طرز تهیه کباب چنجه خوشمزه و آبدار+عکس و نکات

طرز تهیه کباب چنجه خوشمزه و آبدار+عکس و نکات

اگر می‌خواهید یک کباب اصیل و قدیمی ایرانی آماده کنید باید به فکر آماده کردن چند سیخ چنجه خانگی باشید. طرز تهیه کباب چنجه هم مانند کباب برگ و کباب کوبیده یکی از قدیمی‌ترین دستورها در تهیه کباب‌های ایرانی است که می‌توان به راحتی آن را در خانه آماده کرد به شرط اینکه نکاتی را در مورد پخت این کباب بدانید.

کباب چنجه کباب خوشمزه و لذیذیست که آن را با تکه‌های کوچک شده از گوشت گوسفندی آماده می‌کنند. البته می‌توان آن را با گوشت گوساله هم تهیه کرد ولی اصل دستور تهیه آن با گوشت گوسفندی است. کباب چنجه بوقلمون و کباب چنجه مرغ هم طعم خاص و متفاوت خود را دارند و می‌توان آن‌ها را با همین دستور آماده کرد. این نوع کباب بیشتر از اینکه خاص مهمانی‌های خانوادگی و رسمی باشد بیشتر در دورهمی‌های دوستانه و شب‌نشینی‌ها بدون پلو در مقادیر زیاد تهیه می‌شود. البته می‌توان آن را با پلو هم سرو کرد و محدودیتی در این باره وجود ندارد.

هرچند که طرز تهیه کباب چنجه اصلاً پیچیده نیست، اما آماده کردن یک چنجه حرفه‌ای، آبدار و خوشمزه دقت زیادی نیاز دارد. شاید یکی دو بار اول در درست کردن این کباب شکست بخورید یا نتیجه برایتان آن‌قدرها رضایت‌بخش نباشد، اما به مرور با رعایت چند نکته در پخت آن حرفه‌ای می‌شوید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با دستور تهیه و نکات مهم برای خوشمزه‌تر شدن چنجه آشنا کنیم.

طرز تهیه کباب چنجه - دیجی فود

مواد لازم

  • فیله یا ران گوسفند به همراه مقداری دنبه ۱ کیلوگرم
  • روغن زیتون ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۲ عدد
  • فلفل دلمه‌ای به مقدار کافی
  • لیموترش ۲ تا ۳ عدد
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه کباب چنجه - دیجی فود

طرز تهیه کباب چنجه مرحله به مرحله

  1. برای درست کردن کباب چنجه ابتدا گوشت را به قطعات مساوی تقسیم کنید. بهترین اندازه برای کباب چنجه قطعات ۲ سانتی‌متر از گوشت است. حواستان باشد که قطعات کباب حتماً یک اندازه باشند تا حین پخت همگی باهم بپزند. در غیر این صورت ممکن است بعضی تکه‌های کوچک‌تر قبل از پختن تکه‌های بزرگ بسوزند.
  2. حالا باید سس مخصوص برای طعم دار کردن گوشت را آماده کنید. پیازها را با رنده ریز رنده کنید و با آب لیموترش تازه، فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید. می‌توانید از مقداری ماست هم برای نرم‌تر شدن کباب استفاده کنید. البته استفاده از ماست در تهیه سس کباب پنجه کاملاً اختیاری است.
  3. گوشت‌ها را در مخلوط پیاز، روغن زیتون و آب لیموترش بریزید و هم بزنید. قطعات گوشت باید به خوبی به سس آغشته شوندگوشت چنجه را داخل ظرف درب داری بریزید و به مدت ۵ ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا به خوبی مزه‌دار شوند.
  4. تا این مرحله از طرز تهیه کباب چنجه نکته خاصی موردتوجه نیست به جز اینکه تا این مرحله نباید به هیچ عنوان به گوشت نمک بزنید. بعد از طعم‌دار شدن گوشت آن را از داخل سس خارج کنید و به سیخ بکشید.
  5. در آخر روی چنجه‌ها کمی نمک بپاشید. همچنین می‌توانید برای طعم بهتر مابین قطعات کباب مقداری دنبه هم به سیخ بزنید.
  6. طرز تهیه کباب چنجه روی ذغال کامل می‌شود. البته می‌توانید آن را روی کباب‌پز گازی هم بپزید. فقط حواستان باشد این کار را روی حرارت ملایم انجام دهید تا کباب شما خشک نشود. همچنین باید سیخ‌ها را چند باری بچرخانید تا حرارت به صورت یکنواخت به همه قسمت‌های کباب برسد و هر دو طرف قبل از خشک شدن کباب کامل بپزد.

طرز تهیه کباب چنجه - دیجی فود

نکات مهم در طرز تهیه کباب چنجه

  • کباب چنجه هرچه برای مدت طولانی‌ترین درون سس بخوابد نرم‌تر شده و زودتر روی حرارت می‌پزد. البته در این صورت بهتر است به جای پیاز رنده شده از پیاز خلالی استفاده کنید.
  • اگر در طرز تهیه کباب چنجه از ذغال استفاده می‌کنید باید آن را به صورت یکنواخت در سطح منقل پخش کنید تا حرارت به صورت مساوی به تمام سیخ‌های چنجه برسد.
  • هرچند که کباب چنجه گوساله هم خوشمزه است اما گوشت گوسفندی تازه بهترین انتخاب برای درست کردن کباب چنجه است. بهتر است تا حد امکان از گوشت فیله یا ران گوسفندی برای پخت این کباب استفاده کنید. در این صورت کباب نرم و خوشمزه‌ای خواهید داشت.
  • اگر می‌خواهید کباب خوشمزه‌تری داشته باشید و یا چنجه شما عطر بهتری داشته باشد می‌توانید در سس آن از زعفران آب شده و سبزیجات معطر مانند ریحان استفاده کنید.
  • برای لذیذتر شدن چنجه می‌توانید حین کباب شدن روی گوشت کمی کره آب‌شده و زعفران رو مال کنید. برای این کار کره آب‌شده و زعفران را مخلوط کنید و به وسیله یک قلم‌مو شیرینی‌پزی بر روی دو طرف گوشت‌ها بکشید.
  • کباب چنجه در فر هم آماده می‌شود اما شما سعی کنید آن را روی زغال آماده کنید. در این صورت اگر از گوشت پخته شده چیزی اضافه بیاید می‌توان آن را بعداً گرم و نوش جان کنید؛ اما پخت کباب چنجه در فر بعد از خنک شدن حسابی سفت می‌شود.

ما سعی کردیم طرز تهیه و نکات مهم در پخت کباب چنجه را به زبان ساده‌ای با شما به اشتراک بگذاریم. اگر تجربه‌ای در طرز تهیه کباب چنجه دارید خوشحال می‌شویم آن را برای ما هم بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کباب چنجه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات