طرز تهیه لاته در خانه با دو روش (با دستگاه و بدون دستگاه)

طرز تهیه لاته در خانه با دو روش (با دستگاه و بدون دستگاه)

در میان انواع نوشیدنی‌های گرم کافی شاپی، لاته از محبوب‌ترین‌هاست. اما معمولا کسی رغبتی برای تهیه لاته یا لته در خانه ندارد. چرا که عموم مردم تصور می‌کنند طرز تهیه لاته در خانه به دلیل نیاز به دستگاه‌های مخصوص قهوه ساز ممکن نیست. اما برخلاف تصور عموم تهیه لاته در خانه نه تنها به دستگاه خاصی نیاز ندارد بلکه بسیار هم آسان است. چطور؟ در این مقاله از دیجی فود همراه ما باشید تا به شما بگوییم چطور در خانه لاته درست کنید.

طرز تهیه لاته - دیجی فود

لاته و لاته آرت چیست؟

لاته تقریباً معروف‌ترین نوشیدنی گرم بر پایه اسپرسو است که از ترکیب اسپرسو، شیر فوم گرفته‌شده و فوم شیر تهیه می‌شه. کافه لاته سبک‌ترین قهوه‌ای است که با کمترین نسبت اسپرسو تهیه می‌شود و طعمی غلیظ، رایحه‌ای تند، بافتی نرم و بسیار عالی دارد. لاته ریشه ایتالیایی داره و معمولاً برای زیبایی و تزیین روی اون از تکنیکی استفاده می‌شود که به آن لته آرت یا هنر شیر قهوه نگاری میگویند.

به شما قول نمیدهیم بعد از خواندن این دستور بتوانید روی لاته خانگی یک ارت هنرمندانه پیاده کنید اما شک نکنید که اگر با این دستور پیش بروید طعم لته شما مطابق همان لاته هایی خواهد بود که در کافی شاپ سفارش میدهید.

در طرز تهیه لاته به چه ابزار و دستگاه هایی نیاز است؟

با وجود این که داشتن یک دستگاه، کار شما را برای درست کردن کافه لاته راحت‌تر می‌کند اما نگران نباشید حتی اگر دستگاهی برای جوشاندن شیر یا دم کردن اسپرسو نداشته باشید به راحتی و تنها با کمی ابتکار و چند چیز اضافه بر قوری معمولی که برای ساخت قهوه استفاده می‌کنید می‌توانید کافه لاته مخصوص خود را در خانه درست کنید.

شما برای تهیه لاته در خانه به وسیله‌ای برای درست کردن اسپرسو ( موکاپات ) دارید اما در صورت نبودن موکاپات حتی میتوان قهوه را از فرنچ پرس هم گرفت. علاوه بر این‌ها شما می‌توانید از پودر قهوه اسپرسو فوری استفاده کنید. که به راحتی با مقداری آب جوش آماده می‌شود. همچنین در این دستور به وسیله‌ای برای داغ کردن شیر و وسیله‌ای برای تولید کف شیر هم نیاز است. باز هم داشتن یک فرنچ پرس میتواند برای ایجاد کف شیر در دستور طرز تهیه لاته کافی باشد.

طرز تهیه لاته - دیجی فود

طرز تهیه لاته در خانه

همانطور که گفتیم اگر اسپرسوساز ندارید ساده‌ترین و کاربردی‌ترین وسایل تهیه لاته در خانه موکاپات و فرنچ پرس هستند.

در مرحله اول با استفاده از موکاپات اسپرسو را آماده کنید. البته همانطور که گفتیم در صورت نداشتن موکاپات میتوانید از پودر اسپرسو هم استفاده کنید. در استفاده از منوکاپات جریان آب داغ با فشار از ذرات آسیاب شده قهوه عبور کرده و عصاره قهوه رو به مخزن بالایی وارد می‌کنه. اگر وش کار با موکاپات رو بلد نیستین حتما قبل از شروع کار در این باره جستجو کنید.

در محله دوم با استفاده از فرنچ پرس، شیر را فوم گیری کنید. توجه کنید که در طرز تهیه لاته مقدار شیری که احتیاج دارید ۲٫۵ برابر حجم قهوه‌ است. برای اینکار بهتر است از شیر پرچرب استفاده کنید.

فرنچ پرس ها، بیشتر برای تهیه قهوه فرانسه استفاده میشوند و کارکرد اصلی آنها تهیه این نوع از قهوه است؛ اما در طرز تهیه لاته شما میتوانید به کمک حرکت مداوم پیستون فرنچ پرس و ترکیب هوا و شیر، از شیر فوم تهیه کنید. برای اینکار شیر داغ را داخل فرنچ پرس ریخته و به کمک اهرم صافی فرنچ پرس شیر رو هم بزنید تا فوم (کف) ازش جدا بشه. توجه داشته باشید که هنگام حرکت پیستون فرنج پرس نباید آن را از سطح شیر داخل مخزن بالاتر بیاورید.

وقتی فوم گیری شیر و انجام میدیم شیر به دو لایه تفکیک می‌شه: لایه زیری که شیر قوام گرفته هست و بهش می‌گیم شیر فوم گرفته‌شده و لایه بالایی که فوم یا کف شیر است.

در مرحله سوم قهوه را کف فنجان سرو کنید، شیر فوم گرفته‌شده را روی اسپرسو ریخته و اجازه دهید مقدار خیلی کم فوم شیر روی نوشیدنی بریزد. لاته خانگی شما اماده است.

طرز تهیه لاته - دیجی فود

طرز تهیه لاته در خانه با دستگاه اسپرسوساز

دستگاه اسپرسو دو تا کاربرد اصلی داره: یکی عصاره گیری قهوه و تهیه اسپرسو با کیفیت و یکی فوم گیری شیر. قسمتی به نام نازل بخار در دستگاه اسپرسو ساز بخار آب پر فشار تولید میکند. شما میتوانید با  قرار دادن نازل بخار داخل شیر فوم گیری خیلی خوب و با کیفیتی را انجام دهید.

در مرحله اول باید با توجه به نحوه کار دستگاه اسپرسوساز خانگی خود یک الی دو شات (۳۰ الی ۶۰ میلی‌لیتر) اسپرسو رو تهیه کرده و کف فنجون سرو بریزید.

در مرحله دوم، بعد از تهیه اسپرسو، به کمک نازل بخار فوم شیر را بگیرید. برای اینکار شیر سرد رو داخل ظرف مناسب ریخته (ترجیحا پیچر) و نازل بخار رو داخل شیر قرار دهید. شیر نازل بخار رو تا انتها باز کرده و صبر کنید تا شیر کاملا داغ شده و فوم شیر از آن جدا شود.

شیر و فوم شیر را به اسپرسو اضافه کنید. لاته شما آماده است. نوش جان

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه لاته
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات