طرز تهیه کوکی شکلاتی + جزئیات و نکات طلایی برای بهتر شدن

طرز تهیه کوکی شکلاتی + جزئیات و نکات طلایی برای بهتر شدن

کوکی شکلاتی یکی از شیرینی‌های پرطرفدار و خوش‌مزه در سراسر جهان است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد. کوکی شکلاتی یک بیسکویت بسیار ترد و در عین حال نرم است که می‌توانید از آن به عنوان یک میان وعده سالم و لذیذ استفاده کنید. یک کوکی شکلاتی باکیفیت، دارای رویه‌ای ترد و بافت داخلی نرم و کشسان است. اگر بتوانید تمامی مراحل و نکات مربوط به پخت این کوکی را به خوبی رعایت کنید؛ کوکی شما کاملا نرم و لطیف می‌شود. در این مقاله دیجی‌فود می‌خواهیم طرز تهیه کوکی شکلاتی به همراه فوت و فن‌های مهم در تهیه این شیرینی خانگی را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه کوکی شکلاتی

مواد لازم در طرز تهیه کوکی شکلاتی

  1. آرد سفید قنادی: ۱ پیمانه (۱۲۰ گرم)
  2. پودر کاکائو (هلندی یا ترک): ۳ قاشق سوپ‌خوری (۲۵ گرشم)
  3. کره: نصف پیمانه (۱۱۵ گرم)
  4. شکر قهوه‌ای: سه چهارم پیمانه (۱۵۰ گرم)
  5. زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  6. نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  7. بکینگ پودر: سه چهارم قاشق چای‌خوری
  8. جوش شیرین: نصف قاشق چای‌خوری
  9. شکلات چیپسی تلخ: نصف پیمانه (۹۰ گرم)
  10. شکلات چیپسی نسوز و ضد حرارت: به مقدار لازم

با این میزان مواد اولیه می‌توانید حدود ۱۸ الی ۲۰ عدد کوکی متوسط درست کنید. در صورتی که قصد دارید این کوکی شکلاتی را در مهمانی‌ها یا دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه برای تعداد افراد بیشتری تهیه کنید؛ میزان مواد گفته شده را به نسبت یکسان، زیادتر کنید.

طرز تهیه کوکی شکلاتی

طرز تهیه کوکی شکلاتی به صورت مرحله به مرحله

کوکی شکلاتی را می‌توانید با روش‌های متفاوتی در منزل تهیه کنید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کوکی شکلاتی در ۳ مرحله آشنا شوید.

  1. مرحله اول: آماده‌سازی مواد کوکی
    کره را با شکر قهوه‌ای به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود. سپس زرده‌های تخم مرغ را به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و آن‌ها را به خوبی هم بزنید. در مرحله بعد آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین و پودر کاکائو را در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط کنید. این مخلوط به دست آمده را ۲ بار الک کنید تا کاملا نرم و یکدست شود.
  2. مرحله دوم: اضافه کردن آرد و آماده‌سازی خمیر کوکی
    مواد الک شده را به همراه نمک به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کنید و تمامی مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. بعد از این که مواد کاملا با هم مخلوط شدند، شکلات چیپسی را اضافه کنید و مواد را دوباره هم بزنید. در این مرحله، خمیر کوکی شما آماده است.
  3. مرحله سوم: پخت کوکی
    ابتدا سطح سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. از خمیر آماده شده، گلوله‌های ۳۰ گرمی (به اندازه گردو) بردارید و آن‌ها را کاملا گرد کنید و در سینی فر قرار دهید. در مرحله آخر، روی کوکی‌ها را با شکلات چیپسی نسوز تزئین کنید. سپس شیرینی‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در فری که با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده است؛ قرار دهید.

طرز تهیه کوکی شکلاتی

نکات طلایی در طبخ کوکی شکلاتی

  • قبل از این که شروع به پخت این کوکی شکلاتی کنید؛ کره و تخم مرغ‌ها را از داخل یخچال خارج کنید تا دمای آن‌ها با دمای محیط یکسان شود. اگر به این تغییرات دمایی توجه نداشته باشید؛ خمیر کوکی شما حالت بریدگی پیدا می‌کند.
  • در طرز تهیه کوکی شکلاتی ، می‌توانید از شکر سفید نیز به جای شکر قهوه‌ای استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که شکر قهوه‌ای طعم بهتری دارد و همچنین بافت کوکی شما را خوش‌رنگ‌تر می‌کند.
  • اگر می‌خواهید کیفیت بافت کوکی شما بهتر شود؛ قبل از این که کوکی‌ها را درون فر بگذارید، آن‌ها را به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خمیر کوکی به خوبی استراحت کند و اصطلاحا ورآمده شود.
  • از آنجایی که این کوکی‌‌های شکلاتی بعد از پخت، خودشان را پهن می‌کنند؛ باید گلوله‌ها را با فاصله زیاد در سینی فر بچینید. توجه داشته باشید که حتما کوکی‌ها را به همان شکل توپی در فر قرار دهید. زیرا در غیر این صورت، کوکی‌های شما بسیار خشک و نازک می‌شوند.
  • زمانی که کوکی شکلاتی را از فر خارج می‌کنید؛ ممکن است حس کنید که سطح روی کوکی‌ها شل و نپخته است. اما اگر کوکی‌ها برای پخت بیشتر، مجددا درون فر قرار دهید؛ کوکی‌ها بسیار خشک و سفت می‌شوند. بهترین کار این است که پس از خارج کردن کوکی‌ها از فر، آن‌ها را در یک سینی قرار دهید تا کاملا خنک شوند. در این صورت پس از خنک شدن، خواهید دید که کوکی‌ شکلاتی شما کاملا خودش را می‌گیرد و بافت و نرم و تردی پیدا می‌کند.

طرز تهیه کوکی شکلاتی

کوکی شکلاتی؛ تلخ یا شیرین؟

این موضوع که کوکی شکلاتی، طعم تلخ یا شیرین داشته باشد؛ کاملا به سلیقه و ذائقه شخصی شما بستگی دارد. با یک تغییر کوچک در رسپی این کوکی شکلاتی، می‌توانید طعم آن را با توجه به ذائقه خودتان تنظیم کنید. توجه داشته باشید که استفاده از شکلات چیپسی تلخ در رسپی این کوکی شکلاتی، باعث تلخ شدن شیرینی شما نمی‌شود و صرفا نوعی توازن در طعم شیرینی ایجاد می‌کند. بنابراین اگر از طرفداران کوکی‌های شکلاتی تلخ هستید و می‌خواهید که طعم واقعی شکلات را در کوکی حس کنید؛ به جای شکلات چیپسی تلخ از ۳ تکه بزرگ شکلات تلخ ذوب شده در مواد این کوکی استفاده کنید. از طرفی اگر تمایل دارید که کوکی شکلاتی شما طعم کاملا شیرین داشته باشد؛ می‌توانید به جای شکلات چیپسی تلخ از شکلات چیپسی شیرین یا معمولی در تهیه این کوکی‌ها استفاده کنید.

در این متن با طرز تهیه کوکی شکلاتی و بایدها و نبایدهای مهم در طبخ این شیرینی آشنا شدید. کوکی شکلاتی یک دسر شکلاتی بسیار معروف است که می‌توانید آن را به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی، همراه با چای، قهوه یا شیر میل کنید. آیا به خاطر دارید که بهترین کوکی شکلاتی را کجا خورده‌اید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کوکی شکلاتی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات