طرز تهیه سالاد فصل در خانه، مرحله به مرحله همراه شماییم!

طرز تهیه سالاد فصل در خانه، مرحله به مرحله همراه شماییم!

شاید بهتر باشد به جای طرز تهیه سالاد فصل بگوییم طرز تهیه ترشی سالاد فصل! نام سالاد فصل برای این ترشی کمی غلط انداز است خصوصا اگر آن را برای اولین بار می‌شنوید. سالاد فصل یا ترشی مشهدی از نظر ظاهری شبیه به ترشی گل کلم است البته با یک تفاوت فاحش! ترشی گل کلم با سرکه یا آب‌نمک آماده می‌شود اما سالاد فصل را با ترکیب آب گوجه‌فرنگی و سرکه تهیه می‌کنند.

همین هم باعث می‌شود تا طعم آن بسیار متفاوت از یک ترشی معمولی باشد. سالاد فصل آن طعم تیز سرکه در دیگر ترشی‌ها را ندارد و بسیار خوشمزه و لذیذ است. شاید همین تفاوت در طعم و مزه باعث شده تا ترشی سالاد فصل یکی از محبوب‌ترین ترشی‌های زمستانی باشد که قصد داریم طرز تهیه آن را در ادامه این مطلب به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم در طرز تهیه سالاد فصل

  • سیر ۶ حبه
  • هویج خرد شده ۲ پیمانه بزرگ
  • خیار خرد شده ۱ پیمانه
  • کرفس خرد شده ۲ پیمانه بزرگ
  • فلفل سبز تند ۶ عدد
  • گل کلم خرد شده ۴ پیمانه بزرگ
  • گوجه‌فرنگی ۳ کیلوگرم
  • سرکه سفید ۲ پیمانه بزرگ
  • نمک ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • ترخون تازه چند شاخه
  • زردچوبه (در صورت تمایل) ۱ قاشق غذاخوری

سالاد فصل - دیجی فود

طرز تهیه سالاد فصل مرحله به مرحله

  1. برای تهیه سالاد فصل ابتدا به سراغ گوجه‌ها بروید. گوجه‌ها برای تهیه این ترشی باید آب‌گیری شوند. پس آن‌ها را به خوبی بشویید، خرد کنید و به همراه مقداری نمک داخل یک ظرف پلاستیکی ریخته و با گوشت‌کوب برقی یا با دست چنگ بزنید. اجازه دهید گوجه‌های له شده برای ۱۵ ساعت در یک جای خنک استراحت کنند. بعد از گذشت ۱۵ ساعت گوجه‌ها را از صافی رد کنید تا پوست آن‌ها جدا شود. سپس پوره گوجه را در قابلمه‌ای ریخته و بجوشانید تا کمی غلیظ شود. البته توجه داشته باشید که به هیچ عنوان قرار نیست گوجه‌ها را تبدیل به رب یا سس گوجه‌فرنگی کنید. همین‌که آب گوجه‌فرنگی کمی تبخیر شود کافیست.
  2. یک روش دیگر هم برای انجام این مرحله از طرز تهیه سالاد فصل وجود دارد. گوجه‌ها را بشویید و برای ۳ دقیقه داخل آب در حال جوش قرار دهید. حالا پوست گوجه‌ها به راحتی جدا می‌شود. گوجه‌ها را پوست بگیرید و درون میکسر یا غذاساز پوره کنید. پوره گوجه‌فرنگی را به همراه مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بجوشانید تا آب آن تبخیر و پوره گوجه‌فرنگی کمی غلیظ شود.
  3. آب گوجه‌فرنگی را کنار بگذارید تا خنک شود. بهتر است از یک شب قبل از ریختن ترشی سالاد فصل آب گوجه‌فرنگی و باقی مواد سالاد را آماده کنید.
  4. هویج‌ها را شسته و خرد کنید. می‌توانید هویج را نگینی و یا کمی بزرگ‌تر برش بزنید؛ اما بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که اگر تمام مواد را نگینی و ریز خرد کنید شکل نهایی ترشی بهتر می‌شود.
  5. در طرز تهیه سالاد فصل احتیاجی به برگ های کرفس نداریم. ساقه‌های کرفس را از برگ جدا کنید و به خوبی بشویید. حالا آن‌ها را هم‌اندازه هویج‌ها برش بزنید.
  6. خیارها باید کمی بزرگ‌تر از هویج و کرفس خرد شوند. چراکه بافت خیار نرم‌تر است و اگر خیلی ریز خرد شود احتمال له شدن آن وجود دارد.
  7. گل کلم اصلی ترین ماده اولیه در طرز تهیه سالاد فصل است. آن را خرد کنید و بعد درون مقداری آب و نمک خیس کنید تا ضدعفونی شود. آبکشی کنید و روی یک پارچه تمیز بریزد تا به خوبی خشک شود.
  8. حبه‌های سیر را پوست گرفته و بشویید.
  9. دو سه شاخه سبزی ترخون برای معطر کردن سالاد فصل شما کافیست. آن را هم بشویید و کنار بگذارید.
  10. در طرز تهیه سالاد فصل مواد شما باید خشک باشند. پس تمام مواد شسته شده را روی پارچه‌های نخی تمیز پهن کنید و اجازه دهید تا صبح به خوبی خشک شوند.
  11. صبح روز بعد به سراغ موادتان بروید. آن‌ها را درون یک لگن بزرگ به خوبی مخلوط کنید. حالا دبه‌های ترشی را با مواد پر کنید. درون هر دبه یک یا دو شاخه ترخون، چند حبه سیر و یک عدد فلفل تند بریزید. لازم نیست ترخون و سیر را ریز کنید.
  12. حالا آب گوجه، باقی‌مانده نمک، زردچوبه و سرکه را به خوبی با هم مخلوط کنید. از این ترکیب روی مواد بریزد تا جایی که دبه‌های ترشی پر شوند. درب دبه‌ها را ببندید و در یک جای سرد قرار دهید. بعد از ۲ تا ۳ هفته سالاد فصل شما آماده مصرف است. نوش جان.

سالاد فصل - دیجی فود

نکات مهم برای تهیه سالاد فصل

  • در طرز تهیه سالاد فصل برای آماده کردن آب گوجه‌فرنگی حتماً پوست گوجه‌ها را جدا کنید.
  • هرچه مواد ترشی را ریزتر خرد کنید سالاد فصل شما ظاهر بهتری خواهد داشت اما دقت کنید که مواد پس از جا افتادن ترشی حسابی نرم می‌شوند. پس مواد شما نباید آنقدری ریز خرد شوند که با رسیدن ترشی له شده و یا به چشم نیایند.
  • در طرز تهیه سالاد فصل برای اضافه کردن سرکه محتاط باشید. سرکه زیادی طعم نهایی ترشی شما را تغییر می‌دهد تا جایی که دیگر هیچ مزه‌ای از طعم اصلی سالاد فصل باقی نمی‌ماند.
  • ترشی سالاد فصل را برای رسیدن در جای گرم قرار ندهید. این سالاد باید از زمان درست کردن تا پایان مصرف آن در یک جای خنک نگهداری شود. گرما باعث کپک زدن و خرابی سالاد فصل می‌شود.
  • تمام مواد برای تهیه سالاد فصل باید خشک باشند. خیس بودن مواد اولیه و دبه‌ها باعث کپک زدن ترشی شما می‌شود.

انواع ترشی ایرانی و فرنگی، یک چاشنی خوشمزه در کنار غذاها

طرز تهیه ترشی بادمجان خوشمزه+نکات

طرز تهیه خیارشور خانگی + نکات و ترفندهایی برای بهتر شدن

ما روش تهیه این ترشی خوشمزه را مرحله به مرحله با دستور بسیار ساده‌ای به شما آموزش دادیم. اگر پیش از این تجربه تهیه ترشی سالاد فصل را داشته‌اید و نکته دیگری در مورد طرز تهیه سالاد فصل به ذهنتان می‌رسد در بخش کامنت‌ها برایمان بنویسید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] طرز تهیه سالاد فصل در خانه، مرحله به مرحله همراه شماییم… […]