طرز تهیه بورک گوشت در خانه، ناهار یا شام را به سبک ترک‌ها آماده کنید!

طرز تهیه بورک گوشت در خانه، ناهار یا شام را به سبک ترک‌ها آماده کنید!

درست کردن غذاهای بین‌الملل از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌هاست. خلق طعم‌های جدید و لذت آماده کردن غذاهایی که تا به حال نپخته‌ایم نوعی سرگرمی است که می‌توانید در روزهای تعطیل و اوقات فراغتتان به آن بپردازید. طرز تهیه بورک گوشت یکی از محبوب‌ترین دستورهای پخت در میان غذاهای بین‌المللی است که اصالتاً به کشور دوست و همسایه یعنی کشور ترکیه‌ برمی‌گردد. مراحل تهیه این غذا در عین سادگی بسیار جذاب است خصوصاً که قرار است در این دستور برای اولین بار با خمیر فیلو کار کنید.

اگر بخواهیم یک تعریف کلی از بورک بدهیم باید این‌طور گفت که بورک در واقع یک لفمه غذایی است که از پیچیدن مواد متنوعی در یک لایه خمیر بسیار نازک فیلو یا همان خمیر یوفکا تهیه می‌شود. بورک‌ها انواع بسیار متنوعی دارند. بورک گوشت و قارچ، بورک اسفناج و پنیر، بورک سیر و استیک و … از انواع بورک‌هایی است که می‌توانید به آسانی در خانه تهیه کنید؛ با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه بورک گوشت معروف ترکیه‌ای را به شما آموزش دهیم.

بورک گوشت - دیجی فود

طرز تهیه بورک گوشت

بورک گوشت در ترکیه به دو روش تهیه می‌شود. بورک با گوشت رست شده و بورک با گوشت چرخ‌کرده! از آنجایی که ما قصد دارم ساده‌ترین و سریع‌ترین شیوه در طرز تهیه بورک گوشت را به شما آموزش دهیم در این مطلب دستور پخت بورک با گوشت چرخ‌کرده را برایتان نوشته‌ایم که هم ساده‌تر است و هم سریع‌تر آماده می‌شود.

مواد لازم

  • گوشت چرخ‌کرده ۱۵۰ گرم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • قارچ بزرگ ۶ عدد
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه خرد شده به مقدار لازم
  • خمیر یوفکا به میزان لازم
  • پنیر پیتزا، گودا یا موزارلا (اختیاری) به میزان لازم
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • ماست شیرین ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، پودر آویشن، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده غلیظ یک قاشق چای‌خوری
  • کنجد برای تزئین

بورک گوشت - دیجی فود

طرز تهیه بورک گوشت مرحله به مرحله

  1. در طرز تهیه بورک گوشت و قارچ اولین مرحله آماده کردن مواد میانی بورک است. پیاز را نگینی خرد کنید و به همراه مقداری روغن درون تابه تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. وقتی پیازها طلایی شدند گوشت را اضافه کنید و به همراه زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا گوشت بپزد. می‌توانید مقدار کمی آب جوش هم به مواد اضافه کنید تا پخت گوشت بهتر انجام شده و گوشتتان سفت نشود.
  2. در این فرصت قارچ و فلفل دلمه را خرد کرده و زمانی که گوشت کاملاً پخته شد، به تابه اضافه کنید. وقتی آب قارچ تبخیر شد نمک، فلفل و آویشن را به مواد اضافه کنید و تفت دهید. بوی ادویه‌ها که بلند شد رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. در نهایت نصف استکان آب جوش اضافه کرده و هم بزنید، پس از پنج دقیقه جعفری تازه خرد شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید آب اضافه شده کاملا تبخیر شود.
  3. تا اینجای کار مواد میانی بورک شما آماده شده است. حالا شما می‌توانید در این مرحله از طرز تهیه بورک گوشت و قارچ نیمی از پنیر پیتزا را هم به همراه نمک به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پنیر پیتزا آب شود. در غیر این صورت تمام پنیر را حین رول کردن بورک‌ها روی مواد بریزید.
  4. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود.
  5. سفیده تخم‌مرغ، ماست و کره را باهم مخلوط کرده و کنار دستتان بگذارید.
  6. خمیر یوفکا را کمی زودتر از فریزر خارج کنید تا نرم شوند. حالا خمیرها را یکی‌یکی برای آماده کردن بورک اسفناج و پنیر از بسته خارج کنید. به کمک قلم‌مو روی سطح خمیر را با مقدار کمی از مخلوط سفیده تخم‌مرغ؛ و ماست نمدار کنید تا برای رول کردن نرم شود. مقداری از مایه گوشت و قارچ را به همراه مقداری پنیر پیتزا به صورت خطی کمی پایین‌تر از لبه خمیر یوفکا قرار دهید. دو طرف خمیر را روی مواد برگردانید و بورک را رول کنید.
  7. وقتی تمام مواد را به همین ترتیب آماده کردید بورک گوشت رول شده را داخل سینی فر بچینید. بهتر است کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید. مخلوطی از زرده تخم‌مرغ و زعفران آماده کنید و آن را به وسیله قلم‌مو را روی بورک‌ها رو مال کنید و کمی کنجد روی آن‌ها بپاشید.
  8. حالا سینی چیده شده از بورک اسفناج و پنیر را در طبقه وسط فر قرار دهید تا بورک‌ها به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر بپزند. در آخر گریل را روشن کنید تا روی لقمه‌ها طلایی و خوش‌رنگ شود.
  9. پس از اتمام پخت سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید بورک‌ها خنک شوند، آن‌ها را داخل ظرف موردنظرتان بچینید و به همراه سس محبوبتان سرو کنید.

بورک گوشت - دیجی فود

طرز تهیه بورک گوشت و قارچ بدون فر

روشی که در بالا توضیح دادیم یک روش سالم و کم‌کالری برای پخت بورک گوشت است؛ اما اگر شما فر ندارید، می‌توانید بورک‌ها را به روشی دیگر هم آماده کنید.

برای این کار رول‌های بورک گوشت را به همان شیوه‌ای که در بالا توضیح دادیم، آماده کنید و پس از اتمام کار بدون رو مال کردن زرده تخم‌مرغ بورک‌ها را در مقداری روغن درون تابه‌ای که از قبل روی حرارت داغ شده، سرخ کنید. تقریباً سه دقیقه برای هر سمت بورک کافیست.

توجه کنید که نیاز نیست بورک‌ها در روغن غوطه‌ور شوند همین‌قدر که روغن کف تابه را بپوشاند کافیست.

این کار باید روی حرارت ملایم انجام شود که روغن حین سرخ کردن بورک‌ها نسوزد. اگر روغن سوخت بهتر است برای جلوگیری از ایجاد بوی ناخوشایند روغن را عوض کنید.

اگر شیوه دیگری در طرز تهیه بورک گوشت و قارچ بلدید در کامنت‌ها برایمان بنویسید. راستی خوشحال می‌شویم تجربه خودتان را از امتحان کردن این دستور با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه بورک گوشت
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


3 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات