طرز تهیه الویه خوشمزه با چند راز

طرز تهیه الویه خوشمزه با چند راز

هم سالاد، هم وعده اصلی غذا، هم میان‌وعده! تو چنین خوب چرایی؟ برای طرز تهیه الویه نکاتی را آماده کردیم تا معجزه به پا کنید. الویه برای تمامی مهمانی‌ها، سفرها، پیک‌نیک، عصرانه و میان‎وعده فرزندان و حتی وعده‌های اصلی غذایی مناسب است. طرز تهیه این غذا تنوع زیادی دارد که به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم در طرز تهیه الویه برای ۶ نفر

  • سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
  • سینه مرغ: ۱ تکه
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • نخود فرنگی: نصف پیمانه
  • هویج پخته شده: ۱ عدد متوسط
  • خیارشور خرد شده: ۱ پیمانه
  • سس مایونز: به میزان لازم
  • ادویه (پودر آویشن، فلفل قرمز، پودر سیر): به میزان لازم

طرز تهیه الویه - دیجی فود

دستور سریع طرز تهیه الویه

  1. سیب زمینی، تخم مرغ و هویج را بپزید و رنده درشت کنید.
  2. خیارشور را به دلخواه رنده یا خرد کنید.
  3. سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید.
  4. تمامی مواد را با هم مخلوط کنید و برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید و خنک سرو کنید.

راهنمای گام به گام طرز تهیه الویه

سیب زمینی‌ها را بپزید. پوست آن را کنده و رنده درشت کنید.

تخم‌مرغ‌های آب‌پز شده را پوست بکنید. آن‌ها را هم رنده کنید. درشت و ریز بودن رنده آن تفاوتی ندارد.

سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید.

خیارشورها را خرد کنید.

هویج پخته شده را هم رنده یا خرد کنید.

تمامی مواد را به همراه سس مایونز، ادویه و نخود فرنگی مخلوط کنید.

راستی آب مرغ یادتان نرود! به میزان نصف فنجان آب مرغ هم درون الویه بریزید.

این غذا را درون یخچال قرار دهید و بعد از خنک شدن نوش جان کنید.

حالا اجازه دهید طرز تهیه الویه با مواد دیگری را هم یاد بگیریم:

طرز تهیه الویه - دیجی فود

دستور پخت الویه کالباس

اگر از طرفداران سالاد الویه با کالباس باشید، به جای گوشت مرغ می‌توانید از کالباس استفاده کنید. بهتر است کالباس بسته‌بندی شده خریداری کنید یا برای سلامت بیشتر، چند دقیقه‌ای ورقه‌های کالباس را بخارپز کنید.

سپس کالباس را به قطعات کوچک برش بزنید و داخل الویه بریزید.

طرز تهیه الویه با سوسیس هم به همین شکل است. سوسیس‌ها برای چند دقیقه بخارپز کنید و به اندازه‌های دلخواه برش بزنید.

روش آماده کردن سالاد الویه رژیمی

سس مایونز، بسیار چرب است و برای افرادی که از رژیم‌های غذایی پیروی می‌کنند مناسب نیست. برای این که این غذا را به صورت رژیمی آماده کنید، میزان سس مایونز را بسیار کمتر بریزید. باقی مواد را با مقداری ماست هم بزنید.

همانطور که ملاحظه کردید، این سالاد را با سوسیس، کالباس و حتی ساده و بدون گوشت هم می‌توانید درست کنید. اما طرز تهیه الویه ایرانی به همراه گوشت مرغ است.

روش تهیه سالاد الویه بدون مرغ

شما حتی می‌توانید برای طرز تهیه الویه از هیچ نوع گوشتی استفاده نکنید.

طرز تهیه الویه - دیجی فود

نکات مهم و ترفندهای درست کردن سالاد الویه

  • نکته طلایی در درست کردن سالاد الویه: پیازچه خرد شده در الویه، حرفی برای گفتن نمی‌گذارد!
  • برای طرز تهیه الویه برای دو نفر به ازای هر نفر یک سیب‌زمینی کوچک و یک تخم مرغ بپزید. باقی مواد را هم متناسب با همین میزان آماده کنید. بنابراین برای طرز تهیه سالاد الویه برای ۱۰ نفر باید ۱۰ عدد سیب زمینی کوچک را بپزید، اما تعداد ۵ تخم مرغ برای این میزان کافی است. سپس باقی ترکیبات را متناسب با حجم الویه انتخاب کنید.
  • مهم‌ترین ترفند خوشمزه کردن الویه، آب مرغ است! سینه مرغ را با کمی دارچین، مقدار خیلی کمی زعفران، پودر سیر، پیاز خام کوچک بپزید. مرغ باید تا حدی پخته شود که از آب آن حدود یک فنجان آب مرغ باقی بماند. یادتان باشد بر روی مرغ نمک نزنید، سس و خیارشور نمک الویه را تامین می‌کنند.
  • الویه را قبل از مصرف حدود ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید. هم خنک می‌شود، هم مزه‌های آن درون پوره سیب زمینی نفوذ می‌کند.
  • طرز تهیه الویه به ما می‌گوید که از فلفل دلمه‌ای هم استفاده کنید. فلفل دلمه‌ای خرد شده طعم آن را بهتر می‌کند. نصف یک فلفل دلمه‌ای متوسط را برش بزنید و خرد کنید. آن را درون الویه بریزید یا روی آن برای تزیین نگه دارید.
  • خیارشور تهیه شده با سرکه، تردتر و خوشمزه‌تر از خیارشور با آب نمک برای طرز تهیه الویه است.
  • اگر طعم ترش برای سالاد الویه می‌پسندید، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری به آن آب لیمو ترش اضافه کنید.
  • در صورتی که برای سرو عجله داشته باشید، الویه را می‌توانید برای مدت ۱۵ دقیقه درون فریزر قرار دهید تا دمای آن کم و خنک شود.
  • در طرز تهیه الویه مجلسی باید مواد داخل این غذا را پر و پیمان‌تر در نظر بگیرید. مرغ بیشتری بپزید و از سیب‌زمینی کمتری استفاده کنید. بعد از آماده سازی آن را به صورت لایه لایه با نان تست بچینید و بر روی لایه آخر سس بیشتری بزنید و تزیین کنید. کیک الویه مرغ شما آماده است! راستی مقداری گردو خرد شده هم بر روی لایه آخری الویه هم بریزید.

طرز تهیه الویه - دیجی فود

نحوه سرو سالاد الویه

برای سرو الویه به ۲ صورت می‌توانید عمل کنید. آن را به صورت سالاد یا ساندویچ آماده کنید.

خمیر داخل نان باگت را خالی کنید، داخل آن را با الویه پر کنید، برای چند ساعت داخل یخچال قرار دهید و به صورت حلقه حلقه برش بزنید. روی هر قسمت را با جعفری و گوجه گیلاسی و اسلایس زیتون تزیین کنید.

می‌توانید سالاد الویه را درون ظرف زیبایی بریزید و اطراف و روی آن را با انواع سبزیجات دلخواه مانند شوید، هویج، خیارشور، تکه‌های لبو، جعفری و حتی گل طبیعی تزیین کنید.

طرز تهیه الویه همیشه یک مشکل دارد! آن هم این است که بعد از آماده سازی این غذا، ظرف‌های زیادی کثیف می‌شوند و شما با انبوهی از ظرف نشسته شده روبرو می‌شود. اما ارزشش را دارد!

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه الویه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات