انواع سس استیک گوشت و رمز و راز ایجاد یک طعم بینقص و بهیادماندنی

دهها سس مختلف در طعمهای متفاوت با انواع استیک در سراسر جهان سرو میشوند، از سس هولندایز گرفته تا سس ووسترشر و سسهای فلفل مکزیکی برای افرادی که طعم تند آتشی را برای استیک میپسندند. در داستانهای قدیمی که درمورد طبخ اولین استیک نقل میشود، میخوانیم آن زمانها که خبری از انواع سس استیک گوشت نبود، مردم باور داشتند اگر استیک از کیفیت خوبی برخوردار باشد، باید آن را به تنهایی و حتی بدون نمک و فلفل خورد!
البته این مسئله که آن زمانها سس باکیفیتی برای سرو استیک وجود نداشت هم میتواند در این باور تاثیرگذار بوده باشد؛ اما حالا که انواع سس استیک گوشت برای ارتقا طعم و کیفیت این غذا وجود دارد، حیف است که برای امتحان کردنشان کوتاهی کنید. اغلب این سسها دستور سادهای دارند و درست همان زمان که منتظرید استیک روی حرارت آماده شود میتوانید آن طرف مشغول آماده کردن سس استیک خود شوید.
از ما میشنوید راز درست کردن یک استیک گوشت خوشمزه در سسی است که کنار آن سرو میکنید. پس به جای اینکه در رستورانها هزینههای گزافی بابت سفارش استیک گوشت بپردازید کمی وقت بگذارید و سس موردعلاقهتان را یاد بگیرید. شما میتوانید استیک را در خانه به همان اندازه خوب و یا حتی بهتر از رستورانها درست کنید و تنها بخشی از هزینه را برای تهیه این غذای لذیذ بپردازید. کافی است از میان انواع سس برای استیک گوشت سس مورد علاقه خود را پیدا کنید و دستور تهیه آن را یاد بگیرید.
ما قصد داریم در ادامه این مطلب چند مدل از انواع سس استیک گوشت را به شما معرفی کنیم. دو مدل از این ۴ سس محبوب از آسان ترین سسها هستند و رسپی بسیار سادهای دارند که میتوانید آنها در کمترین زمان ممکن برای سرو در کنار استیک گوشتتان آماده کنید.
۱. سس ووسترشر یک سس پایه با طعم و عطری خاص!
این سس در واقع یک چاشنی مایع است که در نتیجه یک فرایند تخمیری به دست میآید. ووسترشر برای اولین بار در شهر ووستر انگلستان به دست دو شیمیدان تهیه شد. این سس به صورت آماده در فروشگاههای بزرگ پیدا میشود اما میتوانید آن را در خانه هم تهیه کنید. کافی است یک مجموعه از ادویههای باکیفیت در خانه داشته باشید تا نتیجه نهایی سس ووسترشر شما مشابه نمونههای آماده و اصلی این سس شود.
ووسترشر ترکیبی از سرکه سیب، سویا سس، آب لیموترش، شکر کاراملی و انواعی از ادویه جات مانند پودر پیاز، پودر سیر، پودر زنجبیل، فلفل، پودر هل، پودر خردل، زردچوبه، نمک، میخک و… است. این سس بعد از آمادهسازی نیاز به دو تا سه هفته استراحت در یخچال دارد و بعد از آن قابل استفاده است.
ووسترشر علاوه بر اینکه یکی از انواع سس استیک گوشت است به عنوان بهترین ماده مرینیت کننده برای انواع گوشت هم شناخته میشود.
۲. سس باربیکیو از محبوبترین انواع سس استیک گوشت
سس باربیکیو یکی دیگر از سسهای محبوبی است که با استیک سرو میشود. این سس که کمی طعم تند و دودی هم دارد حتی موردپسند کسانی است که زیاد اهل غذاهای تند نیستند. سس باربیکیو چندین دستور تهیه دارد که ما در اینجا یکی از سادهترین دستورها را برایتان آماده کردهایم.
مواد لازم برای تهیه سس باربیکیو
- سس کچاپ ۲ پیمانه
- سویا سس ۲ قاشق غذاخوری
- سس چیلی تند ۱ قاشق غذاخوری
- شکر قهوهای دو قاشق غذاخوری
- لیمو تازه ۱ عدد
- پیاز نگینی ۱ عدد متوسط
- پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه سس باربیکیو
پیاز را بسیار ریز خرد کنید. اگر نمیتوانید آن را با رنده درشت رنده کنید، حالا تمام مواد را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید سس باربیکیو شما به مدت نیم ساعت داخل یخچال استراحت کند. این سس در طرز تهیه استیک گوشت برای مرینیت کردن گوشت هم کاربرد دارد. میتوانید گوشت استیک را حداقل به مدت ۱ ساعت داخل این سس بخوابانید و چند دقیقه قبل از کباب کردن آن را از سس خارج کنید و یا آن را هنگام سرو غذا روی استیکها بریزید.
۳. سس سالسا یکی سس مکزیکی تند برای عاشقان فلفل
اگر میخواهید استیک شما طعم بسیار تندی داشته باشد باید از میان انواع سس استیک گوشت به سراغ سس سالسا بروید. این سس خوش عطر و بوی مکزیکی که بسیار هم تند است از اولین سسهای محبوب استیک گوشت در دنیاست. بد نیست بدانید این سس بسیار سالم و کم کالری است، پس اگر در رژیم غذاییتان برای استفاده از سسها محدودیت دارید سس سالسا میتواند گزینه مناسبی به عنوان سس استیک گوشت شما باشد.
مواد لازم برای تهیه سس سالسا
- گوجهفرنگی ۸۰۰ گرم
- سیر تازه ۲ حبه
- پیاز ۱ عدد متوسط
- فلفل هالوپینو یا فلفل سبز تند یک سوم پیمانه
- برگ گشنیز تازه نصف پیمانه
- آبلیمو یا سرکه ۱ قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- شکر یک چهارم قاشق چایخوری
دستور تهیه سس سالسا
برای تهیه این سس از انواع سس استیک گوشت ابتدا گوجهها را بشویید و به مدت ۶ دقیقه روی گاز یا باربیکیو کبابی کنید. سپس پوست آنها را بگیرید و به همراه باقی مواد داخل میکسر بریزید. مواد را چند پالس بزنید تا با هم مخلوط شوند. حواستان باشد که مواد سس سالسا نباید له شوند. بهاندازهای مخلوط کنید که مواد ریز شده و با هم مخلوط شوند اما له نشوند.
میتوانید برای درست کردن سس سالسا مکزیکی گوجه را در ماهیتابه هم تفت دهید، اما کباب کردن گوجه به این خاطر که طعم دودی را به سس شما اضافه میکند گزینه مناسبتری است. بهتر است اگر فرصت دارید بعد از مخلوط کردن مواد، سس را داخل یک ظرف ریخته و به مدت دو ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
۴. سس قارچ و استیک، ترکیبی لذیذ و بهیادماندنی
سس قارچ یکی دیگر از انواع سس استیک گوشت است که بسیار طرفدار دارد. این سس به خاطر بافت خامهای و طعم ملایمش میتواند گزینه بسیار مناسبی برای چاشنی استیک شما باشد.
مواد لازم برای تهیه سس قارچ
- قارچ خردشده ۲۰۰ گرم
- کره آبشده دو قاشق غذاخوری
- خامه یک پیمانه
- شیر یک سوم پیمانه
- پیاز کوچک یک عدد
- جعفری ساطوری شده به مقدار کم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
دستور تهیه سس قارچ
در این مدل از طرز تهیه سس استیک گوشت ابتدا پیاز را نگینی خردکنید و با کره تفت دهید تا نرم شوند. قارچ را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچها تبخیر شود. خامه و شیر را به قارچ و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. شعله گاز را کم کنید تا سس به مدت پنج دقیقه به آرامی بجوشد. در آخر جعفری و در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری پنیر پارمزان به سس قارچ خود اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید.
این مدل از انواع سس استیک گوشت را میتوانید به عنوان چاشنی انواع غذاها استفاده کنید. سس قارچ برای مرغ، استیک گوشت، انواع سوخاری، ساندویچ، پیتزا و سیبزمینی چاشنی بسیار مناسبی است.
اگر به تهیه سس علاقه مند هستید:
طرز تهیه سس انبه خانگی یک چاشنی خوشمزه برای فست فود
سس خردل یک چاشنی محبوب در سراسر دنیا + دو دستور تهیه ساده
طرز تهیه سس ماست یک سس خانگی کمکالری برای سالاد و غذا
سس باربیکیو یک چاشنی تندوتیز برای غذاهای شما + دستور تهیه
،انواع سس سالاد ، از سس مایونز خانگی تا سس سزار با دیجی فود
اگر شما هم تجربه درست کردن انواع سس استیک گوشت را دارید میتوانید پیشنهادهای جذابتان را در کامنتها با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

[…] طرز تهیه انواع سس استیک را اینجا بخوانید! […]