طرز تهیه حلیم فوری مناسب برای وعده افطار در ماه رمضان (با بلغور گندم)

با شروع ماه رمضان تقاضا برای غذاهایی مانند آش و حلیم زیاد میشود البته حلیم فقط غذای افطاری نیست بلکه در تمام طول سال میتواند به عنوان صبحانهای جذاب و خوشمزه انتخاب شود. مردم معمولاً حلیم بازاری را به حلیم خانگی ترجیح میدهد. اما چرا؟ در تصور عموم طرز تهیه حلیم فوری بیمعنی است و پخت حلیم دستور سخت و سنگینی دارد، مردم تصور میکنند برای پخت حلیم باید یک شبانه روز بالای سرش ایستاده و آن را هم بزنند!
هرچند که دستور اصلی پخت حلیم برای ۴ نفر به ۱۴ تا ۱۵ ساعت زمان برای پخت نیاز دارد اما همیشه راهحلهای دیگری هم هست! شما میتوانید در کمتر از ۴ ساعت یک حلیم خوشمزه و کشدار بپزید به شرط اینکه در ادامهی این مقاله با دیجی فود همراه باشید.
مواد لازم در طرز تهیه حلیم
- بلغور گندم: ۵۰۰ گرم
- گوشت گوسفندی یا بوقلمون: ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- آب: ۶ لیوان
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- کره یا روغن حیوانی: ۵۰ گرم
- شکر: به میزان لازم
- دارچین: به میزان لازم
- کنجد و پودر نارگیل: مقداری برای تزیین به دلخواه
دستور پخت سریع در طرز تهیه حلیم فوری
- بلغور گندم خیس شده را درون قابلمهای با ظرفیت مناسب بریزید و به همراه آب با شعله ملایم بپزید.
- مرحله بعد در طرز تهیه حلیم فوری میکس کردن بلغور پخته شده است. شما میتوانید این کار را با گوشتکوب برقی یا هر دستگاهی که قدرت پوره کردن مواد غذایی را داشته باشد انجام دهید.
- گوشت و پیاز را در زودپز بپزید. یک ساعت و نیم زمان برای پخت گوشت کافیست.
- بعد از این که گوشت پخت، آن را به صورت ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
- گوشت ریش ریش شده را به گندمهای پوره شده اضافه کنید، حالا نوبت اضافه کردن نمک است. سپس کره یا روغن حیوانی را به حلیم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
- بعد از جا افتادن حلیم، از کنجد و ترکیب دارچین و روغن برای تزیین آن استفاده کنید.
مرحله به مرحله در طرز تهیه حلیم فوری
- برای تهیه حلیم فوری باید به جای گندم کامل از بلغور گندم استفاده کنید. برای این کار بلغور گندم را شسته و بعد از نیم ساعت خیس خوردن. آن را آبکش کنید و به همراه ۶ لیوان آب بپزید.
- بهتر است برای پخت حلیم فوری از قابلمه بزرگتری استفاده کنید تا سر نرود. در حین پخت مدام به گندمها سر زده و آن را هم بزنید. درب قابلمه را هم نیمهلا بگذارید تا حلیم سر نرود. لعاب گندم باعث میشود ته بگیرد پس حواستان را جمع کنید.
- پیاز را از وسط برش دهید و با گوشت درون زودپز به مدت یک ساعت و نیم با مقداری آب بپزید. مقداری زردچوبه و چوب دارچین هم به گوشت میتوانید اضافه کنید تا بوی آن گرفته شود. زمانی که گوشت کاملا پخت، آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
- در این مرحله از طرز تهیه حلیم فوری بعد از این که بلغور به خوبی پخت و به غلظت مناسب رسید، زیر قابلمه را خاموش کنید تا کمی خنک شود. سپس با گوشتکوب برقی آن را بکوبید. در صورتی که گوشتکوب برقی در دسترس نداشتید، آن را درون غذا ساز بریزید و تا له شدن کامل گندمها ادامه دهید.
- در مرحله بعد بلغور پوره شده را با گوشت ریش ریش شده مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید. اگر گوشتکوب برقی دارید به جای هم زدن از آن برای مخلوط و یکدست شدن حلیم استفاده کنید.
- نمک و کره را به حلیم اضافه کنید و هم بزنید. از این لحظه به بعد حلیم شما غلیظتر میشود. ۴۰ دقیقه بعد حلیم شما آماده سرو است.
- مقداری کره یا روغن حیوانی را آب کرده (در حد یک قاشق غذاخوری)، روی حلیم بریزید و آن را با کنجد، پودر نارگیل و پودر دارچین تزئین کنید.
- در دستور طرز تهیه حلیم فوری، حلیم شما در سه الی ۴ ساعت آماده میشود.
نکات بیشتر برای پخت حلیم فوری
- برای پخت حلیم فوری حتماً از بلغور گندم استفاده کنید.
- از پیاز برای گرفتن بوی بد گوشت استفاده میشود. شما میتوانید مقداری پودر دارچین و زردچوبه هم در حین طبخ گوشت اضافه کنید تا عطر بهتری داشته باشد.
- وقتی بلغور در حال پخت است کفی روی آب تشکیل میشود که بهتر است آن را جمع کرده و دور بریزید.
- در استفاده از بلغور گندم نیازی به خیس کردن نیست.
- هر چقدر بلغور گندم بیشتر له و پوره شود، حلیم شما باکیفیتتر است. برای این کار از یک غذا ساز یا گوشتکوب برقی استفاده کنید.
- در صورتی که بعد از سرو، مقداری حلیم اضافه ماند، برای گرم کردن آن مقداری آب یا شیر اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گندمها از هم باز شوند.
طرز تهیه حلیم فوری با گوشت مرغ
طرز تهیه حلیم با گوشت مرغ سریعتر از دستور قبل نیست چون شما در هر صورت برای پخت بلغورتان به ۳ الی ۴ ساعت زمان نیاز دارید که در این مدت هر نوع گوشتی که انتخاب کنید میپزد. اما استفاده از گوشت مرغ شاید در هزینه کمی به صرفه تر باشد.
برای پخت حلیم با گوشت مرغ کافیست سینه مرغ را به همراه پیاز، زردچوبه و دارچین بپزید و بعد از پخت ریش ریش کنید. حالا زمان اضافه کردن گوشت به بلغور گندم باید سینه مرغ ریش ریش شده را به حلیم اضافه کرد.
طرز تهیه حلیم فوری با گوشت بوقلمون
یکی دیگر از دستورهایی که در پخت حلیم طرفدار دارد استفاده از گوشت بوقلمون است. در اصل حلیم را با گوشت بوقلمون میپزند، این گوشت بافت لطیفی دارد و وقتی ریش ریش شده آن را به حلیم اضافه میکنید به خوبی در بلغور باز خواهد شد.
برای تهیه این نوع حلیم قرار نیست کار خاصی کنید مانند دستور اول به جای گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله، گوشت بوقلمون را به همراه پیاز، زردچوبه و چوب دارچین درون زودپز به مدت دو ساعت بپزید. بعد از پخت آن را ریش ریش کنید و درون بلغور پوره شده بریزید.
سرو حلیم فوری
در مراحل انتهایی دستور پخت حلیم درباره تزئین آن توضیح دادیم. اما سرو حلیم در مناطق مختلف متفاوت است. در بعضی مناطق مردم حلیم را با نمک و شکر سرو میکنند و این مرسومترین شیوه سرو حلیم است اما در بعضی مناطق دیگر حلیم به همراه شیر، سرشیر، قیمه لپه و … هم سرو میشود که شاید باب میل هر ذائقهای نباشد.
طرز تهیه حلیم فوری را خواندید حالا بگویید در منطقهی شما چطور حلیم را سرو میکنند؟