچسبانید. در نهایت با انگشت شیارهایی بر روی آن ایجاد کنید.
  6. در هر قسمت از شیار کوبیده یک تکه فیله مرغ قرار دهید و آن را روی سیخ محکم کنید.(فقط در یک سمت کوبیده فیله مرغ قرار دهید نه در هردو سمت.)
  7. در مرحله آخر از طرز تهیه کباب نگینی باید آن را روی آتش بپزید. بهترین حالت برای پخت کباب آتش دادن آن روی آتش زغال است؛ پس اگر فضای باز مناسبی دارید، زغال را آماده کنید. کباب نگینی مانند هر کباب دیگری بر روی زغال طعم متفاوت‌تر و دل‌پذیرتری به نسبت کباب کردن گوشت بر روی اجاق گاز دارد. اما اگر فضایی برای آتش کردن ندارید، می‌توانید کباب را در کباب‌پز برقی، کباب پز گازی، بر روی باربیکیو و یا در فر هم بپزید.
  8. برای درست کردن آتش، زغال را روشن کنید و باد بزنید تا زمانی که شعله‌ زغال به رنگ آبی متمایل شود. زغال‌ها که به این حالت رسید نوبت چیدن سیخ‌ها روی آتش است. برای پختن دو طرف کباب نگینی سرجمع ۶-۷ دقیقه زمان لازم است. حواستان باشد که هنگام کباب کردن سیخ‌ها را مدام بچرخانید تا همه طرف آن هم‌زمان به خوبی پخته شود.

طرز تهیه کباب نگینی - دیجی فود

نکاتی برای سرو کباب نگینی

حقیقتاً گزینه‌های مختلفی برای سرو کباب وجود دارد اما اگر قرار است کباب را برای وعده ناهار سرو کنید بهتر است با پخت برنج ایرانی آن را به یک پرس چلو کباب نگینی تبدیل کنید. چلو کره یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرو در کنار بشقاب کباب است.

البته این غذا با نان داغ تازه به همراه سبزی‌خوردن و دوغ محلی هم سرو می‌شود. برای سرو کباب نگینی با برنج پیشنهاد می‌کنیم به تعداد نفرات چلو کره قالبی با ته‌دیگ زعفرانی آماده کنید. حالا کافی است برای هر نفر یک قالب برنج در بشقاب بگذارید و در کنارش یک سیخ کوبیده و یک سیخ گوجه کبابی قرار دهید. لیموترش یا نارنج، مقداری ترشی کلم، کمی ریحان تازه و ترکیب شگفت انگیز پیاز و جعفری را هم فراموش نکنید.

طرز تهیه کباب نگینی در خانه سخت نیست، کافیست چند باری امتحان کنید و نکاتی را که در بالا به شما آموزش دادیم به دقت رعایت کنید تا یک کباب باکیفیت عالی داشته باشید. خوشحال می‌شویم تجربیات خود را در طرز تهیه کباب نگینی با ما به اشتراک بگذارید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات