طرز تهیه ترشی لوبیا سبز در خانه، دستوری ساده، سریع و خوشمزه!

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز در خانه، دستوری ساده، سریع و خوشمزه!

ترشی در واقع یک چاشنی تهیه شده از انواع سبزیجات است که در آشپزی خاورمیانه اهمیت بسیار زیادی دارد. هر زمان اراده کنید با اضافه کردن سرکه یا آب‌نمک به تره‌بار می‌توانید انواع ترشی را تهیه کرده و برای مدت زمان طولانی‌تری از آن‌ها نگهداری کنید. باور اکثر مردم بر این این که درست کردن ترشی فقط مختص کسانی است که سال‌ها در این کار و در امر آشپزی سررشته داشته‌اند. غافل از اینکه درست کردن ترشی فقط نیازمند کمی حوصله و دقت است. البته در این میان دستورهای ساده هم کم نیستند. برای مثال طرز تهیه ترشی لوبیا سبز برای کسانی که تا به حال تجربه درست کردن ترشی را نداشته‌اند قطعا تجربه جالب و موفقیت آمیزی خواهد بود.

هرسال با سرد شدن هوا می‌بینیم که مادرها و مادربزرگ‌هایمان مشغول ریختن انواع ترشی و شوری می‌شوند. در میان تمام ترشی‌های ایرانی، ترشی مخلوط، ترشی لیته و شوری گل کلم از محبوبیت بیشتری برخوردارند. در واقع با این کار می‌توان تره‌باری که در فصل سرما برداشت می‌شوند را برای مصرف در دیگر فصول سال نگهداری کرد. اما ترشی لوبیا سبز حسابش از دیگر ترشی‌ها جداست. این ترشی را در بهار و تابستان که فصل برداشت لوبیا سبز است آماده می‌کنند تا در فصول سرد سال آن را در کنار غذاها نوش جان کنند.

انواع ترشی ایرانی و فرنگی، یک چاشنی خوشمزه در کنار غذاها

اگر دوست دارید اولین تجربه شما در تهیه ترشی متفاوت، خوشمزه و موفقیت آمیز باشد در ادامه این مقاله از دیجی فود با ما همراه باشید.

طرز تهیه ترشی لوبیا - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز

  • لوبیا سبز نیم کیلو
  • نمک پنج قاشق غذاخوری
  • سیر خرد شده سه حبه
  • فلفل سبز به دلخواه
  • سرکه یک‌ونیم پیمانه
  • شوید یک پیمانه
  • شکر سه قاشق غذاخوری
  • آب یک‌ونیم پیمانه

طرز تهیه ترشی لوبیا - دیجی فود

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز مرحله به مرحله

  1. در مرحله اول از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز‌، سر و ته لوبیاها را گرفته و آن‌ها را به خوبی بشویید. بعد از شستشو آن‌ها را درون یک آبکش ریخته و اجازه دهید در معرض هوای آزاد به خوبی خشک شوند.
  2. حالا به سراغ آماده کردن باقی مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز بروید. یک قاشق غذاخوری نمک و سه لیتر آب را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. وقتی آب نمکتان به جوش آمد لوبیاها را به آن اضافه کنید. یک دقیقه برای پخت لوبیاها درون آب نمک کافیست. از زمانی که آب دوباره به نقطه جوش رسید یک دقیقه زمان بگیرید و بعد لوبیاها را آبکش کرده و داخل آب سرد بریزید. وقتی لوبیا از حرارت افتاد آن‌ها را آبکش کنید.
  3. در این مرحله از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز چهار قاشق غذاخوری نمک، آب، سرکه و شکر را روی حرارت قرار دهید. شوید را داخل قابلمه بریزید اما بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن آن را به کمک صافی از قابلمه بیرون بیاورید و اجازه دهید تا مواد پنج دقیقه دیگر با هم بجوشند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
  4. لوبیا‌ها برای تهیه ترشی باید کاملا خشک شده باشند. آن‌ها را روی یک پارچه بریزید تا آبشان کاملاً گرفته شود.
  5. سپس لوبیاها را به طور عمودی داخل ظرف مناسب بچینید. فلفل سبز و سیر را به شیشه اضافه کنید و بعد از این که مخلوط آب و سرکه کاملاً خنک شد، روی لوبیاها بریزید. در ظرف را محکم ببندید. و در دمای آشپزخانه نگهداری کنید. با این روش در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز شما نهایتا پس از یک هفته یک شیشه ترشی خوشمزه خانگی دارید.

طرز تهیه ترشی لوبیا - دیجی فود

نکات کلیدی در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز

  • توجه داشته باشید که خیس بودن سبزیجات هنگام تهیه ترشی به معنای کپک زدن و نابود شدن تمام زحماتتان است. پس هر نوع سبزیجاتی که قرار است در تهیه ترشی لوبیا سبز استفاده کنید را پیش از ریختن درون شیشه به خوبی خشک کنید. لوبیا سبز، فلفل سبز، سیر و هر سبزیجات معطری که برای ایجاد طعم بهتر مدنظر دارید را خشک کرده و بعد از آن‌ها استفاده کنید.
  • شما می‌توانید در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز از هویج هم استفاده کنید. ترکیب رنگی هویج در این ترشی بسیار زیباست. برای این منظور هویج‌ها را به شکل خلال سیب زمینی و به اندازه لوبیا سبزها برش بزنید و در کنار لوبیا سبز درون شیشه ترشی بچینید.
  • ترشی لوبیا سبز را در ظرف شیشه‌ای بریزید. توجه داشته باشید که ظرف ترشی باید کاملاً تمیز و خشک باشد در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند.
  • ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید قرار دهید. یک هفته اول بهتر است آن را درون آشپزخانه و پس از آن داخل یخچال نگهداری کنید.
  • به هیچ عنوان در استفاده از ادویه ترشی و نمک زیاده روی نکنید. طعم دهنده‌ها تا زمانی خوب هستند که طعم اصلی مواد حفظ شود. گاهی اوقات بعضی در تهیه ترشی به قدری از ادویه و سبزی خشک استفاده می‌کنند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست می‌دهند.
  • شما می‌توانید برای تهیه ترشی از سرکه خالص استفاده کنید؛ اما اگر دوست ندارید ترشی خیلی ترش شود می‌توانید مطابق دستور دیجی فود بسته به ذائقه خودتان از مخلوط آب و سرکه استفاده کنید. بعضی برای تهیه ترشی از سرکه قرمز استفاده می‌کنند که اصلاً هم بد نمی‌شود.

خوشحال می‌شویم تجربیاتتان را در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با ما به اشتراک بگذارید.

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] طرز تهیه ترشی لوبیا سبز را اینجا بخوانید. […]

trackback

[…] توانید طرز تهیه ترشی لوبیا سبز را اینجا […]