طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج با دو روش، پرچرب یا رژیمی؟

طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج با دو روش، پرچرب یا رژیمی؟

شاید نامش را شنیده باشید، بورک یک لقمه غذایی پیچیده شده در خمیر نازک یوفکا و یکی از محبوب‌ترین غذاهای ترکیه‌ایست که انواع بسیار متنوعی دارد. بورک گوشت و قارچ، بورک سبزیجات، بورک سیر و استیک و … از انواع بورک‌هایی است که می‌توانید به آسانی در خانه تهیه کنید؛ اما در این میان طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج از پرطرفدارترین دستورها برای تهیه این لقمه‌ غذایی است که علاوه بر ترکیه در ایران هم حسابی طرفدار دارد.

شما می‌توانید این لقمه غذایی خوشمزه و بسیار پرطرفدار را با خمیر خانگی یوفکا و یا خمیر نیمه آماده شرکتی تهیه کنید البته اگر قصد دارید بورک را با خمیر خانگی درست کنید باید از قبل بدانید که پا در مسیر بسیار دشواری گذاشته اید. این خمیر یکی از نازک‌ترین خمیرهای غذایی است که درست کردنش از عهده هر کسی برنمی آید. البته اهالی ترکیه‌ معمولاً بورک را با خمیر خانگی آماده می‌کنند. زنان میان‌سال ترک همگی در تهیه بورک و خمیر خانگی یوفکا استاد هستند و خمیر یوفکا را طوری در کسری از ثانیه به نازکی ورقه کاغذ پهن می‌کنند که انگار ژن‌هایی اختصاصی برای انجام این کار دارند.

توصیه ما این است که طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج را برای خودتان سخت نکنید، اصلا نیاز نیست خودتان خمیر یوفکا را در خانه آماده کنید. حالا دیگر در هر سوپرمارکتی یک بسته خمیر یوفکای آماده پیدا می‌شود. این خمیر پایه اصلی در تهیه انواع بورک است. آن را بخرید و برای پخت این بورک سبک و سالم آماده شوید.

طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج - دیجی فود

مواد لازم برای پخت بورک مرغ و اسفناج

  • اسفناج نیم کیلو
  • سینه مرغ کامل ۱ عدد
  • قارچ ۳۰۰ گرم
  • شیر نصف لیوان
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • خمیر یوفکا یک بسته
  • پنیر خامه‌ای ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده   ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
  • روغن به اندازه نیاز
  • کنجد برای تزئین

بورک اسفناج - دیجی فود

طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج

  1. برای تهیه بورک مرغ و اسفناج ابتدا سینه مرغ را بشویید، استخوان آن را جدا کنید تا فیله شود سپس به قطعات کوچک خرد کنید.
  2. اسفناج‌ها را پاک‌کرده و با آب سرد به خوبی بشویید. وقتی اسفناج‌ها را شستید آن‌ها را به همراه مقداری آب و نمک درون قابلمه بپزید. برای پخت اسفناج نیاز نیست از آب زیادی استفاده کنید. اسفناج‌ها خودشان آب می‌اندازند و باهمان آب پخته می‌شوند. حدود ده دقیقه برای پخت اسفناج کافیست.
  3. تا اسفناج‌ها می‌پزند پیاز را نگینی خرد کنید و به همراه مقداری روغن درون تابه تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. وقتی پیازها طلایی شدند قطعات مرغ را به آن اضافه کنید و به همراه سیر رنده شده روی حرارت تفت دهید تا مرغ بپزد.
  4. قارچ‌ها را بشویید و نگینی خرد کنید، سپس آنها را داخل تابه‌ای جداگانه بر روی حرارت قرار دهید تا بپزند. پس از اینکه آب قارچ‌ها به خوبی تبخیر شد، برای چند دقیقه قارچ ها را با مقدار بسیار کمی روغن تفت دهید.
  5. در مرحله بعد از طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج نوبت اضافه کردن ادویه‌هاست. زردچوبه و فلفل را به پیاز و مرغ ضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه‌ها بلند شود. سپس اسفناج پخته شده را داخل تابه ریخته و به خوبی تفت دهید.
  6. وقتی مرغ، اسفناج و پیاز را برای چند دقیقه همراه با هم روی حرارت ملایم تفت دادید، پنیر خامه‌ای را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا پنیر ذوب شود.
  7. در اخر قارچ را اضافه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید. تا اینجای کار مواد میانی بورک مرغ و اسفناج شما آماده شده است.
  8. شیر، زعفران و مقدار کمی روغن مایع را باهم مخلوط کرده و کنار دستتان بگذارید.
  9. خمیر یوفکا را کمی زودتر از فریزر خارج کنید تا نرم شوند. حالا خمیرها را یکی‌یکی برای آماده کردن بورک مرغ و اسفناج از بسته خارج کنید. به کمک قلم‌مو روی سطح خمیر را با مقدار کمی از مخلوط شیر و زعفران نمدار کنید تا برای رول کردن نرم شود. مقداری از مایه اسفناج و پنیر را به همراه مقداری پنیر پیتزا به صورت خطی کمی پایین‌تر از لبه خمیر یوفکا قرار دهید. دو طرف خمیر را روی مواد برگردانید و بورک را رول کنید.
  10. وقتی تمام مواد را به همین ترتیب آماده کردید؛ بورک‌ها را در مقداری روغن درون تابه‌ای که از قبل روی حرارت داغ شده، سرخ کنید. تقریباً سه دقیقه برای هر سمت بورک کافیست.
  11. توجه کنید که نیاز نیست بورک‌ها در روغن غوطه‌ور شوند همین‌قدر که روغن کف تابه را بپوشاند کافیست.
  12. این کار باید روی حرارت ملایم انجام شود که روغن حین سرخ کردن بورک‌ها نسوزد. اگر روغن سوخت بهتر است برای جلوگیری از ایجاد بوی ناخوشایند در بورک‌ها روغن را عوض کنید.

بورک اسفناج - دیجی فود

طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج رژیمی

  • اگر به دنبال راه کم کالری‌تری برای تهیه بورک مرغ و اسفناج می‌گردید پیشنهاد می‌کنیم بورک‌ها را به جای سرخ کردن درون روغن، داخل فر بپزید.  برای اینکار فر را از قبل گرم کنید، بورک‌های رول شده را داخل سینی فر بچینید، بهتر است کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید. مقداری از مخلوط شیر و زعفران را روی بورک‌ها رو مال کنید و کمی کنجد روی آن‌ها بپاشید.
  • حالا سینی چیده شده از بورک اسفناج و پنیر را در طبقه وسط فر قرار دهید تا بورک‌ها به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر بپزند. در آخر گریل را روشن کنید تا روی لقمه‌ها طلایی و خوش‌رنگ شود.
  • پس از اتمام پخت سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید بورک‌ها خنک شوند، آن‌ها را داخل ظرف موردنظرتان بچینید و به همراه سس محبوبتان سرو کنید.

خوشحال می‌شویم تجربه خودتان را از امتحان کردن دستور طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات