سس پستو چیست و چطور یک سس پستو بی‌نظیر آماده کنیم؟

سس پستو چیست و چطور یک سس پستو بی‌نظیر آماده کنیم؟

سس پستو یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین انواع سس‌های خانگی در ایتالیاست که معمولاً به شیوه سنتی آماده شده و مدل کارخانه‌ای آن به ندرت پیدا می‌شود. این سس به دلیل داشتن بافت خاص، عطر ریحان، طعم دلپذیر و کارایی بسیار متنوع یکی از پرمصرف‌ترین انواع سس ایتالیایی است که از آن برای پخت پیتزا، پاستا، مرغ، نان و… استفاده می‌شود.

اصلی‌ترین مواد اولیه مورداستفاده در طرز تهیه سس پستو دانه‌ی کاج، سبزی تازه ریحان، سیر، پنیر پارمزان ۳۰ ماهه، پنیر پکورینو ساردو، نمک دریا و روغن زیتون بکر است. البته از آنجایی که برخی مواد لازم برای تهیه این سس به سختی در ایران یافت می‌شود ما این سس را با کمی تغییر در مواد اولیه و با طعمی بسیار مشابه پستو ایتالیایی آماده می‌کنیم.

سس پستو - دیجی فود

سس پستو در دستور اصلی چطور درست می‌شود؟

همان‌طور که در ابتدا اشاره کردیم سس پستو بافت بسیار خاصی دارد و علت آن‌هم این است که پستو را در هاون سنگی بزرگ با کوبیدن مواد تهیه می‌کنند. برای رسیدن به بافت اصلی این سس در دستور ایتالیایی آن باید تمام مواد اولیه را با حوصله و صبوری درون یک هاون سنگی بزرگ بکوبید تا کاملاً یکدست شوند. اگر پستو با این شیوه تهیه شود رنگ و بافت آن بی‌نظیر خواهد بود. البته حالا کمتر پیش می‌آید که کسی پستو را به این شیوه آماده کنید. ما معمولاً برای تهیه آن از دستگاه بلندر یا مخلوط کن استفاده می‌کنیم.

بادام‌زمینی بهترین جایگزین برای دانه کاج!

از آنجایی که ما دسترسی کمی به دانه کاج داریم بادی به دنبال جایگزینی برای آن باشیم که طعم اصلی پستو تا حد امکان حفظ شود. گردو از نظر طعم و میزان چربی شبیه‌ترین مغز به دانه کاج است اما به دلیل قیمت بالای مغز گردو معمولاً از بادام‌زمینی پوست‌کنده شده استفاده می‌کنند. هرچند که استفاده از هر دانه‌ای به جز دانه کاج بافت و طعم پستو را دستخوش تغییر می‌کند اما بازهم می‌توان گفت که در صورت استفاده از گردو و بادام زمینی می‌توانید شبیه‌ترین طعم ممکن به سس پستو اصیل را ایجاد کنید.

ریحان ایتالیایی انتخابی خوش عطر برای پستو

خیلی‌های معتقدند حالا که ما به ریحان ایتالیایی دسترسی نداریم استفاده از هر سبزی دیگری در طرز تهیه سس پستو بیهوده است و تفاوتی غیرقابل‌جبران به بار می‌آورد؛ اما تجربه نشان داده که استفاده از سبزی ریحان ایرانی هم می‌تواند طعمی مشابه پستو ایتالیایی ایجاد کند. هرچند که در کشورهای مختلف سبزی‌های متفاوتی جایگزین ریحان ایتالیایی می‌شود.

سس پستو - دیجی فود

سس پستو خانگی تا چند روز ماندگاری دارد؟

اگر می‌خواهید پستو را بدون تغییر رنگ و طعم برای مدتی نگهداری کنید بهتر است از اضافه کردن پنیر پارمزان به آن خودداری کنید و پنیر را زمان مصرف به سس اضافه کنید. علاوه بر این سس پستو باید درون ظرف شیشه‌ای دربسته نگهداری شود تا طعم رنگ آن تغییر نکند.

این سس خانگی به مدت یک هفته درون یخچال و برای مدت ۲ ماه درون فریزر قابل نگهداری است. بهتر است سس را داخل شیشه بریزید، روی آن یک لایه روغن زیتون اضافه کنید، درب شیشه را محکم ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید. با این روش پستو خانگی شما حتی با گذر یک هفته مانند روز اول باکیفیت خواهد بود.

طرز تهیه سس پستو

مواد لازم

  • دانه کاج یا بادام زمینی پوست‌کنده نصف پیمانه
  • برگ ریحان تازه دو پیمانه
  • روغن زیتون یک سوم پیمانه و دو قاشق غذاخوری
  • سیر تازه ۴ حبه
  • پنیر پارمزان یک سوم پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

سس پستو - دیجی فود

مراحل تهیه

  1. برای تهیه سس پستو ابتدا دانه‌های کاج یا مغز بادام‌زمینی پوست‌کنده را به مدت دو تا سه دقیقه داخل تابه داغ شده تفت بدهید تا به اصطلاح بوداده شوند.
  2. سپس مغز را کنار بگذارید تا خنک شوند، بعد از خنک شدن مغرها باید آن‌ها را آسیاب کنید. بهتر است ابتدا مغزها را چند پالس با آسیاب بزنید و بعد باقی مواد را به آن اضافه کنید.
  3. ریحان تازه و شسته شده را روی پارچه نخی پهن کنید تا آب اضافی آن گرفته شود. سبزی باید پس از شستن کاملاً خشک شود تا برای تهیه سس پستو از آن استفاده کنیم.
  4. ریحان را به بادام آسیاب شده اضافه کنید و کمی روغن زیتون روی آن بریزید. ریحان سبزی بسیار حساسی است و به سرعت تغییر رنگ می‌دهد به همین دلیل باید در هر مرحله با اضافه کردن روغن زیتون از تغییر رنگ آن جلوگیری کنید.
  5. در مرحله بعد سیر، نمک، فلفل، پنیر پارمزان و باقی‌مانده روغن را اضافه کنید و کمی مخلوط کنید تا سس یکدستی حاصل شود. از این سس می‌توانید برای تهیه انواع پاستا، پیتزا، نان و مرغ استفاده کنید.

آیا تاکنون طرز تهیه سس پستو را امتحام کرده‌اید؟ شما در چه غذایی از پستو استفاده می‌کنید؟

 

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
سس پستو
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات