سیب زمینی تنوری یک میان وعده جذاب یا یک پیشغذای حرفهای!

سیب زمینی سرخکرده همیشه یکی از جذابترین آیتمها در میان سفارشات غذا به عنوان پیشغذا است. اما اگر قرار باشد آن را به تنهایی سفارش دهیم یا به عنوان میان وعده آماده کنیم بهتر است به جای سیب زمینی سرخکرده به سراغ سیب زمینی تنوری برویم. حالا اینکه این دو غذا چه تفاوتهایی باهم دارند موضوع بحث ما در این مقاله از دیجی فود است. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا شما را با چند دستور متفاوت در تهیه این میان وعده جذاب آشنا کنیم.
سیب زمینی تنوری چطور آماده میشود؟
سیب زمینی تنوری برخلاف سیب زمینی سرخکرده که در حجم زیادی روغن پخته میشود، طعم دار شده و آن را در فر میپزند. این مدل سیب زمینی به دلیل حذف پروسه سرخ کردن خوشطعمتر است و البته کالری کمتری هم دارد. ترکیبهای متنوعی از این غذا در منو فست فودها به چشم میخورد که در میان همه آنها ترکیب ویژه سیب زمینی با ژامبون، قارچ و پنیر از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
برای آماده کردن سیب زمینی تنوری ابتدا پوست سیبزمینیها را به خوبی میشویند. بهترین کار در این مرحله این است که روی پوست سیب زمینی به کمک برس نرم با آب ولرم شسته شود. بعد سیبزمینیها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و با کمی روغنزیتون و ادویههای دلخواه طعم دار میکنند. در نهایت آن را درون فر میپزند. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه این پیش غذا را با جزئیات بیشتری به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
- سیب زمینی ۵ عدد متوسط
- روغنزیتون ۲ قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- پودر سیر به میزان لازم
- پودر پاپریکا به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
تعداد سیب زمینی در این دستور به تعداد نفرات و البته ذائقه و میزان علاقه شما به این غذا بستگی دارد؛ اما به نظر ما این تعداد سیب زمینی برای ۳ تا ۴ نفر کافیست.
طرز تهیه سیب زمینی تنوری در فر
- برای پخت سیب زمینی با این روش ابتدا پوست سیبزمینیها را به خوبی با کمک یک برس نرم و آب ولرم بشویید. البته میتوانید پوست سیب زمینی را بگیرید اما سیب زمینی تنوری با پوست هم شکل و شمایلش را حین پخت بهتر حفظ میکند هم خوشمزهتر میشود.
- حالا سیبزمینیهای شسته شده را به صورت خلالی درشت خرد کنید. سیب زمینی نباید خیلی نازک خلالی شود چراکه حین پخت در فر پوره و له میشود.
- سیبزمینیهای تنوری را داخل یک کاسه گود ریخته و ادویهها را به همراه روغنزیتون به آنها اضافه کنید. میتوانید از مقداری آویشن، پودر گوجه یا پودر کچاپ هم برای طعمدار کردن سیب زمینی تنوری خود استفاده کنید. بهتر است ابتدا تمام ادویهها را باهم ترکیب کنید و بعد روی سیبزمینیها بپاشید.
سیبزمینیها را به خوبی هم بزنید تا همگی به مخلوط ادویه و روغنزیتون آغشته شوند. - حالا سیبزمینیها را داخل سینی فر بچینید. توصیه میکنیم کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و روی آن کمی روغن بمالید. این کار را با برس شیرینیپزی انجام دهید تا از زدن روغن اضافی خودداری شود.
- سیبزمینیها باید داخل فری که از قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم شده به مدت نیم ساعت بپزند. اگر میخواهید پخت سیب زمینی تنوری با آون توستر را امتحان کنید درجه آن را روی ۱۷۰ یا ۱۸۰ درجه تنظیم کنید.
- اگر میخواهید سیب زمینی تنوری با پنیر داشته باشید بعد از پخت سینی فر را خارج کنید، روی سیبزمینیها پنیر بریزید و آن را مجدد داخل فر قرار دهید. میتوانید پس از آب شدن پنیرها به مدت ۳ تا ۴ دقیقه گریل را روشن کنید تا روی پنیر طلایی شود. نوش جان.
برای پخت سیب زمینی تنوری بدون فر چه کنیم؟
اگر فر ندارید و میخواهید سیب زمینی تنوری را روی گاز آماده کنید تمام مراحل را مطابق دستور بالا برای طعم دار کردن سیبزمینیها پیش بروید. حالا به جای پخت سیب زمینی در فر آنها را درون یک فویل بچینید. فویل را ببندید و روی شعلهپخشکن و روی حرارت ملایم گاز بپزید. همچنین میتوانید برای پخت روی گاز از ساخت فر دستساز هم کمک بگیرید. برای این کار یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید. یک پایه فلزی کف قابلمه قرار دهید و سیبزمینیهایی که درون فویل چیدهاید روی پایه فلزی قرار دهید. درب قابلمه را ببندید تا سیب زمینی تنوری شما روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
سیب زمینی تنوری با ژامبون و قارچ
برای آماده کردن این ترکیب فوقالعاده سیبزمینیها را پس از پخت از فر خارج کنید. درون یک ظرف گود بریزید، ژامبون و قارچ خردشده را روی سیب زمین بریزید، روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید و مجدد به مدت ده دقیقه داخل فر بپزید. در انتها گریل را ۳ تا ۴ دقیقه روشن کنید تا روی پنیر طلایی شود.
سیب زمینی تنوری با سس قارچ
یکی دیگر از ترکیبات خفن برای تهیه این غذا در خانه ترکیب آن با سس قارچ است. برای این کار حین پخت سیب زمینی تنوری داخل فر شما هم برای آماده کردن سس قارچ دست بکار شوید.
مواد لازم
قارچ خردشده ۲۰۰ گرم
کره آبشده ۲۵ گرم
خامه نصف پیمانه
شیر یک پیمانه
جعفری ساطوری شده به مقدار کم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
دستور تهیه
در تهیه سس قارچ برای سیب زمینی تنوری ابتدا قارچهای شسته شده را خرد کنید و داخل تابه حرارت دهید تا آب قارچها تبخیر شود. حالا کره را به قارچها اضافه کنید و کمی تفت دهید. ترکیب یکدست خامه و شیر را به قارچ اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا خامه به حالت مایع دربیاید. اجازه دهید سس قارچ شما جوش بیاید اما به محض جوش آمدن شعله را کم کنید تا به مدت پنج دقیقه به آرامی از کنارههای ظرف بجوشد.
در آخر نمک و فلفل و جعفری را به آن اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید. در صورت تمایل میتوانید از مقداری پنیر پیتزا یا پنیر پارمزان هم در ترکیب این سس استفاده کنید. حالا این سس را روی سیب زمینی تنوری ریخته و نوش جان کنید.
میتوانید دستور تهیه دو مدل دیگر از سس قارچ را اینجا بخوانید!
سیب زمینی تنوری شکم پر
- سیب زمینی تنوری شکم پر یکی دیگر از دستورهای پرطرفدار برای تهیه این غذاست. در این دستور ابتدا سیب زمینی را به خوبی بشویید و به مدت ۵۰ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، بپزید. سیبزمینیها را همانطور درسته و بدون برش زدن داخل فر قرار دهید؛ اما حتماً روی آنها را به کمک چنگال سوراخ کنید.
- وقتی سیب زمینی پخت از فر خارج کنید و وسط آن را به صورت طولی برش بزنید. البته برش نباید به شکلی باشد که سیب زمینی به دو نیم تقسیم شود. فقط قرار است شکم سیب زمینی باز شود.
- حالا مقداری از گوشت سیب زمینی را خارج کنید، روی پوست و درون شکم آن را کره بمالید و مجدد برای ده دقیقه داخل فر بپزید. در این فاصله مواد میانی را به دلخواه خود آماده کنید.
- میتوانید برای پر کردن شکم سیب زمینی تنوری از ژامبون، قارچ، گوشت چرخکرده، سوسیس و هر ترکیب دیگری استفاده کنید؛ اما به این نکته توجه داشته باشید که تمام موادی که برای پر کردن شکم سیب زمینی استفاده میکنید درصورتیکه نیاز به پخت دارند باید از قبل روی گاز پخته شوند.
- پس از ده دقیقه سیبزمینیها را از فر خارج کنید، مواد میانی را داخل شکم سیب زمینی بریزید و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. حالا سیب زمینی تنوری را تا آب شدن پنیر و طلایی شدن روی آن داخل فر با حرارت از بالا قرار دهید. نوش جان
اگر دستور دیگری در پخت سیب زمینی تنوری به ذهنتان میرسد در کامنتها برای ما بنویسید.