طرز تهیه کباب ترکی + نکات مهم و حرفه‌ای

طرز تهیه کباب ترکی + نکات مهم و حرفه‌ای

دونر یا کباب ترکی یکی از معروف‌ترین غذاهای ترکیه‌ای است. این غذای بسیار لذیذ و خوش‌مزه به روش‌های گوناگونی طبخ می‌شود. کباب ترکی را می‌توانید هم به صورت خانگی با گوشت قرمز، گوشت مرغ یا گوشت چرخ‌کرده تهیه کنید و هم می‌توانید از دستگاه‌های مخصوص برای تهیه این غذا استفاده کنید. در این مقاله دیجی‌فود با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کباب ترکی به صورت مرحله به مرحله آشنا شوید.

موارد لازم در طرز تهیه کباب ترکی

  • گوشت قرمز یا گوشت مرغ ۶۰۰ گرم
  • قارچ ۲۰۰ گرم
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • روغن مایع  ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • کره ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر آویشن نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

توجه داشته باشید که این میزان از مواد ذکر شده، برای تهیه کباب ترکی برای ۴ نفر است. شما می‌توانید با توجه به تعداد افراد مورد نظرتان، مواد اولیه را به یک نسبت کم یا زیاد کنید.

طرز تهیه کباب ترکی

طرز تهیه کباب ترکی به صورت مرحله به مرحله

مرحله اول: ابتدا گوشت مرغ یا گوشت قرمز لخت و یکدست را به صورت ورقه ورقه نازک برش بزنید.

مرحله دوم: ۱ عدد پیاز به همراه سیرها را به صورت خلالی خرد کنید و همراه با روغن مایع، پودر آویشن، فلفل سیاه و نمک به گوشت‌ها اضافه کنید.

مرحله سوم: در این مرحله تمامی مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا تمام قسمت‌های گوشت به مواد آغشته شود. سپس کاسه محتوی این موارد را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت‌ها به خوبی مزه‌دار شوند.

مرحله چهارم: ۱ عدد پیاز دیگر به همراه فلفل دلمه‌ای و قارچ‌ها را به خوبی شست‌وشو دهید. سپس پیاز را به صورت حلقه‌ای و قارچ‌ها و فلفل دلمه‌ای را به صورت خلالی یا ورقه‌ای خرد کنید.

مرحله پنجم: پس از اینکه گوشت‌ها به خوبی با مواد آغشته شدند؛ آن‌ها را از یخچال خارج کنید. در این بخش یک تابه بزرگ را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و کره را درون تابه بیندازید. سپس گوشت‌ها را به آن اضافه کنید و تا زمان سرخ شدن کامل، آن‌ها را تفت دهید.

مرحله ششم: بعد از سرخ شدن گوشت‌ها، فلفل دلمه‌ای را به گوشت‌ها اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه آن‌ها را تفت دهید. در ادامه قارچ‌ها و پیاز را نیز درون تابه گوشت بریزید و تمامی مواد را به خوبی با یکدیگر تفت دهید.

مرحله پایانی؛ سرو غذا

بعد از اینکه گوشت و سبزیجات شما به خوبی پخته و نرم شدند؛ کباب ترکی آماده است. برای سرو این غذا می‌توانید از نان باگت، سس گوجه فرنگی یا سس مایونز، خیارشور، کاهو و گوجه فرنگی استفاده کنید. نان باگت را به خوبی باز کنید و مواد تهیه شده به همراه افزودنی‌های دلخواهتان را درون نان باگت قرار دهید. در این مرحله کباب ترکی شما آماده است و می‌توانید آن را میل کنید. 

خوب است بدانید که در کشور ترکیه، کباب ترکی با پیاز، جعفری خرد شده و نان پیتا سرو می‌شود. نان پیتا یک نان سنتی ترکیه‌ای است که طعم بسیار جالب و پرطرفداری دارد. اگر دوست دارید کباب ترکی را به همان روش سنتی و اصیل ترکیه‌ای تهیه و سرو کنید؛ می‌توانید آموزش طرز تهیه نان پیتا را در دیجی‌فود مطالعه کنید و این نان خوش‌مزه را در خانه تهیه کنید. همچنین می‌توانید به جای کاهو از از جعفری ساطوری شده استفاده کنید و از طعم و بوی بی‌نظیر این غذای اصیل لذت ببرید.

طرز تهیه کباب ترکی

تهیه کباب ترکی با دستگاه

حتما تا به حال دستگاه‌های مخصوص پخت کباب ترکی را از پشت شیشه‌ رستوران‌ها دیده‌اید. شما نیز اگر فر مخصوص پخت کباب ترکی را در اختیار دارید؛ می‌توانید این غذا را به صورت حرفه‌ای‌تر تهیه کنید. برای تهیه کباب ترکی با استفاده از دستگاه، ابتدا گوشت مرغ یا گوشت قرمز را به ورقه‌های نازک برش دهید و آن‌ها را داخل سیخ‌های دستگاه قرار دهید. در مرحله بعدی باید با استفاده از چاقوی مخصوص برش کباب ترکی، لبه‌های اضافه گوشت‌ها را برش دهید و آن‌ها را به صورت یکدست مرتب کنید. در طرز تهیه کباب ترکی با استفاده از دستگاه، برای ایجاد طعم و بوی کباب ترکی واقعی می‌توانید چند تکه دنبه نیز بالای گوشت‌ها قرار دهید. حال کافی است المنت دستگاه را روشن کنید تا کباب‌های در حال گردش به صورت یکدست پخته شوند. بعد از این که روی کباب‌ها به خوبی برشته شدند؛ آن‌ها را برش دهید و با سبزیجات سرخ شده مخلوط کنید. 

طرز تهیه کباب ترکی

نکات مهم در تهیه کباب ترکی

  • برای تهیه کباب ترکی بهتر است از گوشت‌هایی مثل گوشت راسته گوساله، فیله یا مرغ استفاده کنید. 
  • به شما توصیه می‌کنیم برای اینکه بتوانید گوشت‌ها را به خوبی به ورقه‌های نازک برش کنید؛ گوشت را پس از شست‌وشو به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در فریزر قرار دهید تا به حالت نیمه‌منجمد تبدیل شود. سپس گوشت نیمه‌منجمد را با استفاده از یک چاقوی تیز به ورقه‌های نازک تبدیل کنید. 
  • برای پخته شدن گوشت‌ها صبوری داشته باشید و به هیچ عنوان حرارت گاز را زیاد نکنید. اجازه دهید گوشت‌ها با حرارت ملایم به خوبی تفت بخورند و مغز پخت شوند.
  • شما می‌توانید این کباب خوش‌مزه را با گوشت چرخ‌کرده نیز تهیه کنید. برای این کار کافی است گوشت چرخ‌کرده را به خوبی تفت دهید و سپس با اضافه کردن نصف استکان آب، اجازه دهید گوشت به خوبی پخته شود. ادامه مراحل طرز تهیه کباب ترکی برای تهیه سبزیجات سرخ‌شده و افزودنی‌ها، کاملا مشابه مراحلی است که در بالا توضیح داده‌ایم. 
  • شما می‌توانید این غذای بسیار ساده و لذیذ را برای وعده‌های شام یا نهار طبخ کنید. زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه این غذا حدود ۱۰ دقیقه و مدت زمان لازم برای پخت آن بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است. اگر از گوشت چرخ‌کرده برای تهیه کباب ترکی استفاده می‌کنید؛ دیگر لازم نیست که آن را قبل از پخت فریز کنید و در نتیجه می‌توانید آن را در مدت زمان کمتری تهیه کنید.

 

در این متن، روش تهیه کباب ترکی به همراه فوت و فن‌های مخصوص آن را به شما آموزش دادیم. قلق مخصوص شما در طبخ این غذای پرطرفدار چیست؟ اگر تجربه مفید دیگری در طرز تهیه کباب ترکی دارید، در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کباب ترکی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات