طرز تهیه بابا غنوج + نکات مهم و حرفه‌ای

طرز تهیه بابا غنوج + نکات مهم و حرفه‌ای

بابا غنوج یا بابا گانوش یک پیش غذای معروف لبنانی است. پایه اصلی این غذا، بادمجان کبابی و ارده بدون شکر است. از آنجایی که بادمجان کبابی طعم بسیار لذیذی دارد و باب سلیقه ایرانی‌ها است؛ بابا غنوج در ایران طرفداران زیادی پیدا کرده است. همچنین طعم این غذا شباهت زیادی به میرزا قاسمی دارد. از این رو اگر از علاقه‌مندان به میرزا قاسمی هستید و طعم آن را می‌پسندید؛ حتما این پیش غذای مفید و خوش‌مزه را نیز امتحان کنید. در ادامه با این مقاله از و‌ب‌سایت دیجی‌فود همراه باشید تا با طرز تهیه بابا غنوج و نکات مهم در طبخ آن آشنا شوید. 

طرز تهیه بابا غنوج

مواد لازم در طرز تهیه بابا غنوج

  • بادمجان کبابی ۳ عدد
  • گوجه فرنگی ۱ عدد
  • سیر ۱ الی ۲ حبه
  • لیمو ترش ۱ الی ۲ عدد
  • ارده بدون شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه ۱ مشت
  • نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم

این میزان مواد اولیه، برای تهیه بابا غنوج برای ۲ نفر است. در صورتی که می‌خواهید این غذا را برای افراد بیشتری تهیه کنید؛ میزان مواد گفته شده را به یک نسبت زیادتر کنید. همچنین توجه داشته باشید میزان استفاده از لیمو ترش، روغن زیتون و ارده کاملا سلیقه‌ای است و می‌توانید در حین طبخ غذا آن‌ها را با توجه به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید. 

طرز تهیه بابا غنوج در ۳ مرحله

مرحله اول: کبابی کردن و آماده‌سازی بادمجان‌ها

برای کبابی کردن بادمجان‌ها روش‌های متفاوتی وجود دارد. شما می‌توانید با توجه به امکاناتی که در دسترس دارید؛ یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید. برای کبابی کردن بادمجان‌ها می‌توانید از گاز، منقل، فر یا تستر استفاده کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای کبابی کردن بادمجان که باعث می‌شود بادمجان شما طعم دودی بسیار خوبی بگیرد؛ استفاده از گاز یا منقل است. برای این کار ابتدا با استفاده از چنگال روی سطح بادمجان‌ها چند سوراخ ایجاد کنید. سپس بادمجان‌ها را با پوست روی حرارت گاز یا منقل قرار دهید. در مرحله بعد باید هر چند دقیقه یکبار، بادمجان‌ها را زیر و رو کنید تا تمامی قسمت‌های بادمجان به خوبی کبابی شود.

طرز تهیه بابا غنوج

اگر می‌خواهید بادمجان‌ها را با استفاده از فر کباب کنید؛ بعد از اینکه روی آن‌ها را با چنگال سوراخ کردید، باید آن‌ها را روی یک توری قرار دهید. این کار باعث می‌شود که آب بادمجان‌های پخته شده از آن‌ها خارج شود و مانع آبکی شدن و شل شدن بادمجان‌ها می‌شود. در مرحله آخر، بعد از اینکه بادمجان‌ها کاملا پخته شدند؛ باید منتظر بمانید تا سرد شوند و سپس به راحتی پوست آن‌ها را با دست جدا کنید.

مرحله دوم: میکس کردن مواد و تهیه سس ارده

در این مرحله بادمجان‌های کبابی به همراه جعفری و سیر را درون غذاساز بریزید و آن‌ها را به خوبی مخلوط کنید تا مخلوطی یکدستی از بادمجان، سیر و جعفری حاصل شود. 

سپس در یک کاسه جداگانه ارده بدون شکر، لیمو ترش، روغن زیتون، نمک و فلفل را به خوبی با هم مخلوط کنید و بعد از آن، بادمجان‌های میکس‌شده را با سس ارده آماده شده مخلوط کنید.

مرحله سوم: سرو غذا

بعد از این که تمامی مواد را به خوبی با هم مخلوط کردید؛ بابا غنوج آماده سرو شدن است. دیزاین این غذا کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. بابا غنوج آماده شده را در یک ظرف بریزید و آن را با استفاده از گوجه فرنگی، زیتون، جعفری خرد شده، دانه‌های انار و… تزئین کنید. این غذا در کشورهای مدیترانه‌ای با استفاده از نان پیتا سرو می‌شود. شما می‌توانید طرز تهیه نان پیتا را در مقاله‌های وب‌سایت دیجی‌فود مطالعه کنید و آن را به راحتی در خانه تهیه کنید. همچنین اگر به عنوان پیش غذا از بابا غنوج استفاده می‌کنید؛ می‌توانید آن را بدون نان سرو کنید. خوب است بدانید در مناطق مختلف، در سرو این غذا از چیپس نان ترتیلا یا کراکر نیز استفاده می‌شود. طرز تهیه بابا غنوج بسیار راحت است و می‌توانید تمامی این مراحل را در کمتر از ۱ ساعت انجام دهید و این پیش غذای سالم و مقوی را تهیه کنید.

طرز تهیه بابا غنوج

نکات مهم و کاربردی در تهیه بابا غنوج

  • اگر از گاز برای کبابی کردن بادمجان‌ها استفاده می‌کنید؛ بهتر است از شعله پخش‌کن استفاده کنید تا تمامی بخش‌های بادمجان به صورت یکدست کبابی شوند. 
  • برای اینکه پوست بادمجان‌ها راحت‌تر و سریع‌تر جدا شوند؛ می‌توانید بعد از کباب کردن، آن‌ها را به مدت ۵ دقیقه در آب سرد قرار دهید و سپس پوست سوخته روی آن‌ها را جدا کنید.
  • بهتر است بادمجان‌هایی که برای تهیه این غذا انتخاب می‌کنید؛ بادمجان‌های گوشتی باشند. 
  • اگر طرفدار غذاهای ترش مزه هستید و طعم رب انار را می‌پسندید؛ می‌توانید در مرحله میکس کردن مواد، ۳ قاشق غذاخوری رب انار را نیز به سس ارده اضافه کنید. 
  • در رسپی لبنانی بابا غنوج از ماست یا کشک نیز در تهیه این غذا استفاده می‌شود. استفاده از ماست باعث می‌شود که بافت غذای شما بسیار نرم و لطیف شود. اگر می‌خواهید از ماست در طرز تهیه بابا غنوج استفاده کنید؛ ماست استفاده شده نباید خیلی آبکی یا خیلی سفت باشد. 

 

نظر شما درباره طرز تهیه بابا غنوج چیست؟ اگر تجربه یا پیشنهاد خاصی برای بهتر درست کردن بابا گانوش دارید؛ از طریق کامنت برای ما بیان کنید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه بابا غنوج
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات