طرز تهیه جوجه ماستی حرفه‌ای + بایدها و نبایدها در طبخ این غذا

طرز تهیه جوجه ماستی حرفه‌ای + بایدها و نبایدها در طبخ این غذا

جوجه کباب یکی از رایج‌ترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از مهمانی‌ها و دورهمی‌ها سرو می‌شود. این غذای خوش‌مزه و پرطرفدار، انواع بسیار گوناگونی دارد. جوجه ماستی، یکی از انواع معروف جوجه کباب است که طعم بسیار متفاوت و دلپذیری دارد. برای این که بتوانید یک جوجه ماستی بی‌نقص و عالی طبخ کنید؛ باید با طرز تهیه جوجه ماستی و همچنین نکات طلایی در پخت این غذا آشنا شوید. در این مقاله دیجی‌فود قصد داریم ۳ تا از بهترین روش‌ها برای طبخ جوجه ماستی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه جوجه ماستی

روش اول: طرز تهیه جوجه ماستی بدون پیاز

مواد لازم

  1. سینه مرغ ۵۰۰ گرم
  2. ماست چکیده ۴ قاشق غذاخوری
  3. روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  4. سبزی معطر (پونه، ترخان، مرزه، رزماری) به مقدار لازم
  5. نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه

  • مرغ‌های شسته شده را به خوبی به نمک و فلفل آغشته کنید.
  • سپس سبزی‌های معطر را به مرغ اضافه کنید و مرغ‌ها را به آرامی ورز دهید.
  • در مرحله بعدی، ماست چکیده و روغن زیتون را با مرغ‌ها مخلوط کنید.
  • روی ظرف مرغ‌ها را با سلفون بپوشانید و ظرف را برای مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ‌ها استراحت کنند و به خوبی مزه‌دار شوند.
  • در مرحله آخر، مرغ‌ها را به سیخ بکشید و آن‌ها را روی حرارت ملایم آتش یا ذغال، کباب کنید.
  • شما می‌توانید این جوجه کباب ماستی خوش‌مزه را به همراه برنج، گوجه فرنگی، لیمو ترش و زیتون سبز سرو کنید.

طرز تهیه جوجه ماستی

روش دوم: طرز تهیه جوجه ماستی با استفاده از پیاز

مواد لازم

  1. پیاز ۳۰۰ گرم
  2. سینه مرغ ۲ عدد
  3. ماست چکیده ۲ لیوان
  4. روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
  5. پودر سیر ۱ قاشق سوپ‌خوری
  6. فلفل سیاه ۱ قاشق سوپ‌خوری
  7. نمک ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  • سینه مرغ را به صورت کبابی تکه تکه کنید و در یک آبکش قرار دهید تا آب آن‌ها کاملا خارج شود.
  • پیازها را به صورت خلالی خرد کنید.
  • تکه‌های مرغ را با پیازها مخلوط کنید تا تمامی مرغ‌ها به خوبی به آب پیاز آغشته شوند.
  • در این مرحله نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را به مرغ‌ها اضافه کنید و آن‌ها را به خوبی هم بزنید.
  • مرغ‌ها را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه‌دار شوند.
  • بعد از ۲ ساعت، ماست و روغن زیتون را به مرغ‌ها اضافه کنید و دوباره مرغ‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
  • در مرحله آخر طرز تهیه جوجه ماستی ، تکه‌های مرغ را به سیخ بکشید و آن‌ها را روی ذغال یا درون کباب‌پز، کباب کنید.
  • جوجه ماستی شما آماده است و می‌توانید آن را در یک ظرف جداگانه به همراه گوجه فرنگی، لیمو ترش، فلفل سبز و… سرو کنید.

طرز تهیه جوجه ماستی

روش سوم: تهیه جوجه ماستی پیشرفته

مواد لازم

  1. مرغ ۱ کیلو
  2. پیاز بزرگ ۲ عدد
  3. زعفران دم کرده ۶ قاشق سوپ‌خوری
  4. روغن زیتون یا روغن مایع ۴ قاشق سوپ‌خوری
  5. فلفل دلمه‌ای ۲ عدد
  6. ماست ۴ قاشق غذاخوری
  7. لیمو ترش ۳ عدد
  8. فلفل قرمز یک چهارم قاشق چای‌خوری
  9. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا به میزان دلخواه

طرز تهیه

  • فلفل دلمه‌ای و پیازها را خرد و با هم مخلوط کنید.
  • سپس لیمو ترش، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا و زردچوبه را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرغ‌های خرد شده را وارد این مخلوط کنید و به خوبی آن‌ها را ورز دهید تا کاملا به چاشنی‌ها آغشته شوند.
  • درب ظرف مرغ‌ها را با سلفون بپوشانید و آن‌ها را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.
  • پس از ۱ ساعت، مرغ‌ها را از یخچال خارج کنید و زعفران دم‌کرده را به آن‌ها اضافه کنید و دوباره مرغ‌ها را در یخچال قرار دهید.
  • ۲ الی ۳ ساعت قبل از اینکه مرغ‌ها را کباب کنید؛ تکه‌های پیاز و فلفل دلمه‌ای را از ظرف مرغ‌ها خارج کنید و سپس تکه‌های مرغ را به خوبی به ماست و روغن زیتون آغشته کنید.
  • مرغ‌های مزه‌دار شده را به سیخ بکشید و آن‌ها را روی شعله ملایم آتش، کباب کنید تا به خوبی مغز پخت شوند.

طرز تهیه جوجه ماستی

در طرز تهیه جوجه کباب ماستی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • قبل از این که مرغ‌ها را مزه‌دارکنید؛ اجازه دهید آب مرغ‌ها کاملا خارج شود تا مزه و طعم ادویه‌ها به خوبی روی مرغ‌ها بنشیند. (بهتر است برای طبخ این غذا از مرغ یخ‌زده استفاده نکنید.)
  • اگر طعم گل محمدی را دوست دارید، می‌توانید در مرحله مزه‌دار کردن مرغ‌ها از مقداری پودر گل محمدی نیز استفاده کنید. استفاده از گل محمدی به عنوان یک مصلح عمل می‌کند و طبع سرد گوشت مرغ را می‌گیرد. همچنین گل محمدی باعث خوش‌عطر و خوش‌طعم شدن کباب شما می‌شود.
    در طرز تهیه جوجه ماستی نباید از هیچ ماست دیگری به جز ماست چکیده استفاده کنید. سفتی ماست باید در حدی باشد که مرغ‌ها در ماست شناور نباشند.

در این متن، دستور پخت جوجه ماستی به همراه نکات طلایی مربوط به آن را بررسی کردیم. با رعایت نکات مهم آشپزی و همچنین تمرین و کسب تجربه، می‌توایند این غذای محبوب را به صورت حرفه‌ای بپزید و نتیجه دلخواه خود را کسب کنید. نظر شما درباره طرز تهیه جوجه ماستی چیست؟ آیا شما روش یا فوت و فن بهتری برای پخت این غذای محبوب ایرانی دارید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه جوجه ماستی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


1 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات