طرز تهیه نان پیتا خانگی، میان وعده، نان صبحانه یا نان غذایی!

طرز تهیه نان پیتا خانگی، میان وعده، نان صبحانه یا نان غذایی!

همانطور که می‌دانید نان یکی از ملزومات در سفره‌ ما ایرانی‌هاست. فرقی نمی‌کند وعده صبحانه باشد یا شام و ناهار در هر صورت نان برای ایرانی‌ها کامل کننده هر نوع غذایی است. ایرانی‌ها از قدیم نان را برکت سفره می‌دانستند و در همه وعده‌هایشان نان را بر سر سفره می‌گذاشتند. البته ناگفته نماند که نقش نان در وعده صبحانه و در کنار غذاهایی  مانند انواع کوکو، کتلت، کشک بادمجان و میرزا قاسمی و غذاهایی از این دست پر رنگ‌تر است. ما معمولاً برای وعده صبحانه از نان لواش، سنگک یا بربری استفاده می‌کنیم اما تا به حال به این فکر کرده‌اید که این وعده را کمی متفاوت‌تر آن هم با یک نان خانگی سرو کنید؟ طرز تهیه نان پیتا از آن دستورهایی است که در چنین شرایطی پیشنهاد می‌شود. یک نان خوشمزه و سریع که قطعاً از پختن و خوردنش لذت می‌برید.

ما قبلا چند مدل نان صبحانه را به شما آموزش دادیم. حالا در این مقاله از دیجی فود قرار است دستور تهیه نان پیتا را به عنوان یک نان همه کاره خدمتتان ارائه کنیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه نان پیتا - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه نان پیتا

  • آرد گندم ۲۵۰-۳۰۰ گرم
  • نمک ۵ گرم
  • شکر ۵ گرم
  • خمیر ترش ۵ گرم
  • روغن زیتون یا روغن مایع ۲ قاشق چای خوری
  • آب با دمای ۴۰–۳۰ درجه ۱۹۰ میلی لیتر

دستور سریع در پخت نان پیتا

  1. طرز تهیه نان پیتا اصلاً سخت نیست.  برای پخت این نان کافیست آرد، شکر، خمیر ترش و نمک را در کاسه‌ای مخلوط کنید.
  2. روغن و آب ولرم را به مواد اضافه کنید.
  3. خمیر را ورز دهید تا یکدست شود و به دست نچسبد. بعد به خمیر استراحت دهید تا حجم آن در دمای آشپزخانه دو برابر شود.
  4. خمیر نان پیتا را به ۸ چانه تقسیم کنید، روی خمیرها را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید یک ربع دیگر استراحت کنند.
  5. هر چانه از خمیر نان پیتا را با وردنه به طول ۲۰ سانتی‌متر بازکنید. و پس از نیم ساعت استراحت به مدت ۴ دقیقه داخل فر ۲۳۰ درجه بپزید.

طرز تهیه نان پیتا - دیجی فود

طرز تهیه نان پیتا مرحله به مرحله

  1. در مرحله اول از طرز تهیه نان پیتا آرد، شکر، خمیر ترش و نمک را در کاسه‌ای مخلوط کنید. کمی هم بزنید و سپس روغن را به همراه آب ولرم به مواد خشک اضافه کنید. به کمک یک چنگال مواد را هم بزنید و زمانی مخلوط شدند شروع به ورز دادن خمیر کنید.
  2. خمیر بدست آمده را روی سطح صاف و آرد پاشی شده قرار داده و آن‌قدر ورز دهید تا یکدست شود و به دست نچسبد. اگر خمیر چسبناک بود به آن کمی آرد اضافه کنید. اما حواستان باشد که در اضافه کردن آرد زیاده روی نکنید. خمیر ورز داده شده را گرد کنید و داخل ظرفی بگذارید و روی ظرف را با کیسه پلاستیکی یا سلفون بپوشانید.
  3. حجم خمیر باید دو برابر شود. پس از آن پف خمیر را بگیرید و آن را به ۸ چانه مساوی تقسیم کنید. چانه‌ها را گرد کنید و رویشان را با پارچه بپوشانید. در این مرحله از طرز تهیه نان پیتا خمیر نان باید به مدت یک ربع استراحت کند.
  4. پس از گذشت یک ربع روی سطح صافی آرد بپاشید و هر چانه را با وردنه به طول ۲۰ سانتی متر بازکنید. حواستان باشد که خمیرهای باز شده نان پیتا را روی هم قرار ندهید  بهتر است آن‌ها را به صورت تکی روی یک لایه کاغذ روغنی بچینید و روی آن‌ها را با پارچه بپوشانید تا به مدت ۲۰ دقیقه تا نیم‌ساعت استراحت کنند.
  5. در این مدت اجازه دهید فر با دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد گرم شود. پس از گرم شدن فر و استراحت نهایی خمیر نان پیتا نان‌ها را به مدت ۴ دقیقه داخل فر بپزید.

طرز تهیه نان پیتا - دیجی فود

جند نکته کلیدی در طرز تهیه نان پیتا

  • توجه داشته باشید که خمیر ور آمده نباید بیش از حد استراحت کند این نان به دلیل داشتن خمیر ترش در استراحت طولانی مدت ترش شده و پس از پخت خوب در نمی‌آید.
  • دمای آب در دستور تهیه نان پیتا بسیار مهم است. چراکه دمای این آب باعث ور آمدن خمیر نان پیتا می‌شود.
  • هر سه مرحله استراحت خمیر نان پیتا اهمیت دارند. هیچ مرحله‌ای را در پخت این نان حذف نکیند.
  • ورز دادن خمیر نان پیتا باید به درستی انجام شود. ورز دادن زیادی یا ورز دادن کم باعث می‌شود که کیفیت نان شما پس از پخته شدن پایین بیاید. پف کردن نان پیتا و دولایه شده آن نتیجه ورز دادن صحیح و کافی خمیر است.

آیا شما دستور دیگری در طرز تهیه نان پیتا سراغ دارید؟ اگر این‌طور است آن را در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
دستور پخت
طرز تهیه نان پیتا
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات