طرز تهیه ترشی گل کلم روشی ساده برای داشتن یک چاشنی خوشمزه!

طرز تهیه ترشی گل کلم روشی ساده برای داشتن یک چاشنی خوشمزه!

ترشی در واقع یک چاشنی تهیه شده از انواع سبزیجات است که در آشپزی خاورمیانه اهمیت بسیار زیادی دارد. هر زمان اراده کنید با اضافه کردن سرکه یا آب‌نمک به تره‌بار می‌توانید انواع ترشی را تهیه کرده و برای مدت زمان طولانی‌تری از آن‌ها نگهداری کنید. باور اکثر مردم بر این این که درست کردن ترشی فقط مختص کسانی است که سال‌ها در این کار و در امر آشپزی سررشته داشته‌اند. غافل از اینکه درست کردن ترشی فقط نیازمند کمی حوصله و دقت است. البته در این میان دستورهای ساده هم کم نیستند. برای مثال طرز تهیه ترشی گل کلم یکی از ساده‌ترین ترشی‌هایی است که می‌توانید به راحتی در خانه آماده کنید.

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز را اینجا بخوانید.

ترشی گل کلم یکی از  ساده‌ترین انواع ترشی‌های خوشمزه  ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با کمی تغییر در نوع مواد اولیه تهیه می‌شود. این ترشی خوشمزه که با نام ترشی گل کلم شناخته می‌شود، بهترین چاشنی در کنار غذا به خصوص در فصول سرد سال است. البته در تهیه این ترشی فقط از گل کلم استفاده نمی‌شود. ولی گل کلم به نسبت دیگر مواد استفاده شده در طرز تهیه ترشی گل کلم حجم بیشتری به نسبت سایر مواد دارد. شما می‌توانید برای تهیه این ترشی قدری مطابق سلیقه خود عمل کرده و موادی نظیر هویج، بسیب ترشی،  خیار، کرفس، انواع فلفل های تند و شیرین و .. را به آن اضافه کنید. برای آموزش طرز تهیه ترشی گل کلم در ادامه این مقاله از دیجی فود با ما همراه باشید.

طرز تهیه ترشی گل کلم - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه ترشی گل کلم

  • گل کلم ۱ عدد متوسط
  • هویج ۵۰۰ گرم
  • فلفل سبز تند ۶ عدد
  • سیب ترشی ۵۰۰ گرم
  • سرکه به مقدار کافی
  • گلپر ۱ قاشق چایخوری
  • ترخون ۴ شاخه
  • نمک به میزان کافی

طرز تهیه ترشی گل کلم - دیجی فود

دستور تهیه ترشی گل کلم

  1. در طرز تهیه ترشی گل کلم ابتدا  بوته گل کلم را به کمک یک چاقو تیز برش بزنید  و به قطعات کوچک‌تری تقسیم کنید. گل کلم را با دقت بشویید و اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود.
  2. حالا به سراغ باقی مواد اولیه ترشی بروید. هویج‌ها را به کمک پوست کن تمیز پوست بگیرید، به خوبی بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه به کمک چاقو به صورت حلقه‌ای خرد کنید و کنار بگذارید.
  3. در مرحله بعد از طرز تهیه ترشی گل کلم به سراغ سیب ترشی‌ها بروید، آن‌ها را بشویید، پوست بگیرید و سپس روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب‌های بزرگ بزنید. اگر دوست دارید در ترشی گل کلم کرفس و خیار هم بریزید در همین مرحله  آن‌ها را شسته و برش بزنید. برای تهیه ترشی گل کلم فقط از ساقه کرفس استفاده می‌شود.
  4. حالا به سراغ ترخون‌ها بروید، ۲ الی ۳ شاخه ترخون را شسته و اجاره دهید به خوبی خشک شوند. می‌توانید برای خشک شدن بهتر سبزی آن را لای یک دستمال حوله‌ای پیچیده و به صورت دورانی بچرخانید تا اب ان به طور کامل گرفته شود.
  5. در مرحله بعد ترخون‌ها را روی تخته آشپزخانه خرد کنید و کنار بگذارید. می توانید از ترخون خشک شده هم استفاده کنید.
  6. تمام مواد ترشی گل کلم را داخل یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید، روی آن گلپر بپاشید و مواد را به خوبی زیرورو کنید.
  7. در مرحله آخر از طرز تهیه ترشی گل کلم باید مواد را داخل شیشه ترشی بریزید. حواستان باشد که از قبل شیشه را به خوبی شسته و خشک کنید. خیس بودن شیشه ترشی و یا هرکدام از مواد اولیه آن باعث کپک زدن ترشی می شود. حالا مواد ترشی را کم کم داخل شیشه بریزید و فلفل سبز‌ها را لا به لای آن قرار دهید.
  8. توجه کنید که باید حدود ۳ سانتیمتر از روی شیشه خالی بماند. در این مرحله سرکه و کمی نمک را با هم مخلوط کرده و روی مواد ترشی بریزید تا کاملا روی سطح ترشی را بپوشاند؛ درب شیشه را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. پس از گذشت ۲ هفته ترشی  گل کلم آماده خوردن است و می توانید آن را مصرف کنید.

اگر برای آماده شدن ترشی عجله دارید و به دنبال طرز تهیه ترشی گل کلم یک روزه می‌گردید، باید به سراغ روش کارخانه ای رفته و مواد ترشی را  قبل از ریختن درون شیشه بپزید. برای این کار پس از اینکه همگی مواد را که خرد کردید آن‌ها را درون قابلمه ریخته و سرکه را به همراه کمی نمک به آن اضافه کنید، مواد را روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند. پس از اینکه مواد پخت آن را درون یخچال قرار دهید تا سرد شود.  ترشی گل کلم شما آماده مصرف است. نوش جان

طرز تهیه ترشی گل کلم - دیجی فود

دو نکته در طرز تهیه ترشی گل کلم

  1. اگر دوست دارید که رنگ ترشی گل کلم شما به جای سفید، زرد یا طلایی رنگ باشد، بهتر است از مقداری پودر زعفران یا زردچوبه استفاده کنید.  اما توصیه ما این است که زردچوبه را در اولویت قرار دهید چراکه ممکن است عطر زعفران، عطر ترشی شما را تغییر دهد.  اگر طبق دستور بالا در طرز تهیه ترشی گل کلم پیش رفته‌اید باید برای مقدار مواد اولیه در این دستور از ۱ قاشق چایخوری زردچوبه استفاده کنید.
  2. گاهی اوقات می‌بینیم که رنگ ترشی گل کلم قرمز است. برای قرمز شدن رنگ ترشی گل کلم می توانید از چند نوع ماده خوراکی طبیعی کمک بگیرید. رنگ قرمز طبیعی را توسط سبزیجاتی مانند چغندر قرمز به دست می‌آید، همچنین گلم بنفش هم رنگ دلچسبی به ترشی گل کلم می‌بخشد. راه حل دیگری هم وجود دارد که البته تا حدودی روی طعم ترشی  گل کلم شما تاثیر می‌گذارد، این راه اضافه کردن پوره گوجه فرنگی  به ترشی است. این کار هم باعث قرمز شدن رنگ ترشی می‌شود هم طعم خوبی به آن میبخشد. آخرین راه حل ممکن هم اضافه کردن رنگ غذای خوراکی به ترشی گل کلم خانگی است که چندان توصیه نمی‌شود.

راستی شما از چه دستوری در طرز تهیه ترشی گل کلم برای پخت این چاشنی خوشمزه استفاده می‌کنید؟

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه ترشی گل کلم
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات