طرز تهیه ترشی نازخاتون یک ترشی سریع و راحت مازندرانی

ترشی در واقع یک چاشنی تهیه شده از انواع سبزیجات است که در آشپزی خاورمیانه اهمیت بسیار زیادی دارد. هر زمان اراده کنید با اضافه کردن سرکه یا آبنمک به ترهبار میتوانید انواع ترشی را تهیه کرده و برای مدت زمان طولانیتری از آنها نگهداری کنید. باور اکثر مردم بر این این که درست کردن ترشی فقط مختص کسانی است که سالها در این کار و در امر آشپزی سررشته داشتهاند. غافل از اینکه درست کردن ترشی فقط نیازمند کمی حوصله و دقت است. در این مقاله از دیجی فود قصد داریم طرز تهیه ترشی نازخاتون که یکی از سادهترین و خوشمزهترین ترشیهایی مازندرانی است را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
دو عامل در عطر بینظیر ترشی نازخاتون تاثیرگذارند. یکی از این عوامل استفاده از بادمجان کبابی و اضافه کردن طعم دودی به ترشی است و دومین عامل سبزیجات محلی خاصی است که در تهیه ترشی نازخاتون به کار برده میشوند. البته اگر ساکن شهرهای شمالی نباشید باید این ترشی را با سبزیجات معطری چون نعناع، ریحان و تلخون آماده کنید که تا حدود در طعم اصلی ترشی تاثیرگذار است. البته نتیجه در هر صورت رضایت بخش و فوق العاده خواهد بود.
مواد لازم در طرز تهیه ترشی نازخاتون
- بادمجان گوشتی یک کیلوگرم
- گوجه فرنگی پوست کنده شده سه عدد
- سیر دو بوته
- سرکه یا آبغوره دو لیوان
- فلفل سبز تند ۲۵۰ گرم
- سبزی محلی ترشی نازخاتون یا سبزیهای معطر ساطوری شده شامل (ریحان، ترخون، نعنا و پیازچه، جعفری و گشنیز) نیم کیلوگرم
- سیاهدانه دو قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- گلپر یک قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی نازخاتون مرحله به مرحله
- بادمجان و گوجهها را یا به کمک ذغال با منقل و باربیکیو یا با اجاق گاز یا به وسیله فر کبابی کنید و پوست آن را بگیرید. کباب کردن بادمجان روی منقل یا باربیکیو بهترین و راحتترین روش کباب کردن است. برای اینکار بادمجان ها رو روی منقل قرار دهید و هرازگاهی آن را بگردانید تا هر دو سمت آن کبابی شود.
- برای کباب کردن بادمجانها در فر، ابتدا بادمجانها رو بشویید، وقتی آب آنها رفت با چاقو چند برش روی سطح بادمجان ایجاد کنید. کف سینی فر، یک کاغذ روغنی پهن کرده و بادمجانها رو داخل فر بچینید. دمای فر رو روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و سینی فر رو به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. در این مدت، هر از گاهی در فر را باز کرده و با احتیاط، بادمجانها را زیر رو رو کنید.
- فرقی نمیکند کدام روش را انتخاب کنید در هر صورت بعد از کبابی شدن بادمجان ها، آنها را داخل کیسه یا ظرف در دار قرار دهید، تا عرق کند و بعد پوست آنها را بگیرید.
- بعد از گرفتن پوست بادمجانها، آنها را داخل مخلوطکن بریزید یا با گوشتکوب حسابی بکوبید تا کاملا له شوند.
- نوبت ساطوری کردن سبزیجات است. ابتدا سبزیها را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. سیر و فلفل را هم به صورت ریز خرد کنید.
- تمام مواد را داخل یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس به مقدار لازم نمک، فلفل و گلپر و سیاهدانه را اضافه کنید.
- سرکه و آبغوره را تقریبا به همان اندازه که در مواد لازم گفتیم اضافه کنید؛ اما مواظب باشید ترشی نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود.
- ترشی نازخاتون را داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید. ترشی نازخاتون شما آماده مصرف است اما توصیه میشود قبل از استفاده به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال استراحت کند تا طعم مواد به خورد هم بروند.
نکات بیشتر در طرز تهیه نازخاتون
- سبزیهای اصلی که در طرز تهیه ترشی نازخاتون استفاده میشوند ریحان مازندرانی، چوچاق، خالواش و زلنگ است.
- برای تهیه ترشی نازخاتون محلی فقط از آبغوره استفاده میشود اما توصیه میشود برای ماندگاری بهتر این ترشی از ترکیب آبغوره با سرکه استفاده کنید.
- این ترشی برخلاف ترشیهای دیگر، بعد از درست کردن قابل استفاده است بنابراین آن را به اندازه کم و حداکثر برای مصرف یک ماهتان تهیه کنید.
- غلظت این ترشی باید شبیه به ترشی لیته؛ یعنی نه خیلی شل و نه خیلی غلیظ باشد.
- ترشی نازخاتون اصل شمالی گوجه فرنگی ندارد، اما طعم گوجه فرنگی کنار بادمجان کبابی عالی میشود. استفاده از گوجه در این دستور اختیاری است.
- اگر از طعم ترش رب انار خوشتان می آید، میتوانید به اندازه یک قاشق رب انار هم اضافه کنید.
