طرز تهیه زیتون پرورده یک چاشنی خوشمزه در کنار غذاهای ایرانی!

طرز تهیه زیتون پرورده یک چاشنی خوشمزه در کنار غذاهای ایرانی!

ما با انواع ترشی، شور و سس به عنوان چاشنی در کنار غذاها آشناییم. یک چاشنی بسیار خوشمزه دیگر هم وجود دارد که هنوز تصمیم قطعی برای دسته بندی آن در قسمت ترشی‌ها یا شورها گرفته نشده است اما با شکلی مشابه ترشی‌های خانگی محبوبیت بسیار زیادی در میان مردم دارد. طرز تهیه زیتون پرورده آن چیزی است که در این مقاله از دیجی فود به آن می‌پردازیم.

اجازه دهید با یک سوال شروع کنیم. به نظر شما دقیقا به چه نوع خوراکی ترشی گفته می‌شود؟ ترشی در واقع یک چاشنی تهیه شده از انواع سبزیجات است که در آشپزی خاورمیانه اهمیت بسیار زیادی دارد. هر زمان اراده کنید با اضافه کردن سرکه یا آب‌نمک به تره‌بار می‌توانید انواع ترشی را تهیه کرده و برای مدت زمان طولانی‌تری از آن‌ها نگهداری کنید. باور اکثر مردم بر این این که درست کردن ترشی فقط مختص کسانی است که سال‌ها در این کار و در امر آشپزی سررشته داشته‌اند. غافل از اینکه درست کردن ترشی فقط نیازمند کمی حوصله و دقت است. البته در این میان دستورهای ساده هم کم نیستند. برای مثال ترشی یا شور زیتون یکی از ساده‌ترین انواع ترشی‌هایی است که می‌توانید به راحتی در خانه آماده کنید. اما موضوع صحبت ما در این مقاله یک ترشی ساده نیست! ما میخواهیم طرز تهیه زیتون پرورده را به شما آموزش دهیم.

شاید بتوان زیتون پرورده را در دسته انواع ترشی‌های خوشمزه  ایرانی دسته بندی کرد. این ترشی که در شهرهای مختلف کشور با کمی تغییر در نوع مواد اولیه تهیه می‌شود بهترین چاشنی در کنار غذاها به خصوص در فصول سرد سال است. برای تهیه این چاشنی خوشمزه معمولا از زیتون، مغزگردو، رب انار، اب لیمو ترش و چند نوع سبزی معطر استفاده می‌شود. برای آموزش طرز زیتون پرورده در ادامه این مقاله از دیجی فود با ما همراه باشید.

طرز تهیه زیتون پرورده - دیجی فود

مواد لازم

  • زیتون بدون هسته ۵۰۰ گرم
  • مغز گردو ۳۰۰ گرم
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • رب انار ۲ پیمانه
  • آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
  • آویشن ۱ قاشق غذاخوری
  • دانه انار خشک شده ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری (شمالی‌ها به جای نعناع از سبزی‌های محلی مانند چوچاق استفاده می‌کنند.)

مرحله به مرحله در طرز تهیه زیتون پرورده

  1. در طرز تهیه زیتون پروده به زیتون بدون هسته نیاز دارید. پس یا هنگام خرید شور زیتون به سراغ انواع بدون هسته بروید و یا خودتان برای درآوردن هسته زیتون اقدام کنید. پس از این مرحله طعم زیتون های بدون هسته را بچشید اگر شور و یا ترش بودند بهتر است این طعم از آن‌ها گرفته شود. پس زیتون‌های بدون هسته را داخل یک کاسه ریخته و تا روی زیتون ها آب بریزید. زیتون‌ها را به مدت ۱ ساعت داخل آب قرار دهید تا خیس بخورند و طعم شوری یا ترشی آن ها از بین برود.
  2. پس از گذشت ۱ ساعت زیتون‌ها را آبکشی کنید و اجازه دهید تا آب اضافه آن ها خارج شود. در این فاصله مغز گردوها را دو مرتبه چرخ کنید و داخل کاسه ای بریزید؛ زیتون ها را به همراه رب انار و آبلیمو به مواد داخل کاسه اضافه کنید.
  3. حالا مواد داخل کاسه را به آرامی با قاشق مخلوط کنید. حواستان باشد که زیتون‌ها له نشوند. سپس پودر نعناع خشک، پودر آویشن( به دلخواه) و دانه های انار خشک و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه کنید، مواد را به آرامی با قاشق زیر و رو کنید تا زیتون ها با سبزیجات خشک طعم دار شوند.
  4. سپس مواد را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و درب آن را محکم ببندید. زیتون پرورده باید به مدت ۱ روز در یخچال استراحت کند تا طعم تمامی مواد در هم مخلوط شود. پس از آن می توانید از زیتون پرورده استفاده کنید.

طرز تهیه زیتون پرورده - دیجی فود

فوت و فن‌هایی برای داشتن زیتون پرورده خوشمزه

  • اگر می‌خواهید از زیتون تازه در طرز تهیه زیتون پرورده استفاده کنید باید توجه داشته باشید که زیتون ممکن است طعم تلخی داشته باشد. اگر زیتون شما تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
  • توجه داشته باشید که برای بهتر شدن کیفیت زیتون پرورده باید از زیتونی استفاده کنید که سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه زیتون ها ریز تر باشند، خوشمزه ترند و طعم زیتون پرورده بهتر خواهد شد. همچنین زیتون نباید زیر دندان خیلی سفت یا خیلی شل باشد.
  • برخلاف تصورتان اگر در طرز تهیه زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده کنید رنگ زیتون پرورده شما روشن تر و صورتی مانند و در صورتی که از انار بیشتری استفاده کنید رنگ آن تیره تر و قهوه‌ای مانند خواهد شد. با این حساب اگر تمایل دارید رنگ زیتون پرورده شما روشن تر شود، می توانید مقدار گردو را افزایش دهید و در صورتی که تمایل دارید رنگ زیتون پرورده تیره تر شود می توانید مقدار رب انار و دانه های انار را بیشتر کنید.
  • توجه کنید که زیتون هنگام اضافه شدن به مواد کاملا خشک باشد وگرنه مستعد کپک زدن است.
  • سعی کنید از گردوی تازه و مرغوب در طرز تهیه زیتون پرورده استفاده کنید. استفاده از گردوی کهنه باعث ایجاد طعم تلخی در زیتون پرورده می‌شود.
  • رب اناری که در تهیه زیتون پرورده استفاده می کنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین یا بسیار ترش را برای طعم دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.
  • برای نگهداری زیتون پرورده آن را در ظروف شیشه ای در دار قرار دهید و در یخچال بگذارید تا دوره ماندگاری آن طولانی شود.

زیتون پرورده چاشنی بسیار خوشمزه ایست که می‌توان آن را با هر غذایی خورد. البته استفاده از این چاشنی در شمال کشور و در کنار غذاهای خوشمزه شمالی بسیار بیشتر طرفدار دارد. غذاهایی مانند کشک بادمجان، میرزا قاسمی، باقلاقاتق، کته کباب و … از غذاهایی هستند که همراه با زیتون پرورده حسابی خوشمزه میشوند. راستی اگر این چاشنی محبوب را به کمک این دستور از طرز تهیه زیتون پرورده آماده کردید حتما نتیجه را با ما و همراهان دیجی فود به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه زیتون پرورده
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات