طرز تهیه پیتزا پیده یک دستور خوشمزه ترکی برای پخت پیتزا

طرز تهیه پیتزا پیده یک دستور خوشمزه ترکی برای پخت پیتزا

پیتزا پیده یا پیتزا ترکی یک پیتزای قایقی شکل و پرشده از گوشت، مرغ یا سوسیس است که در کشور همسایه بسیار طرفدار دارد. شاید نام این پیتزا خیلی در منو فست فودها به چشمتان نخورده باشد اما خوشبختانه درست کردن آن در خانه اصلاً کار دشواری نیست. خمیر پیده نازک است، میزان پنیر پیتزا در آن کم شده و استفاده از ادویه‌های دودی در آن باعث شده تا پیتزا پیده ترکی طعم بسیار دلپذیری داشته باشد. طرز تهیه پیتزا پیده را در ادامه به شما خواهیم گفت با ما همراه باشید.

طرز تهیه پیتزا پیده - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه پیتزا پیده گوشت

  • گوشت گوساله ۳۵۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • قارچ ۲۵۰ گرم
  • پنیر پیتزا به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه، پودر سیر، کاری به مقدار لازم
  • مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا پیده
  • آرد ۳ پیمانه
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • خمیرمایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ قاشق غذاخوری
  • شیر ۱ پیمانه
  • روغن مایع ولرم ۶ قاشق غذاخوری

در طرز تهیه پیتزا پیده با گوشت از گوشت رست شده استفاده می‌شود در ادامه ابتدا طرز تهیه خمیر و بعد طرز تهیه گوشت رست شده را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه پیتزا پیده - دیجی فود

طرز تهیه خمیر پیده

  1. اولین مرحله در طرز تهیه پیتزا پیده، آماده‌سازی خمیر پیده است. برای درست کردن خمیر ابتدا شیر را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی برسد که اگر انگشت کوچکتان را داخل شیر بزنید گرمای آن را حس کنید اما دستتان نسوزد. حالا ۱ قاشق از شکر دستور را درون شیر حل کنید و سپس خمیرمایه را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید. آن را در محیطی گرم و تاریک مانند کابینت و یا داخل فر خاموش قرار دهید تا خمیرمایه عمل بیاید.
  2. بعد از ده دقیقه که خمیرمایه شما پف کرد و اصطلاحاً عمل آمد آن را به همراه روغن، تخم‌مرغ، باقی شکر و نمک داخل کاسه‌ای بزرگ‌تر ریخته و حسابی مخلوط کنید.
  3. حالا آرد را در سه مرحله به موادتان اضافه کنید. بهتر است آرد را در حال الک کردن به مواد اضافه کنید. با این کار خمیر باکیفیت‌تری برای پخت پیتزا پیده دارید.
  4. زمانی که دیگر احساس کردید هم زدن خمیر با قاشق امکان ندارد با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید. هر چند دقیقه‌یک‌بار صفحه کار را کمی آرد پاشی کنید و به ورز دادن خمیر ادامه دهید. حدود ۸ دقیقه برای ورز دادن کافی است و پس از آن خمیر به آن لطافت موردنظرمان می‌رسد.
  5. خمیر را داخل کاسه‌ای که کمی چرب شده قرار دهید و روی آن را ابتدا با سلفون و بعد با یک پارچه تمیز بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جایی گرم استراحت دهید.

طرز تهیه پیتزا پیده - دیجی فود

طرز تهیه گوشت رست شده برای پخت پیده

  1. در طرز تهیه پیتزا پیده ترکی از گوشت دودی رست شده استفاده می‌کنند اما شما می‌توانید گوشت رست شده را با اضافه کردن مقداری اسانس دود به یک گوشت دودی رست شده تبدیل کنید. برای تهیه گوشت رست شده باید ابتدا گوشت گوساله را به خوبی شسته و به قطعات کوچک‌تری تقسیم کنید.
  2. حالا گوشت را بدون هیچ افزودنی در مقداری روغن تفت دهید. وقتی گوشت‌ها به خوبی سرخ شدند و تغییر رنگ دادند نوبت به پخت اصلی آن می‌رسد. پس درب قابلمه را ببندید تا گوشت آب بیندازد.
  3. بعد از حدود نیم ساعت یک عدد پیاز را پوست گرفته و خلالی خرد کنید. پیاز خلالی شده را به گوشت در حال پخت اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها نرم و شفاف شوند.
  4. در این مرحله از طرز تهیه پیتزا پیده باید ادویه‌ها به گوشت اضافه کنید. به ترتیب پودر پیاز، فلفل سیاه، کاری و پودر سیر را به قابلمه اضافه کنید می‌توانید اسانس دود را هم در همین مرحله به گوشت اضافه کرده و هم بزنید. اسانس دود را می‌توان از عطاری‌ها تهیه کرد.
  5. وقتی عطر ادویه بلند شد مقداری آب جوش داخل گوشت ریخته و اجازه دهید گوشت به مدت یک ساعت با درب بسته به خوبی بپزد. پس از یک ساعت گوشت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود بعد آن را به خوبی ریش ریش کنید
  6. حالا باید به سراغ خمیر پیده بروید. با دست پف خمیر رو بگیرید و آن را به روی صفحه کار انتقال دهید. میز را آرد پاشی کرده و خمیر را مجدد ورز دهید. این کار باعث می‌شود هوای جمع شده داخل خمیر آزاد شود.
  7. از این حجم خمیر دو پیتزا پیده بزرگ و یا سه پیتزا پیده متوسط به دست می‌آید. به دلخواه خمیر را تقسیم کرده و هر قسمت را به یک چانه گرد تبدیل کنید. به کمک وردنه هر بخش از خمیر را به شکل بیضی با ضخامت نیم سانت باز کنید.
  8. کف سینی فر را چرب کنید، البته بهتر است به جای این کار از کاغذ روغنی استفاده کنید. کاغذ روغنی را کف سینی پهن کرده و روی آن را به کمک قلمو کمی چرب کنید.
  9. در مرحله بعد از طرز تهیه پیتزا پیده باید خمیر را به سینی منتقل کنید. مراقب باشید شکل خمیر به هم نریزد. از مواد میانی روی خمیر بریزید. حواستان باشد گوشت رست شده باید کمی از کناره‌های خمیر اصله داشته باشد.
  10. روی مواد را با مقدار کمی پنیر پیتزا بپوشانید. قرار نیست از پنیر زیادی استفاده کنیم. پیتزا پیده خیلی چرب و پنیری نیست. حالا کناره‌های خمیر را برگردانید و گوشه‌ها را به هم بچسبانید تا پیده کاملاً شکل قایق مانندی به خود بگیرد.
  11. بهتر است قسمت‌های برگردانده شده خمیر را رومال کنید. برای این کار یک عدد زرده تخم‌مرغ رو با چنگال بزنید تا از حالت لختگی خارج شود سپس برای از بین بردن بوی تخم‌مرغ دو قاشق شیر به آن اضافه و مخلوط کنید.
  12. مواد رومال را به کمک قلمو روی لبه‌های خمیر بزنید .
  13. در مرحله آخر از طرز تهیه پیتزا پیده باید آن را به فر منتقل کنید. حواستان باشد فر را باید از حدود ۲۰ دقیقه‌ی قبل گرم کرد. دمای ۱۸۰ درجه برای پخت پیده کافیست. این پیتزا باید به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بپزد. چند دقیقه آخر گریل رو روشن کنید تا روی پیتزا هم طلایی شود. نوش جان.
  14. شما می‌توانید به جای گوشت رست شده از ترکیب پیاز و سویس سرخ شده، مرغ، قارچ و سس گوجه و یا گوشت چرخ‌کرده هم برای تهیه پیده استفاده کنید.

اگر از این دستور در طرز تهیه پیتزا پیده استفاده کردید حتماً نتیجه را با ما هم به اشتراک بگذارید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات