طرز تهیه لازانیا پرطرفدارترین غذای ایتالیایی در ایران

طرز تهیه لازانیا پرطرفدارترین غذای ایتالیایی در ایران

لازانیا تنها غذایی نیست که از فهرست غذاهای محبوب ایتالیایی به منو آشپزی هفتگی خود اضافه کرده‌ایم؛ اما در این مورد شکی نیست که لازانیا محبوب‌ترین پاستا در خانه‌ی ما ایرانی‌هاست. البته عده‌ای معتقدند که لازانیا محصول مشترک یونان و ایتالیاست و نباید آن را یک پاستای اصیل ایتالیایی دانست. به‌هرحال هویت مجهول این غذا تأثیری در میزان علاقه‌مندی ما به آن ندارد؛ اما برای اینکه به یونان هم بر نخورد در مطلب دیگری به صورت مجزا طرز تهیه لازانیا به سبک یونانی را به شما آموزش خواهیم داد.

حالا اگر برای آموزش لازانیا ورقه‌ای با سس محبوب مارینارا به سبک ایتالیایی حاضرید، قلم و کاغذهایتان را آماده کنید که می‌خواهیم برای شروع به سراغ مواد لازم برای پخت این غذای خوشمزه برویم.

مواد لازم در طرز تهیه لازانیا

  • لازانیا ۱ بسته
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • سیر ۱ حبه
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • قارچ ۲۰۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده ۴۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا به مقدار کافی
  • روغن به مقدار کم
  • نمک، فلفل و آویشن با توجه به ذائقه

مواد بالا کفاف سیر شدن چهار نفر را می‌دهند. اگر تعدادتان کمتر یا بیشتر است می‌توانید مواد را نصف و یا دو برابر کنید.

طرز تهیه لازانیا - دیجی فود

دستور پخت سریع لازانیای گوشت

طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ‌کرده بسیار ساده‌تر از چیزی است که انتظارش را دارید. کافی است با مواد گفته‌شده یک سس غلیظ گوشت درست کنید و بعد از جوشاندن ورقه‌های لازانیا در یک ظرف مناسب به صورت لایه‌لایه از ورقه‌های لازانیا، سس گوشت و پنیر پیتزا اضافه کنید. روی لایه آخر را با پنیر فراوان بپوشانید و در فر ۱۸۰ درجه به مدت نیم ساعت قرار دهید. می‌توانید در آخر گریل را روشن کنید تا لایه‌ی رویی لازانیا طلایی و برشته شود.

طرز تهیه لازانیا با مرغ هم تفاوت چندانی با دستور بالا ندارد فقط کافی است به جای گوشت در ترکیب سس لازانیا از یک سینه مرغ ریش‌ریش شده استفاده کنید.

حالا اگر می‌خواهید طرز تهیه لازانیا را قدری حرفه‌ای‌تر یاد بگیرید، آنقدر که انگار وعده ناهار امروز را میهمان یک رستوران معروف در رُم هستید، ادامه آموزش امروز را از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه سس مارینارا

  • گوجه‌فرنگی ۵ عدد
  • پیاز یک عدد متوسط
  • سیر ۲ حبه
  • آب‌لیموی تازه ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن‌زیتون ۱ قاشق غذاخوری
  • آویشن نصف قاشق غذاخوری
  • جعفری و ریحان تازه هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سس مارینارا - دیجی فود

مراحل درست کردن سس مارینارا

  1. برای تهیه سس مارینارا ابتدا پیاز و سیر را ریز کرده و در ماهیتابه با روغن‌زیتون تفت دهید. نیاز نیست پیازها طلایی شوند، برای این سس همین‌که پیازها نرم شوند کافی است.
  2. تا زمانی که پیاز و سیر آماده شوند، گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و پوره‌کنید.
  3. حالا نوبت اضافه کردن پوره گوجه به پیاز و سیر است. آب‌لیمو را هم در همین مرحله به مواد اضافه کنید. می‌توانید برای بهتر شدن رنگ سس از نصف قاشق غذاخوری رب گوجه هم استفاده کنید؛ اما حواستان باشد در استفاده از رب زیاده‌روی نکنید. در تابه را ببندید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند.
  4. در این مرحله باید طعم‌دهنده‌ها را به سس مارینارا اضافه کنید. آویشن، ریحان و جعفری و سس را داخل میکسر بریزید و اجاره دهید یک ترکیب یکدست حاصل شود. مواد را دوباره به ماهیتابه برگردانید و اجازه دهید ده دقیقه دیگر با حرارت ملایم بجوشد.

حالا سس مارینارای آماده شده را کنار بگذارید و برای توضیحات اصلی طرز تهیه لازانیا آماده شوید.

طرز تهیه لازانیا - دیجی فود

طرز تهیه لازانیا گوشت به سبک ایتالیایی در چهار مرحله

مرحله اول: پیاز و سیر را ریز کنید و در ماهیتابه با یک قاشق روغن تفت دهید. در این فاصله تا طلایی شدن پیازها به سراغ ریز کردن قارچ و فلفل دلمه‌ای‌ بروید. قارچ‌ها را ورقه ورقه کرده و فلفل دلمه‌ای را نگینی خردکنید. پیازها که طلایی شد گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید تا با حرارت ملایم بپزد. بعد از ده دقیقه قارچ را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید. شعله را کمی بیشتر کنید تا آب قارچ‌ها سریع‌تر تبخیر شود.
بعد از تبخیر شدن آب قارچ فلفل دلمه‌ای نگینی شده را به همراه ادویه‌ها به موادتان اضافه کنید و تفت دهید. در این قسمت نوبت اضافه کردن سس مارینارا به مواد است. حدود یک قاشق از سس را برای تزئین نهایی نگه‌دارید و باقی را به همراه یک استکان آب به موادتان اضافه کنید. اجازه دهید سس گوشت شما با حرارت ملایم به مدت یک ربع تا بیست دقیقه بپزد.

مرحله دوم: حالا که سس در حال آماده شدن است شما باید ورقه‌های لازانیا را مطابق دستوری که روی جعبه نوشته‌شده است آماده کنید. در طرز تهیه لازانیا بعضی ورقه‌های پاستا نیازبه جوشیدن دارند اما برای بعضی برندها فقط کافی است به مدت ۳ دقیقه در آب گرم قرارشان دهید.

مرحله سوم: اگر قرار نیست از فر استفاده کنید مرحله سوم از پخت لازانیا در طرز تهیه لازانیا روی گاز قابل‌حذف شدن است اما در صورت حذف نشدن، این قابلیت را دارد که کیفیت لازانیای شما را از ۵۰ به ۱۰۰ برساند. درست کردن سس بشامل کاری است که باید در این مرحله انجام دهید؛ اما قبل از اینکه آماده‌ی درست کردن سس بشامل شوید، فر را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید تا برای پخت نهایی لازانیا گرم شود.

طرز تهیه سس بشامل - دیجی فود

مواد لازم برای درست کردن سس بشامل

  • یک قالب کره ۵۰ گرمی
  • دو قاشق آرد سفید
  • دو لیوان شیر
  • یک قاشق غذاخوری خامه
  • نصف لیوان پنیر پارمزان
  • نمک، فلفل، آویشن و جوز هندی به مقدار لازم (اضافه کردن ادویه‌ها دلخواه است)
طرز تهیه سس بشامل - دیجی فود

درست کردن بشامل بسیار ساده و راحت است. کافی است کره را با آرد تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. سپس شیر را اضافه کرده به مدت یک تا دو دقیقه هم بزنید تا یکدست شود. پنیر پارمزان، نمک، فلفل و در صورت تمایل کمی آویشن و جوز هندی به سس اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. برای درست کردن بشامل می‌توانید از ادویه‌ای که داخل جعبه ورقه‌های لازانیا قرار دارد هم استفاده کنید. بعد از خاموش کردن گاز خامه را به سس اضافه کنید و هم بزنید.

طرز تهیه سس بشامل - دیجی فود

مرحله چهارم: کف ظرف را با سس بشامل بپوشانید، ورقه‌های لازانیا را کف ظرف موردنظرتان بچینید روی آن یک‌لایه سس بشامل بریزید، کمی پنیر پیتزا اضافه کنید، یک‌لایه‌ی نازک سس گوشت روی ورقه‌های لازانیا بریزید، مجدد کمی پنیر پیتزا بریزید (این پنیر به چسبیدن لایه‌های لازانیا به یکدیگر کمک می‌کند) و مجدد ورقه لازانیا بچینید. این ترتیب را تا تمام شدن سس گوشت ادامه دهید. لایه آخر را با سس بشامل و پنیر پیتزا بپوشانید و به مدت ۴۰ در طبقه وسط فر قرار دهید.

ده دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا روی لازانیا برشته و طلایی شود. لازانیای شما آماده است.

 نکات و ترفندها در طرز تهیه لازانیا برای داشتن یک پاستای لذیذتر

  1. در میزان استفاده از سس گوشت زیاده‌روی نکنید. مایه لازانیا اگر از حد معمول بیشتر باشد شکل و فرم انتهایی لازانیای شما چندان چنگی به دل نخواهد زد.
  2. تا حد امکان مایه لازانیا را کم‌چرب نگه‌دارید. استفاده بیش‌ازاندازه از روغن در آماده کردن مایه لازانیا و همچنین استفاده از گوشت با چربی بالا عطر و طعم لازانیای شما را خراب می‌کند.
  3. در استفاده از پنیر پیتزا محتاط باشید اما در استفاده از سس بشامل ولخرجی کنید. هرچه سس بیشتری به لایه‌های لازانیا اضافه کنید در انتها لازانیای لذیذتر و نرم‌تری خواهید داشت.
  4. بعد از آماده شدن لازانیا برای سرو کردن عجله نکنید. اجازه دهید پنیر کمی از حرارت بیفتد بعد لازانیا را برش بزنید.
  5. طرز تهیه لازانیا بدون فر در آماده‌سازی مواد تفاوتی با طرز تهیه لازانیا در فر ندارد. فقط در انتها ورقه‌های لازانیا را به جای چیدن در ظرف در یک تابه مستطیلی شکل بچینید و به همان ترتیبی که در بالا گفتیم لایه‌ها را ادامه دهید. در تابه را ببندید و به مدت نیم ساعت روی شعله قرار دهید. تنها تفاوت این است که در آخر روی لازانیای شما طلایی نخواهید بود.
طرز تهیه لازانیا - دیجی فود

برای سرو غذا کافی است روی آن را با باقیمانده‌ی سس مارینارا و کمی جعفری تزئین کنید و از خوردنش لذت ببرید.

با هر تغییر جزئی در این مواد طرز تهیه لازانیا هم تغییر می‌کند. لازانیا غذایی نیست که یک دستور پخت واحد داشته باشد پس اگر در جایی به دستوری متفاوت از آنچه ما گفتیم برخوردید، تعجب نکنید. ما سعی کردیم در این مطلب با یک دستور امتحان شده و بسیار خوشمزه، درست کردن لازانیا را به ساده‌ترین شکل به شما آموزش دهیم. اگر شما هم با تغییری در این دستور به نتیجه‌ی بهتری رسیدید خوشحال می‌شویم طرز تهیه لازانیا شخصیتان را برای ما در کامنت‌ها بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه لازانیا
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات