سس خردل یک چاشنی محبوب در سراسر دنیا + دو دستور تهیه ساده

سس خردل یک چاشنی محبوب در سراسر دنیا + دو دستور تهیه ساده

سس خردل یک چاشنی معروف و محبوب است که از دانه‌های گیاه خردل تهیه می‌شود. حالا می‌توان برای تهیه این سس از خردل سفید / زرد، خردل قهوه‌ای یا خردل سیاه استفاده شده باشد. روش تهیه این سس که غالباً طعم تندوتیزی دارد به این صورت است که دانه خردل کاملاً آسیاب شده را با سرکه، آب‌لیمو و یا مایعات دیگری به همراه نمک و طعم‌دهنده‌هایی مانند ادویه‌جات مخلوط می‌کنند تا سسی به رنگ زرد روشن تا تیره بدست بیاید. طعم نهایی سس خردل با توجه به نوع خردل و موادی که در تهیه آن به کار رفته است، می‌تواند طعمی از شیرین تا تند داشته باشد.

طریقه مصرف سس خردل تفاوتی با دیگر سس‌ها ندارد، کافی است مقدار مناسبی از آن را بر روی غذای اصلی خود ریخته و میل کنید.

در این شکی نیست که طعم انواع غذا با سس خردل لذیذتر می‌شود اما از این سس معمولاً در سرو گوشت به همراه پنیر استفاده می‌شود. مطمئناً بارها و بارها عکس این سس را برای تبلیغات روی ساندویچ هات‌داگ دیده‌ایم! بله خردل به همراه انواع ساندویچ مثل همبرگر، کوکتل پنیری، فلافل و به خصوص هات‌داگ هم سرو می‌شود.

سس خردل می‌تواند به عنوان یک ماده اصلی در تهیه انواع سس خانگی هم مورداستفاده قرار گیرد. مثلاً گاهی در تهیه سس مارینارا، سس قارچ، سس ساندویچ و حتی سس سالاد مقداری از این سس را به عنوان طعم‌دهنده به سس اصلی اضافه می‌کنند.

جالب است بدانید که این دانه خوش عطروطعم چاشنی اصلی در تهیه انواع غذاهای هندی و بنگلادشی، غذاهای مدیترانه‌ای، غذاهای گوشتی در شمال و جنوب شرقی اروپا، آسیا، آمریکا و آفریقا است. با این حساب می‌توان گفت خردل از محبوب‌ترین چاشنی‌ها در دنیاست که از آن به صورت گسترده در تهیه انواع غذا استفاده می‌شود.

سس خردل - دیجی فود

طرز تهیه سس خردل ملایم

سس خردل ملایم مانند نامش طعم ملایمی هم دارد. نه خیلی شیرین است نه خیلی تند و به نسبت مایونز کم‌کالری‌تر است. این سس را می‌توانید با برندهای زیادی در فروشگاه‌ها پیدا کنید اما جالب‌تر از آن اینکه درست کردنش در خانه هم کاری ندارد.

مواد لازم

  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری (میزان شکر در این دستور به سلیقه شما بستگی دارد)
  • آرد ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر خردل ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب‌ گوشت ۱ فنجان
  • سرکه سفید یک چهارم فنجان
  • نمک و فلفل به میزان لازم

سس خردل - دیجی فود

دستور تهیه سس، مرحله به مرحله

  1. برای آماده کردن سس خردل در خانه ابتدا تخم‌مرغ را کمی هم بزنید تا از حالت لختگی درآید.
  2. حالا تخم‌مرغ را به همراه شکر خوب به هم بزنید تا به مخلوط یکدستی از شکر و تخم‌مرغ برسید.
  3. پودر خردل، آرد، نمک و فلفل را به ترتیب به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
  4. مرحله آخر در تهیه سس خردل اضافه کردن آب‌ گوشت و سرکه به این مخلوط است.
  5. حالا آن را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا به غلظت دلخواهتان برسد.
  6. هر زمان احساس کردید مخلوط شما به غلظت کافی یک سس رسیده است شعله را خاموش‌کنید تا سرد شود. سپس آن را درون یک شیشه تمیز یا یک
  7. ظرف دربسته ریخته و درون یخچال قرار دهید. این سس خانگی به مدت یک هفته قابل نگهداری در یخچال است.

نکات تهیه سس خردل ملایم

  • از شکر برای گرفتن تلخی خردل و تندی آن استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید سس شما کمی تندتر باشد می‌توانید میزان شکر را کم کنید.
  • اگر آب ‌گوشت ندارید باید از عصاره گوشت استفاده کنید؛ اما به هیچ عنوان آن را به صورت خشک به سس اضافه نکنید بلکه ابتدا عصاره را با یک فنجان آب ولرم مخلوط و بعد به سستان اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید سس شما کم‌کالری باشد تخم‌مرغ را از این دستور حذف کرده و به جای آن از روغن‌زیتون کمک بگیرید. روغن‌زیتون یک روغن بسیار کم‌کالری است که جایگاه ویژه‌ای در درست کردن غذاهای رژیمی دارد.

سس خردل - دیجی فود

طرز تهیه سس خردل فلافلی ها

یکی از محبوب‌ترین سس‌ها، سس خردلی است که معمولاً در فلافلی ها می‌بینیم. به همین خاطر این سس را با همین نام هم می‌شناسند. این سس از سس ملایم خردل کمی تندتر و برای سرو با انواع ساندویچ مناسب است.

مواد لازم

  • پودر خردل ۶ قاشق سوپ‌خوری
  • سرکه ۸ قاشق سوپ‌خوری
  • شکر ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • آب سرد ۶ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن‌زیتون ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک ۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌خوری
  • مایونز ۲ قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه سس خردل تند برای فلافل

  1. برای درست کردن این سس ابتدا تمام مواد را به جز سس مایونز با یکدیگر ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید تا به مخلوط یکدستی از این مواد برسید.
  2. حالا آن را روی حرارت ملایم چنددقیقه‌ای هم بزنید تا غلیظ و یکدست شود.
  3. سس را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمای آن پایین بیاید.
  4. سس مایونز را به ترکیب موادتان اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  5. حالا سس خردل خانگی‌تان را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا طعم و عطر دل‌پذیرتری پیدا کند.
  6. بعد از یک ساعت سس خردل شما قابل استفاده است. این سس را می‌توانید برای مدت طولانی‌تری به نسبت دستور قبل درون یخچال نگهداری کنید.
  7. این سس به دلیل داشتن مایونز، کالری بالاتری هم دارد. پس اگر در رژیم غذایی‌تان برای استفاده از سس مایونز محدودیتی دارید آن را برای استفاده از این سس خردل هم در نظر بگیرید.

سس خردل - دیجی فود

نکات بیشتری که باید در مورد این سس محبوب و پرطرفدار بدانید!

  • این سس به‌خودی‌خود یک چاشنی کم‌کالری است اما اگر طرز تهیه سس خردل رژیمی را می‌خواهید باید تخم‌مرغ، مایونز یا خامه را از دستور تهیه این سس حذف کنید.
  • طرز تهیه سس خردل کارخانه‌ای هم تقریباً به همین شکلی است که در بالا گفتیم اما باید به این نکته توجه کرد که سس‌های بازاری اغلب دارای مواد نگه‌دارنده و مواد افزودنی زیادی هستند. پیشنهاد ما این است که این سس را به صورت تازه در خانه تهیه کنید. در غیر این صورت هنگام خرید سس خردل به برند و مواد تشکیل‌دهنده آن توجه کنید.
  • اگر برای شما هم سؤال است که پودر خردل را از کجا تهیه کنیم باید گفت این پودر را هم مانند دیگر ادویه‌جات از عطاری‌ها می‌خرند. ترجیحاً برای خرید پودر خردل به سراغ عطاریی بروید که می‌شود به تازه بودن و باکیفیت بودن محصولاتش اطمینان کرد.
  • بعضی‌ها این سس را با پودر انبه تهیه می‌کنند که البته تنها تشابهش با این سس رنگ زرد آن است. اگر شما هم می‌خواهید طرز تهیه سس خردل با پودر انبه را امتحان کنید برای درست کردن آن فقط به سه ماده اولیه پودر انبه، سرکه و آب نیاز دارید. روش تهیه هم با روش‌هایی که در بالا گفتیم یکسان است. مواد را به خوبی هم بزنید و بعد روی حرارت قرار دهید تا به غلظت لازم برسد.

اگر تابه‌حال سس خردل را در خانه تهیه‌کرده‌اید از شما می‌خواهیم تجربیاتتان را در درست کردن این سس برای ما بنویسید. آیا نکته‌ای در تهیه این سس به ذهنتان می‌رسد که بخواهید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
سس خردل
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات