طرز تهیه خمیر پیتزا به دو روش حرفهای و فوری با دیجی فود

ما معتقدیم که کیفیت یک پیتزا بیشتر از هر چیزی تابع کیفیت خمیر پیتزا است. اگر خمیر پیتزای خوبی نداشته باشید دیگر آنقدرها تفاوتی ندارد روی آن قارچ و استیک چیده باشید یا اسفناج و پنیر! وقتی خمیر پیتزا نرم و لطیف نباشد خوردن پیتزا هم لطفی ندارد. ما اینجا در کنار شماییم تا طرز تهیه خمیر پیتزا را آموزش بدهیم. البته نه یک خمیر پیتزای معمولی بلکه یک خمیر حرفهای و کار درست، با ما همراه باشید.
شاید بپرسید چرا از خمیر پیتزای آماده استفاده نکنیم؟ خمیر پیتزای نیمه آماده و یخزده همیشه در دسترس است تا هر زمان که اراده کردید، پیتزا بپزید؛ اما گاهی درست کردن پیتزا از یک وعده شکمسیرکن و عجلهای فراتر میرود. شاید بخواهید تعطیلات آخر هفته را با دوستانتان باشید و در کنار هم یک پیتزای درستوحسابی نوش جان کنید. به نظر شما خمیر پیتزای آماده برای چنین دورهمی مناسب است؟
به نظر ما که اینطور نیست. حالا که همگی دور هم جمع شدید بد نیست بهترین طرز تهیه خمیر پیتزا را پیدا کنید و همراه هم مشغول تهیه یک پیتزای غولپیکر خانگی شوید. این کار نه تنها در نهایت یک نتیجه لذتبخش و خوشمزه به دنبال دارد، بلکه جنبه فان و سرگرمی آن را هم نباید نادیده گرفت.
ما قبلا یک مدل خمیر در طرز تهیه پیتزا پپرونی را به شما آموزش دادهایم و حالا در این مقاله از دیجی فود قرار است به سراغ آموزش فرمول یک خمیر پیتزای حرفهای برای پخت انواع پیتزا برویم. این خمیر ۷ ماده اولیه دارد که از ترکیب آنها و کمی صبوری یک خمیر پیتزای نرم و لطیف با رویهای ترد و برشته بخواهید داشت. قلم و کاغذهایتان را آماده کنید تا به سراغ طرز تهیه خمیر پیتزا برویم.
مواد لازم در طرز تهیه خمیر پیتزا با شیر
- آرد ۳ پیمانه
- تخممرغ ۱ عدد
- خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- شیر ۱ پیمانه
- روغن مایع ولرم ۶ قاشق غذاخوری
مرحلهبهمرحله در طرز تهیه خمیر پیتزا با شماییم!
- در طرز تهیه خمیر پیتزا ابتدا باید به سراغ عملآوری خمیرمایه بروید. برای این کار شیر را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی برسد که اگر انگشت کوچکتان را داخل شیر بزنید گرمای آن را حس کنید اما دستتان نسوزد. شیر که به چنین دمایی رسید ۱ قاشق از شکر دستور را درون شیر حل کنید و سپس خمیرمایه را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید. ترجیحاً آن را در محیطی گرم و تاریک مانند داخل کابینت و یا داخل فر خاموش قرار دهید تا خمیرمایه عمل بیاید.
- بعد از ده دقیقه که خمیرمایه شما پف کرد و اصطلاحاً عمل آمد آن را به همراه روغن، تخممرغ، باقی شکر و نمک داخل کاسهای بزرگتر ریخته و حسابی مخلوط کنید.
- حالا آرد را در سه مرحله به موادتان اضافه کنید. بهتر است آرد را در حال الک کردن به مواد اضافه کنید. با این کار خمیر باکیفیتتری دارید.
- زمانی که دیگر احساس کردید هم زدن خمیر با قاشق امکان ندارد با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
- از دست زدن به خمیر نترسید، شاید ابتدا حالت چسبندگی خمیر اذیتتان کند اما هرچه خمیر را بیشتر ورز دهید از این حالت چسبندگی خارجشده و نرم و لطیف میشود. حواستان باشد برای از بین بردن این حالت چسبندگی فقط به ورز دادن نیاز است پس از چرب کردن مداوم دستانتان با روغن و یا اضافه کردن آرد بیشازحد به خمیرتان جدا خودداری کنید. اگر به آشپزی و کار با خمیر علاقهمند باشید این مرحله از طرز تهیه خمیر پیتزا محبوبترین بخش برای شماست.
- هر چند دقیقه یکبار صفحه کار را کمی آرد پاشی کنید و به ورز دادن خمیر ادامه دهید. حدود ۸ دقیقه برای ورز دادن کافی است و پس از آن خمیر به آن لطافت موردنظرمان میرسد.
- خمیر را داخل کاسهای که کمی چرب شده قرار دهید و روی آن را ابتدا با سلفون و بعد با یک پارچه تمیز بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جایی گرم استراحت دهید. این مرحله استراحت اولیه خمیر شماست و بسیار اهمیت دارد.
- بعد از یک ساعت حجم خمیر شما تقریباً دو برابر میشود. پف خمیر را با مشت کردن دستتان بخوابانید و بعد آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
- هر قسمت خمیر را به یک چانه گرد شده تبدیل کنید و آنها را روی سطح آرد پاشی شده به کمک وردنه باز کنید.
- روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرها را که با قطر دلخواهتان باز کردید روی سینی فر قرار دهید.
- آخرین مرحله از طرز تهیه خمیر پیتزا استراحت دوم خمیر است. روی خمیر را با پارچه بپوشانید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه در دمای آشپزخانه استراحت دهید. پس از آن خمیر برای پخت و درست کردن یک پیتزای حرفهای آماده است.
این دستور یکی از حرفهایترین دستورها در طرز تهیه خمیر پیتزا است که میتوانید در خانه آماده کنید؛ اما اگر فر ندارید و یا میخواهید در کمترین زمان ممکن یک پیتزای خانگی با یک خمیر دستساز بپزید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
خمیر پیزا انواع متنوعی دارد. بعضی خمیرها سادهتر و بعضی سختتر هستند، بعضی در عین سادگی وقتگیر هستند و مراحل تهیه آنها کند پیش میرود، اما بعضی دیگر ساده و سریع هستند. اینکه کدام دستور را انتخاب کنید به موقعیت، حوصله و زمان شما بستگی دارد. دستور دومی که در این مقاله به شما آموزش میدهیم مربوط به طرز تهیه خمیر پیتزا فوری تابهای است که در کمترین زمان ممکن و بدون نیاز به فر آماده میشود.
مواد لازم برای خمیر پیتزا فوری:
- آرد ۲ پیمانه
- ماست نصف پیمانه
- تخممرغ ۱ عدد
- بیکینگپودر ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع دو قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار کم
دستور تهیه خمیر پیتزا فوری
- این مدل از طرز تهیه خمیر پیتزا بسیار ساده است. کافی است ابتدا آرد را به همراه نمک و بیکینگپودر ۳ بار الک کنید.
- ماست را هم بزنید تا روان و یکدست شود.
- تخممرغ و روغن را با ماست هم بزنید و آرد را در سه مرحله به آنها اضافه کنید.
- ۴ الی ۵ دقیقه خمیر را ورز دهید و بعد روی آن را با پارچه بپوشانید تا به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط استراحت کند.
- خمیر را روی سطح آرد پاشی شده با وردنه باز کنید، مواد دلخواهتان را روی آن بریزید و در تابه روی شعله کم بپزید. درب تابه را با پارچه بپوشانید تا بخار و قطرات آبی که روی درب تابه ایجاد میشود روی پیتزا را خراب نکند.
- زیر خمیر که طلایی و برشته شد پیتزای شما آماده است.
شما برای درست کردن پیتزای خانگی از چه نوع خمیری استفاده میکنید؟ اگر دستور تست شدهای در طرز تهیه خمیر پیتزا دارید که با دو دستور بالا متفاوت است برای ما در کامنتها بنویسید.
طرز تهیه پیراشکی با دو روش متفاوت، پیراشکی غذایی و پیراشکی کرم دار

[…] آماده کنید؛ نکات بیشتر در مورد طرز تهیه خمیر پیتزا را اینجا […]